Migard als medicijn wordt ingezet bi het bestrijden van migraine. Het werkt het best in de voorfase voordat de migraine daadwerkelijk optreedt. In deze fase kan het per persoon verschillen welke klachten ervaren worden, maar het is wel een duidelijke indicatie dat er migraine gaat optreden. Door dan het medicijn in te nemen kan worden gezorgd dat er een bestrijding van de klachten kan plaatsvinden voordat deze volledig kunnen losbarsten. Deze manier van gebruiken is dus zeer belangrijk om succesvol te zijn. Let wel op dat de middelen niet preventief werken, er moet een aanval opspelen.
- Dosering: Migard 2,5 mg frovatriptan
- Prijs Migard (incl. online consult): tabletten – vanaf € 81,50
Bijwerkingen van het middel Migard
Migard als medicijn komt met een aantal bijwerkingen die wel in belangrijke mate in de gaten gehouden moeten worden. Het gaan dan bijvoorbeeld om het ervaren van spanning of pijn in de borst of borststreek. Als dit gepaard gaat met kortademigheid en pijn in armen, nek of schouders, dan is het zaak om direct een arts te raadplegen. Ook huiduitslag en jeuk en andere symptomen van allergie zijn belangrijk om in de gaten gevallen. In alle gevallen van deze bijwerkingen is het belangrijk om te stoppen met het middel en eerst de arts te raadplegen. Dit is beter voor de gezondheid.
Hoe Migard gebruiken en dosering
Neem de Migard tablet zo snel mogelijk in zodra de symptomen van een migraineaanval worden ervaren. Doe dit door de tablet geheel in te slikken met behulp van wat water. Wanneer de eerste tablet onvoldoende effect heeft mag geen tweede tablet worden ingenomen. Er moet voorzichtig met de doses worden omgesprongen. Er mogen maximaal twee doses per 24 uur worden genomen, maar minimaal met twee uur tussen het gebruik in. Patiënten onder de 18 en boven de 65 mogen dit medicijn niet gebruiken. Houd dit goed in de gaten.
Actieve stoffen in Migard
Migard leunt op een triptan anti-migrainemiddel. Het gaat dan om de stof frovatriptan. Dit is een stof die een uitwerking heeft op de bloedvaten en zenuwen in de hersenen. Bovendien zorgt het ervoor dat de stoffen die in het lichaam worden aangemaakt om een pijnprikkel te ervaren worden afgeremd. Daardoor wordt de prikkel minder heftig of helemaal niet ervaren.