Prednisolon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Prednisolon?

Met behulp van corticosteroïden kunnen overgevoeligheidsreacties en ontstekingsreacties onderdrukken. Ook worden de eiwit- en suikerstofwisseling ermee onderdrukt. Prednisolon is zo’n corticosteroïde.

  • Dosering: zoals de arts voorschrijft
  • Prijs Prednisolon (incl. online consult): vanaf € 51,25

Zo werkt Prednisolon

Prednisolon kan ingezet worden bij sommige reumatische aandoeningen. Ook bij bepaalde maag- en darmaandoeningen, zoals de ziekte van Crohn, en bij sommige longaandoeningen, zoals CARA, kan dit middel voorgeschreven worden. In sommige gevallen kan het ook worden gebruikt bij leverontstekingen, bloedafwijkingen, kanker, en een aangeboren vergroting van de bijnier. Na een orgaantransplantatie kan het gebruikt worden om afweerreacties van het lichaam te onderdrukken. Ten slotte kan het ook gebruikt worden bij kankerbehandelingen, om misselijkheid en braakneigingen door de behandelingen te verminderen.

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

Het is belangrijk dat uw arts op de hoogte is van uw medische historie en van de medicatie die u verder gebruikt. Alleen dan kan hij of zij beoordelen of dit middel voor u geschikt is. Als de arts dit middel voorschrijft zal hij of zij ook uitleg geven over het gebruik. Dit gebruikt hangt mede af van de reden van voorschrijven. Prednisolon kan worden voorgeschreven in de vorm van een langdurige therapie (intensief of ondersteunend), maar ook als korte stootkuur. Over het algemeen gelden de volgende aanwijzingen in gebruik:

  • Neem de tabletten in voor of tijdens de maaltijd, met een glas melk of water;
  • Vind u het lastig om de tabletten heel door te slikken? Breek de tabletten dan op de breukstreep, zodat u deze in delen kunt doorslikken;
  • Bent u een dosis vergeten? Neem deze dan alsnog in, behalve als het bijna tijd is voor de volgende dosering. Sla in dat geval de vergeten dosering over en ga verder volgens het vaste schema.

Mogelijke bijwerkingen Prednisolon

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken en dat geldt ook voor Prednisolon. Het is aan te raden om voor het eerste gebruik van dit middel de bijsluiter door te lezen, zodat u op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen. Dan kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval direct een arts in wanneer u ademhalingsproblemen krijgt of ernstige huiduitslag. U kunt ook te maken krijgen met minder ernstige bijwerkingen, zoals maag- en darmaandoeningen, een verhoogde bloeddruk, een verstoorde menstruatiecyclus, een verminderde tolerantie voor koolhydraten, slapeloosheid en stemmingsveranderingen. Kijk voor een compleet overzicht van mogelijke bijwerkingen in de bijsluiter.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.