Activelle

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Activelle
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Activelle?

Activelle is een hormoonvervangende therapie (HRT) die wordt voorgeschreven aan vrouwen om symptomen van de menopauze te verlichten en het risico op osteoporose te verminderen. Als u overweegt Activelle online te kopen, zijn er enkele belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden.

 • Dosering: Activelle Estradiol, norethisterone
 • Prijs Activelle (incl. online consult): vanaf € 29,00

Online kopen van Activelle

Activelle is meestal verkrijgbaar op recept, wat betekent dat u het niet zonder tussenkomst van een arts kunt verkrijgen. Er zijn echter online apotheken die een service aanbieden waarbij u een online consult kunt hebben met een gekwalificeerde arts als onderdeel van het bestelproces. Dit kan het gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot Activelle, maar het is essentieel om alleen te bestellen bij betrouwbare en gecertificeerde online apotheken.

Prijs Activelle online

Online is dit geneesmiddel verkrijgbaar voor een prijs vanaf 29,00 euro, inclusief online consult en verzendkosten. U heeft dan dus niet te maken met verborgen kosten. Houd er rekening mee dat de prijs kan variëren op basis van de dosering en de hoeveelheid medicatie die u bestelt.

In een paar stappen online bestellen

Wilt u deze medicatie online bestellen? Doorloop dan de volgende stappen:

 1. Het online proces voor het kopen van Activelle begint meestal met het invullen van een online medische vragenlijst;
 2. Een arts beoordeelt deze informatie en bepaalt of Activelle geschikt is voor u op basis van uw gezondheidstoestand;
 3. Als het middel voor u wordt goedgekeurd, wordt het recept uitgeschreven;
 4. U krijgt de medicatie dan binnen een paar werkdagen discreet thuisgestuurd.

Betaalmethodes Activelle

Veilig online bestellen

Het online bestellen van Activelle is over het algemeen veilig, maar het is van cruciaal belang om voorzorgsmaatregelen te nemen. Kies altijd voor gerenommeerde online apotheken die gecertificeerd zijn en samenwerken met erkende artsen. Lees beoordelingen van andere gebruikers en controleer de privacy- en beveiligingsmaatregelen van de website.

Betalingsmogelijkheden bij online aanschaf medicatie

Online apotheken bieden verschillende betalingsmogelijkheden aan, zoals creditcards, bankoverschrijvingen of online betaalplatforms (bijvoorbeeld iDeal). Zorg ervoor dat de betalingsgateway veilig is en uw persoonlijke informatie beschermt. Vermijd het delen van gevoelige gegevens via onbeveiligde kanalen.

De werking van Activelle

Tijdens de menopauze ervaren vrouwen een afname van de oestrogeen- en progesteronspiegels, wat kan leiden tot diverse symptomen. Voorbeelden hiervan zijn opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en vaginale droogheid. Activelle voorziet het lichaam van een synthetische versie van deze hormonen, om de symptomen te verminderen en de balans in het lichaam te herstellen. De estradiol in Activelle compenseert het afgenomen oestrogeen en helpt bij het beheersen van symptomen zoals opvliegers en vaginale droogheid. Het norethisteronacetaat voegt een progestageneffect toe om het baarmoederslijmvlies te beschermen tegen ongecontroleerde groei. Dit vermindert het risico op baarmoederslijmvlieskanker.

De gebruiksaanwijzing van Activelle

Activelle wordt geleverd in tabletvorm. Doorgaans dient het dagelijks ingenomen te worden. De exacte dosering en het innameschema worden bepaald door een arts, die dat baseert op individuele behoeften en uw medische geschiedenis. Om die reden is het van belang dat uw arts weet welke aandoeningen u heeft of heeft gehad. In sommige gevallen is medicatie namelijk minder geschikt.

Het is daarnaast essentieel om de instructies van de arts nauwgezet op te volgen en de voorgeschreven dosis niet te overschrijden. Het kan enige tijd duren voordat de volledige effecten van het medicijn merkbaar zijn, dus het is belangrijk om langere tijd consistent te blijven met het innemen van de tabletten. Wanneer u de medicatie voorgeschreven krijgt, is het ook belangrijk om aan te geven welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat dan naast medicatie op recept om vrij verkrijgbare medicatie en (kruiden)supplementen. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben. Uw arts kan bekijken of hier in uw situatie sprake van kan zijn.

Mogelijke bijwerkingen

Net als andere medicijnen kan ook Activelle bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen deze bijwerkingen zal ervaren, en sommige bijwerkingen kunnen van voorbijgaande aard zijn. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u zou kunnen verwachten. Veelvoorkomende bijwerkingen van Activelle zijn onder andere:

 • Sommige vrouwen kunnen last hebben van gevoelige of opgezwollen borsten als bijwerking van Activelle;
 • Hoofdpijn wordt vaak genoemd als bijwerking in de beginfase van het gebruik van deze medicatie;
 • Sommige vrouwen ervaren misselijkheid;
 • Door de hormoonsubstitutietherapie kunt u last krijgen van onregelmatige doorbraakbloedingen (spotting);
 • Ook gewichtstoename of juist gewichtsverlies zijn vermeld als bijwerkingen;
 • Door de hormoontherapie ervaren sommige vrouwen stemmingswisselingen, zoals prikkelbaarheid.

Ervaart u ernstige bijwerkingen? Schakel dan direct medische hulp in. Heeft u veel last van relatief milde bijwerkingen? Overleg dan ook met uw arts. Wellicht is er medicatie beschikbaar die minder bijwerkingen bij u geeft.

Activelle bijsluiter

Veelgestelde vragen over Activelle

Overweegt u Activelle online aan te schaffen, maar heeft u hier nog vragen over? Of gebruikt u deze medicatie al, maar heeft u een vraag over het gebruik? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden.

Activelle is een hormoonvervangende therapie (HRT) die wordt gebruikt bij vrouwen om symptomen van de menopauze te behandelen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen.

Activelle bevat twee actieve ingrediënten, een oestrogeen en een progestageen, die het tekort aan deze hormonen tijdens de menopauze aanvullen en de symptomen verminderen.

Activelle wordt voorgeschreven om symptomen van de menopauze te verlichten en het risico op osteoporose bij postmenopauzale vrouwen te verminderen.

Activelle is meestal alleen verkrijgbaar op recept. Sommige online apotheken bieden echter online consulten met artsen aan als onderdeel van het bestelproces. Een gekwalificeerd arts beoordeelt dan uw aanvraag op basis van een door u ingevulde medische vragenlijst.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer hoofdpijn, borstpijn, stemmingsveranderingen en spijsverteringsproblemen. Raadpleeg uw arts als u bijwerkingen ervaart en zoek direct medische hulp als u een ernstige reactie ervaart.

De tijd voordat u verbetering merkt, kan variëren. Het kan enkele weken duren voordat Activelle volledig effectief is.

Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals borstkanker, leverziekte of bloedstolsels, mogen Activelle mogelijk niet gebruiken. Bespreek uw medische geschiedenis altijd met uw arts.

Activelle is niet bedoeld voor zwangere vrouwen. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.

Als u een dosis vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in. Sla echter geen doses over om een dubbele dosis te compenseren. Raadpleeg uw arts voor advies.

Het is veilig om Activelle online te bestellen bij gecertificeerde online apotheken. Zorg ervoor dat u een online platform kiest dat legaal is en samenwerkt met erkende artsen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen