Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kliofem

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Kliofem kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Kliofem staat ook wel bekend als Kliogest. Het is een pil die wordt gebruikt om de symptomen waarmee de overgang (menopauze) bij vrouwen gepaard gaat te verlichten. Het is wel belangrijk om hierbij te vermelden dat het middel alleen bruikbaar is voor vrouwen waarbij de baarmoeder niet verwijderd is. In andere gevallen zal het medicijn niet aanslaan. Het juiste gebruik van het medicijn is bovendien ook van groot belang om de werking op orde te laten zijn. Let daarom op een aantal belangrijke zaken die hier een rol in spelen.

  • Dosering: 2 mg. estradiol en 1 mg. norethisteron
  • Prijs Kliofem (incl. online consult): 84 tabletten – € 61,49

Wat zijn de bijwerkingen Kliofem?

Bijwerkingen die kunnen optreden wanneer Kliofem gebruikt wordt zijn vooral pijnlijke borsten en hevigere of pijnlijke menstruatie. Beide klachten komen in ongeveer tien procent van de gevallen voor. Ook hoofdpijn, ontstekingen van de vagina, het vasthouden van vocht en gewichtstoename, migraine, schimmels, depressie, maag-darmklachten zoals diarree en maagpijn, rugpijn, vleesboompjes en kramp kunnen soms voorkomen. Daarnaast bestaan er kleine kansen op hartproblemen en problemen met allergieën. In zulke gevallen moet direct de arts worden ingelicht. Zoals dit ook moet worden gedaan als de andere bijwerkingen aanhoudend over langere periode zijn.

Hoe is Kliofem te gebruiken?

Kliofem is een tablet. Deze moet dagelijks worden ingenomen Bij voorkeur op hetzelfde moment van de dag. Dit is belangrijk omdat op die manier de regelmaat wordt gecreëerd die de werking sterk ten goede komt. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat vergeten niet voorkomt. Het gebruik zal voor langere termijn zijn. Wel is het belangrijk om na een halfjaar een poging te doen om te stoppen. Als de klachten niet terugkeren hoeft het middel niet meer te worden gebruikt, is dit wel het geval, gaan dan nog enige tijd door met het gebruik. Houd dit wel binnen de één en twee jaar, langer gebruik wordt afgeraden.

Actieve ingrediënten

Kliofem bestaat uit synthetische varianten van vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen. Door deze varianten toe te dienen dalen de hormoonspiegels, waaronder de oestrogeenspiegel, minder snel. Als gevolg hiervan zal de overgang met minder heftige symptomen gepaard gaan. Op deze manier kan voor verlichting worden gezorgd.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.