Utovlan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Utovlan kopen zonder recept
Categorieën ,
Wij laten zien:

Utovlan is een medicijn om menstruatiepijnen mee te behandelen. Het is in veel opzichten vergelijkbaar met anticonceptiemiddelen, maar het is belangrijk om te weten dat dit middel niet geschikt is als pil om zwangerschappen te voorkomen. Het is puur gericht op het behandelen van de menstruatieproblemen. Let hier daarom dus ook altijd goed op. Het gebruik is specifiek en het is daarom goed om te weten hoe dit in elkaar zit. Zo kan worden gezorgd dat het optimale resultaat wordt bereikt. Daarnaast is het goed om meer kennis over de werking en bijwerking van dit middel te hebben.

  • Dosering: 5 milligram norethisteron per pil
  • Prijs Utovlan (incl. online consult): vanaf 30 pillen – € 47,75

Wat zijn de bijwerkingen?

De bijwerkingen van Utovlan zijn over het algemeen te vinden in zaken zoals hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke borsten, misselijkheid en soms het vasthouden van vocht in de benen. In andere gevallen kan het middel echter ook zorgen voor leverproblemen, baarmoederhalskanker, bloedproppen of een allergische reactie. Het is daarom altijd belangrijk om goed in de gaten te houden of de gezondheid op orde blijft. Ook wordt aangeraden om na en jaar van voortdurend gebruik een pauze in te lassen. De menstruatie zal dan direct op gang komen. Dit kan een belangrijk gezondheidsvoordeel zijn.

Hoe is Utovlan te gebruiken?

Utovlan moet dagelijks worden gebruikt. Wanneer menstruatiepijn wordt behandeld kan het soms om een kuur gaan van 10 dagen waarbij driemaal per dag een pil genomen moet worden. Doe dit zo goed mogelijk verspreid over de dag en maak de hele kuur af. In andere gevallen kunnen menstruatieklachten ook worden behandeld door een halfjaar lang dagelijks een pil in te nemen. Ritme en regelmaat in het innemen is dan zeer belangrijk. Het innemen gebeurt altijd door de pillen in het geheel door te slikken met behulp van enkele slokken water. Dit is belangrijk voor de werking

Actieve elementen

Het actieve bestanddeel van Utovlan is een synthetische voor van progesteron. Deze stof luistert naar de naam norithisteron. Door deze stof in het lichaam te brengen worden de hormoonspiegels beïnvloed. Op die manier kan het lichaam in een andere staat worden gebracht waardoor de menstruatieproblemen kunnen afnemen. Juist gebruik is belangrijk.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.