Vagifem

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Vagifem
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Vagifem kan in verschillende situaties worden voorgeschreven. Niet alleen om overgangsklachten te verminderen, maar ook om blaasontsteking tijdens de overgang te voorkomen.

 • Dosering: Vagifem 10 mcg tabletten
 • Prijs Vagifem (incl. online consult): vanaf € 69,25

De werking van Vagifem

Vagifem is een geneesmiddel dat behoort tot de groep lokale hormoonsuppletietherapie (HST). HST kan gebruikt worden om vaginale problemen tijdens de menopauze te verlichten. Klachten kunnen bijvoorbeeld irritatie of droogheid van de vagina zijn. Deze klachten ontstaan doordat de hoeveelheid oestrogeen in het vrouwenlichaam afneemt tijdens de overgang. Om de klachten te verminderen kan Vagifem gebruikt worden. Dit middel zorgt ervoor dat de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam wordt aangevuld. Omdat dit geneesmiddel in de vagina wordt ingebracht, kunnen de hormonen op een heel specifieke plek afgegeven worden.

Zo gebruikt u Vagifem

Als u deze medicatie krijgt voorgeschreven, zal de arts u uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Het is belangrijk om die instructies altijd goed op te volgen. Bij vragen over het gebruik kunt u ook terecht bij de apotheker. Daarnaast staat in de bijsluiter een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Doorgaans gelden in ieder geval de volgende instructies voor gebruik:

 • U mag op elk moment starten met het gebruik van dit middel;
 • De medicatie wordt geleverd in de vorm van vaginale tabletten. Deze kunt u met behulp van een applicator inbrengen in de vagina. Hoe u de applicator gebruikt kunt u terugvinden in de bijsluiter;
 • De maximale dosering tijdens de eerste twee weken is een vaginale tablet per dag;
 • Na de eerste twee weken kunt u twee keer per weeg een vaginale tablet inbrengen. Houd hierbij altijd een tussenperiode aan van 3 tot 4 dagen;
 • Het advies is om de laagste dosering te gebruiken die werkt en om het middel zo kort mogelijk te gebruiken;
 • Het gebruik van dit geneesmiddel brengt risico’s met zich mee. Gebruik het daarom alleen wanneer het voordeel groter is dan de risico’s. Dit kunt u het beste met uw arts overleggen;
 • Denkt u te veel van dit middel gebruikt te hebben? Raadpleeg dan direct een arts;
 • Als u een dosering vergeten bent, dient u deze alsnog zo snel mogelijk toe te dienen. Neem echter nooit een dubbele dosering om een vergeten dosis in te halen;
 • Stop nooit met dit middel zonder overleg met uw arts. De arts kan u meer vertellen over de effecten die stoppen kan veroorzaken.

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van medicijnen kan bijwerkingen geven. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van Vagifem. Het is daarom belangrijk om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Hierin staat namelijk een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen. Schakel direct een arts in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of huiduitslag. Vaak voorkomende bijwerkingen van Vagifem zijn onder andere maagpijn, hoofdpijn en vaginale bloedingen. Daarnaast is er bij het gebruik van HST een verhoogde kans op aandoeningen zoals borstkanker, eierstokkanker en bloedstolsels in aderen in de longen of benen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.