Kliogest

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Kliogest
Categorie
Wij laten zien:

Heeft u veel klachten door de menopauze? Kliogest is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor hormonale substitutietherapie (HST) bij vrouwen tijdens en na de menopauze. Het is een combinatiepreparaat dat twee actieve bestanddelen bevat: estradiol, een synthetische vorm van oestrogeen, en noretisteron, een synthetische vorm van progestageen. Door gebruik van de medicatie kunnen de klachten die worde ervaren door de menopauze afnemen.

  • Dosering: Kliogest Estradiol, norethisteron
  • Prijs Kliogest (incl. online consult): vanaf € 29,00

De werking van Kliogest

Tijdens de menopauze is er sprake van afnemende hormoonspiegels. Vooral de invloed op de hoeveelheid oestrogeen is groot. Hierdoor kan een vrouw allerlei fysiologische veranderingen bemerken. Er kan sprake zijn van symptomen zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en botontkalking (osteoporose). Om deze klachten te verminderen, kan de arts Kliogest voorschrijven. Kliogest werkt door de hormonale schommelingen aan te pakken. Het estradiolcomponent in deze medicatie levert een vorm van oestrogeen aan het lichaam, waardoor de klachten afnemen. Noretisteron is nodig om de balans van hormonen in het lichaam te reguleren en het risico op baarmoederslijmvlieskanker te verminderen.

De gebruiksaanwijzing van Kliogest

Kliogest wordt meestal voorgeschreven in de vorm van tabletten die dagelijks ingenomen dienen te worden. Volg hierbij de aanwijzingen van uw arts altijd goed op. Heeft u vragen hierover? Stel deze dan aan uw arts of apotheker. Over het algemeen gelden de volgende voorschriften:

  • De tabletten kunnen met of zonder voedsel worden ingenomen, maar het is raadzaam om ze elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen om een constante hormonale balans te behouden;
  • De behandelingsduur met Kliogest kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en medische overwegingen. Doorgaans is het advies om de medicatie niet langer dan een of twee jaar te gebruiken. Het is raadzaam om het gebruik regelmatig met uw arts te bespreken;
  • Neem dagelijks een tablet in en sla dus geen dagen over. Bent u een dosering vergeten? Neem deze alsnog in zo gauw u hieraan denkt, behalve als het al bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla in dat laatste geval de vergeten dosering over en ga verder volgens uw vaste schema.

Mogelijke bijwerkingen

Hoewel Kliogest effectief kan zijn bij het verminderen van symptomen van de menopauze, kan het ook bijwerkingen veroorzaken. Niet iedereen zal deze bijwerkingen ervaren, en sommige bijwerkingen kunnen van voorbijgaande aard zijn. Het is aan te raden om voor het eerste gebruik de bijsluiter door te lezen. Hierin vindt u ook een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen. Veelvoorkomende bijwerkingen van Kliogest zijn onder andere gevoelige borsten, hoofdpijn (met name wanneer u start met de medicatie), misselijkheid en doorbraakbloedingen (ook wel spotting genoemd).

Ook stemmingswisselingen kunnen ontstaan door het gebruik van dit middel. Daarnaast ervaren sommige vrouwen gewichtsverlies en andere juist weer gewichtstoename. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Zoek ook direct medische hulp wanneer u ernstige bijwerkingen ervaart. Doe dit in ieder geval wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie. Symptomen hiervan zijn onder andere huiduitslag en ademhalingsproblemen.

Bijsluiter Kliogest

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.