Champix Ervaring

Wij laten zien:

Ik denk dat het leuk zou zijn om hier een niet-nachtmerriegetuigenis te hebben, dus ik zal mijn ervaring posten.

Eerst wil ik dat graag verduidelijken:

 • Ik had geen voorgeschiedenis van psychische aandoeningen;
 • Ik probeerde destijds niet te stoppen met enige andere verslavende stof;
 • Neem geen andere medicatie;
 • Ik had ongeveer 10 jaar gerookt, ongeveer één pakje per dag;
 • Ik had geprobeerd te stoppen met roken via andere methoden (nicotinevervangende methoden, koude kalkoen), geen van hen werkte en het was een hel tot het moment dat ik besloot om een pakje te kopen en terug te gaan roken.

Lees hier waar u Champix online kunt kopen.

Dus, op naar de ervaring:

1e week: Ik kreeg het recept van mijn arts en ging verder met het kopen van de medicatie. Ik ben er onmiddellijk mee begonnen. In de eerste 3 dagen moet u gewoon één pil per dag innemen, 0,5 mg per dag. Super gemakkelijk, totaal geen bijwerkingen.

Van de 4e tot de 7e dag moet u twee pillen per dag innemen, elk 0,5 mg. Rond de 5e dag begon ik de effecten van het middel te voelen. Sigaretten begonnen zich vervelend te voelen, de geur op mijn vingers was zeer merkbaar en ik begon misselijkheid te voelen na elke sigaret die ik rookte. Sommige van de neveneffecten begonnen ook zichtbaar te worden, zoals slaapproblemen en levendige dromen.

2e week: vanaf dag 8 tot het einde van de behandeling neemt u het echte hardcore deel van de verpakking – twee 1 mg pillen per dag. Dat is zeker het moment dat u heel goed moet luisteren naar de indicaties van uw  arts en nog een keer de bijsluiter moet lezen die bij uw Varenicline wordt geleverd (alles is er al gezegd, en hoe u het ook kunt vermijden), want als u dat niet doet, zult u er zeker onder lijden.

In 8 dagen gestopt

Ik ben op dag 8 gestopt met roken. Na het nemen van de eerste pil van de dag, kon ik de geur van sigarettenrook gewoon niet verdragen en voor het eerst in tien jaar voelde ik dat ik in de schoenen stond van elke niet-roker die klaagt over de rookgeur. Vanaf dat moment tot het einde van de behandeling voelde ik geen enkel verlangen meer. De bijwerkingen werden vervelender tijdens deze week: de levendige dromen werden zeer levendige dromen, ik had veel moeite om te slapen en wanneer ik het medicijn nam zonder een lekkere maaltijd te eten, werd ik erg misselijk, maar nooit tot het punt van het daadwerkelijk overgeven.

Ik probeerde de neveneffecten te bestrijden, maar kon dat niet, waarna ik tegen het einde van de week naar mijn dokter ging. Hij moest me uitleggen dat een deel van de reden dat ik rookte te wijten was aan een aantal van de gewoonten die ik had, en dat als ik wilde dat de behandeling succesvol zou zijn, ik een aantal dingen in mijn dagelijkse routine zou moeten veranderen.

Champix ervaring

Het was een paar jaar geleden, maar de dingen die hij me voorstelde die ik me nu kan herinneren, waren dat wel:

 1. Laat iedereen weten dat u een waanzinnig harde verslaving probeert te stoppen, een verslaving die vergelijkbaar is met harddrugs zoals opiaten en cocaïne – ze zullen u begrijpen;
 2. Laat ze weten dat u Varenicline (Chantix/Champix*) gebruikt en leg hun de bijwerkingen uit. Zij zullen u ondersteunen en begrijpen.
 3. Reflecteer over de situaties die u ertoe aanzetten om ernaar hunkeren, en vermijd ze. Als ze onvermijdelijk zijn, zoek dan iets anders ter vervanging van roken, maar aangezien u Varenicline gebruikt, is het makkelijker om ermee om te gaan, want dat is het hele punt van deze stof.
 4. Neem een aantal gezonde gewoonten aan, zoals sporten en goed eten. Ze helpen u om u geest van de sigaretten af te houden en verminderen stress, wat op zich al iets is dat u trek in sigaretten veroorzaakt.
 5. Neem altijd de pil na een maaltijd. Als uw schema in een puinhoop loopt en u hebt geen regelmatige maaltijden hebt, is het tijd om dat uit te zoeken. U neemt een medicijn in, en het is een serieuze zaak.
 6. Hij herinnerde me eraan dat het hebben van problemen met slapen en gekke dromen hebben  ook bijwerkingen zijn van het stoppen met koude kalkoen.

Na het gesprek vertelde hij me dat ik de dagelijks benodigde doses (twee 1 mg pillen per dag) moest blijven innemen en, als zelfs met die aanpassingen de bijwerkingen hun vervelende effecten behouden, dat ik weer met hem moest gaan praten om te zien wat er gedaan zou kunnen worden.

3e tot 12e week: Ik heb de suggesties van de arts onmiddellijk opgevolgd. Ik herinner me dat het eerste wat ik deed toen ik op dag 15e aan het werk ging, was mijn collega’s en baas vertellen dat ik probeerde te stoppen met roken en dat ik een medaille met harde bijwerkingen nam om te helpen met roken. Zoals mijn arts al zei, ze steunden me tot het einde van de behandeling en begrepen elke keer als ik rode ogen kreeg om te werken vanwege een nacht van onrustige slaap of sanatorium-grade dromen, of was in een vreselijke stemming vanwege de drug.

Conclusie

Tegen het midden van de 4e week hielp een vriend van mij me met de levendige dromen door me voor te stellen om te proberen een heldere droom te verwezenlijken. Het werkte, want het punt van helder dromen is gewoon beseffen dat als iets gek genoeg wordt, het een droom moet zijn (ik weet zeker dat u die ervaring had tijdens het dromen). Dus, toen de dingen uit de hand begonnen te lopen in mijn dromen, realiseerde ik me meestal gewoon dat het een droom was – een droom – en niet veel moeite deed na het ontwaken.

The routine adjustments were a wonder. By that point, I could already taste food better than when I smoked, and having regular meals and exercising really made me feel better overall.

Daarna weet ik eerlijk gezegd niets meer te vertellen, behalve dat het werkte. Ik zou de ervaring als positief samenvatten en het belangrijkste voor mij was om de bijsluiter en mijn arts uiterst serieus te nemen.

*Ik noem het liever Varenicline – de werkzame stof in Chantix/Champix – om het promoten van een laboratoriummerk te vermijden.

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.