Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Novofem

Online Apotheek

Nederland

Novofem kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Novofem is een medicijn dat wordt ingezet bij vrouwen die te maken hebben met overgangsklachten. Het is inzetbaar bij vrouwen die al tenminste een half jaar geen natuurlijke menstruatie meer hebben gehad. Het wordt gebruikt om de klachten van de menopauze te verlichten. Daarnaast kan het preventief werken tegen osteoporose. Het is wel belangrijk om de tabletten op de juiste, voorgeschreven wijze te gebruiken. Het juiste gebruik is immers zeer sterk van belang voor het succes van het middel. Let er daarom goed op dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

  • Dosering: 1mg./1mg. Estradiol – Norethisterone Acetate
  • Prijs Novofem (incl. online consult): 30 gram tabletten – vanaf € 73,25

Bijwerkingen van Novofem

Novofem gebruiken kan gepaard gaan met het ervaren van bijwerkingen. In de eerste plaats is het altijd belangrijk om op te letten bij allergische klachten. Al komen deze zelden voor. Wel enigszins vaker voorkomend zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, gespannen of pijnlijke borsten, een verhoogde bloeddruk, schimmelinfectie van de vagina, duizeligheid, misselijkheid, slapeloosheid, depressieklachten, buikpijn, winderigheid, huiduitslag, jeuk, oedeem, gewichtstoename of het vasthouden van vocht in de benen en enkels. In sommige gevallen kunnen zich vormen van kanker of hartklachten ontwikkelen. Laat daarom door een dokter goed in de gaten houden dat dit niet het geval is.

Hoe is Novofem te gebruiken?

Novofem-tabletten komen in twee vormen. Er zijn witte tabletten en rode tabletten in de verpakking te vinden. Gedurende de eerste 16 dagen moet de rode tablet worden genomen. Vervolgens moet 12 dagen achtereen de witte tablet worden ingenomen. Doe dit door deze geheel door te slikken met enkele slokken water. Het is belangrijk om dit dagelijks op hetzelfde tijdstip te doen en de medicijnen niet te vergeten. Wanneer na 28 dagen alle tabletten gebruikt zijn wordt weer van voor af aan begonnen. Probeer de periode van inname zo kort mogelijk te houden.

Het middel bewaren

Novofem heeft een uiterste houdbaarheidsdatum. Het is belangrijk om deze niet te overschrijden. Wanneer dit wel het geval is moet het restant van de middelen worden afgevoerd. Het bewaren moet buiten het bereik en zicht van kinderen gebeuren. Doe dit op kamertemperatuur, maar niet boven 25 graden Celsius. Zo blijven de medicijnen het best.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen