Estradot

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Estradot
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Estradot?

Estradot is een hormoonvervangende therapie die wordt gebruikt bij vrouwen tijdens de menopauze om symptomen zoals opvliegers, vaginale droogheid en stemmingswisselingen te verminderen. In dit artikel geven we u graag belangrijke informatie over het kopen van Estradot, de prijs ervan, het proces van online bestellen en de manieren waarop u op de veiligheid van online bestellen kunt letten. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen over dit middel en de online aanschaf daarvan.

 • Dosering: 25mcg/24hr
 • Prijs Estradot (incl. online consult): 8 Pleisters – € 79,95

Estradot online kopen

Veel mensen zijn er tegenwoordig aan gewend om spullen online te bestellen, maar medicatie wordt vaak nog gewoon bij de lokale apotheek gehaald. Toch heeft online aanschaf van medicatie veel voordelen. Denk alleen al aan de tijd die u bespaart doordat u niet langer naar de lokale apotheek toe hoeft. Online bestellen gaat sneller en kan gewoon vanuit huis, of vanuit een andere locatie naar uw keuze. Daarnaast kunt u op het tijdstip bestellen dat u het beste uitkomt. Of u nu ’s morgens vroeg wilt bestellen, of juist ’s avonds laat: de online apotheek is altijd beschikbaar. De flexibiliteit is dus enorm.

Dit kost Estradot online

Wat Estradot kost hangt van een aantal zaken af. Denk bijvoorbeeld aan de dosering en de verpakking, maar ook aan de aanbieder waar u de medicatie aanschaft. We raden aan om online prijzen te vergelijken, zodat u een goed beeld heeft van de mogelijkheden. Let daarbij wel op de samenstelling van de weergegeven prijzen. Sommige aanbieders laten eerst een prijs zien voor alleen de medicatie, terwijl eventuele andere kosten pas tijdens het bestelproces naar voren komen. Andere aanbieders tonen direct een totaalprijs. Estradot is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 79,95 euro.

Online bestelproces Estradot

Hoe het online proces in z’n werk gaat? Wij leggen het uit!

Het proces van online bestellen van Estradot is meestal eenvoudig. Volg simpelweg de volgende stappen:

 • Selecteer in de apotheek van uw keuze de juiste hoeveelheid en dosering;
 • Voeg de bestelling toe aan het winkelmandje;
 • Rond het bestelproces af door uw gegevens in te vullen;
 • Bij receptplichtige medicatie wordt om het uploaden van een recept gevraagd. Als u dit nog niet heeft, is het bij sommige aanbieders mogelijk om daarvoor een medische vragenlijst in te vullen;
 • Na het plaatsen van uw bestelling beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag;
 • Na akkoord van de arts wordt de bestelling direct in orde gemaakt.

Veilig online bestellen? Let hierop

Het is van groot belang om Estradot alleen te kopen bij betrouwbare online apotheken om de echtheid en kwaliteit van het medicijn te waarborgen. U kunt zelf nakijken of een apotheek gecertificeerd is. Zoek hiervoor naar een wit-groen logo op de betreffende website. Als u hierop klikt, komt u terecht op een website van de overheid. Daar wordt aangegeven voor welke medicijnen de aanbieder een vergunning heeft. Om meer te weten te komen over de betrouwbaarheid en kwaliteit van de aanbieder, is het ook nuttig om recensies van andere klanten te lezen. Let er daarnaast ook op dat de website van de aanbieder goed beveiligd is. Kijk bijvoorbeeld of er voor de websitenaam in de browser https staat en niet alleen http. Die ‘s’ staat namelijk voor beveiliging.

Zo betaalt u voor uw medicatie

Meestal kunt u bij erkende online aanbieders kiezen uit verschillende betaalmethoden. Betaal bijvoorbeeld via iDeal, met creditcard of met PayPal. Kies een betaalmethode die u goed kent, zodat u weet welke stappen u dient te doorlopen.

Betaalmethodes Estradot

Informatie

Estradot kan gebruikt worden als HRT (hormoonvervangingstherapie). De hormoonpleister kan op de huid geplakt worden om symptomen zoals zweten, opvliegers en stemmingswisselingen te verminderen.

Het lichaam tijdens de overgang

De menopauze is een natuurlijk proces. Tijdens deze periode nemen de menstruaties in frequentie af, om uiteindelijk helemaal uit te blijven. Dit komt doordat de eierstokken op een bepaald moment stoppen met het aanmaken van eicellen, omdat het oestrogeengehalte afneemt. Door de afname kunnen klachten ontstaan zoals hoofdpijn, stemmingswisselingen, depressie en opvliegers. Vaak gebeurt dit wanneer een vrouw tussen de 45 en 55 jaar oud is, maar het kan ook vroeger of later plaatsvinden. De ene vrouw heeft slechts milde symptomen, terwijl de andere klachten heeft die zelfs het dagelijks leven beïnvloeden. In dat laatste geval kan HRT verlichting bieden. Een HRT-behandeling duurt doorgaans ongeveer 5 jaar, waarbij u ieder jaar voor controle bij de arts langsgaat.

Estradot als HRT

Estradot estradiolpleisters zijn een voorbeeld van HRT. Dit geneesmiddel kan het beste ingezet worden als uw baarmoeder verwijderd is. Op deze manier worden de afnemende oestrogeenwaarden in het bloed aangevuld en verminderen de overgangsklachten. Is uw baarmoeder niet verwijderd? Dan kan het zijn dat de arts naast Estradot als oestrogeenbehandeling ook nog een progesteronbehandeling voorschrijft. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat er te veel oestrogeen in het lijf komt, waardoor het baarmoederweefsel uit balans raakt, wat baarmoederkanker kan veroorzaken.

Estradot bijsluiter

Gebruiksaanwijzing

Als u medicatie voor het eerst gaat gebruiken, is het belangrijk om eerst de bijsluiter goed door te lezen. Hierin vindt u onder meer informatie over het gebruik. Juist gebruik van medicatie is belangrijk om het maximale effect te kunnen bereiken en de kans op bijwerkingen te verkleinen. Voor Estradot geldt over het algemeen de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Gebruik zoals de arts heeft voorgeschreven;
 • Breng iedere 3 tot 4 dagen een nieuwe pleister aan op een stukje droge, schone huid onder het middel, zoals de onderrug, billen of buik;
 • In de bijsluiter van deze medicatie vindt u een geïllustreerde instructie;
 • Stapt u over van een andere vorm van HRT? Kijk dan in de bijsluiter hoe u deze overstap zo goed mogelijk kunt maken;
 • Breng geen crème of lotion aan op de huid voordat u de pleister aanbrengt, omdat deze zich dan minder goed kan hechten;
 • Plak de pleister niet op de borsten of rond uw broekrand;
 • Plak de pleister iedere keer op een andere plek op het onderlichaam, om huidirritatie te voorkomen;
 • Valt de hormoonpleister er te snel af? Breng dan een nieuwe aan en ga verder volgens uw vaste schema;
 • U kunt de Estradot pleister gewoon dragen tijdens douchen of baden;
 • Bent u vergeten een pleister aan te brengen? Doe dit dan direct zo gauw u hieraan denkt en ga verder volgens uw vaste schema;

Breng nooit meer dan 1 pleister tegelijk aan, ook niet om een vergeten dosering in te halen.

Bovenstaande is slechts een samenvatting. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht.

Bijwerkingen

Net zoals andere medicatie kan ook Estradot bijwerkingen geven. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn voordat u de medicatie voor het eerst gaat gebruiken. Schakel direct een arts in wanneer u symptomen herkent van een allergische reactie (zoals zwelling van lippen, keel of gezicht, netelroos en ademhalingsmoeilijkheden), van een bloedprop (zoals ademhalingsmoeilijkheden en pijn in de borst), van geelzucht (zoals een geel gezicht en donkere urine), pijnlijke menstruaties of plotselinge migraine.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen hebben:

 • Vaak voorkomend (bij 1 of meer dan 1 op de 10 vrouwen): huidirritatie, hoofdpijn, bloeding op de plek waar de pleister is geplakt, blauwe plekken, onregelmatige of pijnlijke menstruatie;
 • Regelmatig voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 10 vrouwen): slaapproblemen, depressie, diarree, misselijkheid, droge of jeukende huid, uitslag, zware menstruaties, vaginale ontsteking of afscheiding, abnormale groei van het baarmoederslijmvlies, gewichtsschommelingen, rugpijn, een verzwakt gevoel;
 • Minder vaak voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 100 vrouwen): migraine, hypertensie, braken, huidverkleuring, veranderde leverwaarden bij bloedonderzoek;
 • Zelden voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 1000 vrouwen): bloedpropjes, haarverlies, een tintelend of verdoofd gevoel in voeten en handen, cysten of poliepen, libidoverandering.

Bij andere medicatie

Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. In sommige gevallen is Estradot namelijk niet geschikt, omdat het met andere medicijnen een ongewenste wisselwerking kan hebben. Dat geldt onder meer voor tuberculosemedicatie (zoals rifampicine), epilepsiemedicatie (zoals fenytoïne), Hiv medicatie (zoals efavirenz) en kruidenremedies zoals Sint-Janskruid.

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of heeft gehad. In sommige gevallen is Estradot namelijk niet of minder geschikt. Zo is het middel niet geschikt als u een oestrogeengevoelige kankersoort heeft gehad. Ook wordt het niet aangeraden als u bijvoorbeeld last heeft van een hoge bloeddruk, astma, of diabetes.

Veelgestelde vragen over Estradot en de veilige online aanschaf ervan

Heeft u vragen over het gebruik van Estradot? Volg de aanwijzingen van uw arts goed op. Raadpleeg bij vragen uw arts of apotheker. Lees bij vragen ook de bijsluiter goed door. Zo weet u wat u kunt verwachten en welke voorschriften het geneesmiddel heeft. Heeft u vragen over het gebruik of de aanschaf van Estradot? Raadpleeg dan ook onderstaande lijst met vragen en antwoorden.

Estradot is een hormoonvervangende pleister die oestradiol afgeeft via de huid om symptomen van de menopauze te verminderen.

Plak de pleister op een schone, droge, intacte huidplek op uw onderbuik of billen en vervang deze om de 3 à 4 dagen volgens de instructies van uw arts.

Ja, alcohol beïnvloedt de werking van Estradot niet.

Ja, Estradot beïnvloedt uw rijvaardigheid niet. Stap echter niet achter het stuur wanneer u last heeft van ernstige bijwerkingen.

Voor Estradot heeft u een recept nodig, maar soms is het mogelijk om dit te verkrijgen op basis van een door u ingevulde medische vragenlijst. Hierin geeft u meer informatie over bijvoorbeeld uw medicijngebruik en over uw medische historie.

Estradot is beschikbaar via verschillende online aanbieders.

U kunt Estradot veilig online aanschaffen, waarbij we aanraden om alleen gebruik te maken van gecertificeerde aanbieders. Zo weet u zeker dat de kwaliteit van de medicatie gewaarborgd is.

De levertijden kunnen verschillen per aanbieder en per geneesmiddel. Informeer hiernaar bij de aanbieder van uw keuze.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere huidirritatie op de plaats van toediening, hoofdpijn, misselijkheid en borstgevoeligheid. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht.

U kunt binnen enkele weken verbetering van uw symptomen verwachten, maar de volledige effecten kunnen enkele maanden duren.

Estradot is niet bedoeld voor gebruik tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Raadpleeg uw arts voor advies.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, omdat sommige medicijnen een wisselwerking kunnen hebben met Estradot.

Gebruik Estradot niet wanneer u allergisch bent voor één van de bestanddelen:

 • Estradiol (als hemihydraat);
 • Oleyl alcohol;
 • Acrylische en silcione toevoegingen;
 • Dipropylene glycol;
 • Povidon (E1201);
 • Ethylene/vinyl acetate copolymer;
 • Vinylidene/vinyl chloride copolymer;
 • Polyethyleen;
 • Sicilon dioxde/titanium dioxide.
Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.