Indometacine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Indometacine kopen zonder recept
Categorieën ,
Wij laten zien:

Indometacine als medicijn wordt gebruikt bij pijn. Het kan gaan om spier- en gewrichtspijn die voortkomt uit een ontsteking zoals bijvoorbeeld reumatoïde artritis, jicht, ziekte van Bechterew of menstruatiepijn. Er zijn verschillende varianten van dit medicijn te verkrijgen. De juiste variant hangt deels samen met het soort klacht dat bestreden moet worden. Wanneer dit middel genomen wordt, kan naast een remming van de ontsteking en het stillen van de pijn ook een koortsverlagend effect worden opgemerkt. Daardoor kunnen zowel directe klachten worden weggenomen als een bijdrage worden geleverd aan herstel op langere termijn.

  • Dosering: 25, 50 & MR 75 mg. capsules – 100 mg. 10 zetpillen
  • Prijs Indometacine (incl. online consult): capsules en zetpillen – vanaf € 48,50

Bijwerkingen van het medicijn Indometacine

Een bijwerking van het gebruik van Indometacine die regelmatig kan optreden is het optreden van hevige hoofdpijn. Dit komt in tien tot dertig procent van de gevallen van gebruik van dit medicijn voor. Vaak is dit een indicatie dat de dosering te hoog is. Wanneer de klachten aanhouden is het slim om de arts te raadplegen. In sommige gevallen treden klachten op als draaierigheid, slaperigheid, vermoeidheid, neerslachtigheid, oorsuizen, maagklachten, darmklachten, haaruitval of overgevoeligheid voor de werkzame stof. In het geval van de laatste bijwerking moet direct een arts worden ingeschakeld.

Gebruik en dosering Indometacine

Het gebruik van dit medicijn hangt af van de vorm. Indometacine in de vorm van een zetpil kan op elk moment worden ingebracht. Capsules of capsules met vertraagde afgifte kunnen het best tijdens of net na de maaltijd worden ingenomen. Dit is vooral aan te raden om de kans op bijwerkingen enigszins terug te dringen. Het is belangrijk om het middel consequent in te nemen om op die manier te zorgen dat de optimale werking op lange termijn wordt gegarandeerd. Afhankelijk van de klacht is te bepalen hoe lang het middel gebruikt moet worden. Soms is dit voor de lange termijn.

Werkzame stoffen in Indometacine

Indometacine is zowel de naam van het medicijn als van de werkzame stof. Dit is een niet-steroïde anti-inflammatoire ontstekingsremmer. Ook wel bekend onder de naam NSAID’s. Het middel helpt de stoffen te bestrijden die ontstekingen veroorzaken, maar neemt ook de prikkel die een reactie op pijn oproept weg. Daardoor kunnen de klachten die worden ervaren worden bestreden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen