Surgam

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Surgam wordt vaak ingezet als medicijn tegen pijn door ontstekingen zoals bijvoorbeeld door reumatoïde artritis, artrose of spier- en gewrichtspijn. Het is echter ook een middel dat goed helpt bij de pijn en zwelling die kan ontstaan door een tandheelkundige ingreep aan het gebit. Het medicijn werkt vaak snel, binnen een uur. De werking is wat korter dan van enkele vergelijkbare medicijnen. Vaak gaat het om een paar uur. Het is wel belangrijk om te weten dat dit medicijn flinke maag- en darmproblemen kan opwekken. Bij gevoeligheid hiervoor is oppassen zeer belangrijk.

  • Dosering: 300 milligram 56 tabletten
  • Prijs Surgam (incl. online consult): 60 tabletten – vanaf € 77,00

Bijwerkingen in het medicijn Surgam

Bijwerkingen van Surgam zijn in de eerste plaats te vinden in de maag en darmen. Daar kan bijvoorbeeld pijn in de maag of buik ontstaan. Misselijkheid, diarree en braken zijn ook mogelijk. Zoals aangegeven kan dit zich ontwikkelen tot ernstige problemen. Let hier daarom goed op. Soms is het gelijktijdig innemen van een maagbeschermer noodzakelijk. Ook is het opletten wanneer overgevoeligheid voor het medicijn blijkt te bestaan. In dat geval moet er direct worden gestopt met het gebruik en moet de arts worden geraadpleegd om de problemen op te kunnen lossen.

Surgam gebruik en dosering

Het gebruik van surgam gaat door middel van een tablet. Neem deze in rondom de maaltijd en doe dit met behulp van een half glas water. Dit zorgt voor regelmaat en vermindert ook de kans op bijwerkingen. Zeker in het geval van de behandeling van chronische klachten is dit zeer van belang. In sommige gevallen is het dan ook zo dat het medicijn langdurig gebruikt moet worden. In gevallen van pijn door bijvoorbeeld een ingreep aan het gebit is het medicijn echter niet meer nodig zodra de pijn en de zwelling afnemen. Let daarom dus goed op.

Werkzame stoffen

Surgam bevat het actieve bestanddeel tiaprofeenzuur. Dit is een NSAID, een ontstekingsremmer die niet op steroïden is gebaseerd. Wat de stof wel doet is de stoffen die ontstekingen veroorzaken en prikkels die een reactie op pijn uitlokken verminderen. Daardoor werkt het pijnstillend en ontstekingsremmend.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.