Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Trisequens

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Trisequens kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Trisequens is een medicijn dat wordt gebruikt voor hormoonvervangende therapie (HRT) bij vrouwen. Wanneer u deze medicatie gaat gebruiken is het van groot belang dat u dit op de juiste wijze doet. Zo verkleint u de kans op mogelijke bijwerkingen.

  • Dosering: 2mg./1mg. Estradiol – Norethisterone Acetate
  • Prijs Trisequens (incl. online consult): 84 tabletten – € 60,49

Waarvoor wordt Trisequens gebruikt?

Trisequens is een combinatie van hormonen, namelijk oestrogenen en progestagenen, en wordt voornamelijk gebruikt voor hormoonvervangende therapie (HRT) bij vrouwen. Het wordt ingezet om symptomen van de menopauze te verminderen en om het risico op postmenopauzale osteoporose te verminderen. Trisequens helpt bij het verminderen van symptomen zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en vaginale droogheid die vaak optreden tijdens de menopauze. Door oestrogenen te combineren met progestagenen, helpt Trisequens ook het risico op botontkalking (osteoporose) na de menopauze te verminderen.

Hoe werkt Trisequens?

Trisequens is een combinatiegeneesmiddel dat twee actieve ingrediënten bevat: estradiol (een vorm van oestrogeen) en norethisteronacetaat (een progestageen). Dit medicijn behoort tot de categorie hormoonvervangende therapie (HRT) en wordt voornamelijk voorgeschreven aan vrouwen tijdens de menopauze om symptomen te verminderen en bepaalde gezondheidsrisico’s te beheersen. Tijdens de menopauze daalt de natuurlijke productie van oestrogeen. Dit kan leiden tot opvliegers en nachtelijk zweten. Estradiol, een synthetische vorm van oestrogeen in Trisequens, helpt deze symptomen te verminderen door het tekort aan oestrogeen aan te vullen. Oestrogeen is ook belangrijk voor het behoud van de gezondheid van de vaginale weefsels. Een afname van oestrogeen kan leiden tot vaginale droogheid en ongemak. Door estradiol toe te dienen, helpt Trisequens bij het verminderen van deze symptomen.

Oestrogeen is ook cruciaal voor het behoud van de botdichtheid. Tijdens de menopauze neemt het risico op osteoporose toe door een afname van oestrogeen. Trisequens helpt dit risico te verminderen door estradiol als vervanging aan te bieden. Vrouwen die hun baarmoeder nog hebben, lopen een risico op endometriumhyperplasie (overmatige groei van het baarmoederslijmvlies) bij gebruik van alleen oestrogeen. Norethisteronacetaat in Trisequens biedt bescherming tegen deze overmatige groei en vermindert het risico op endometriumkanker. Als vrouwen nog steeds menstrueren, helpt het progestageencomponent van Trisequens bij het reguleren van de menstruatiecyclus wanneer het in combinatie met oestrogeen wordt gebruikt.

Voor wie is dit geneesmiddel geschikt?

Trisequens is geschikt voor vrouwen in de menopauze die symptomen ervaren zoals opvliegers en nachtelijk zweten. Het kan ook geschikt zijn voor postmenopauzale vrouwen met een verhoogd risico op osteoporose. De geschiktheid wordt beoordeeld op basis van de individuele gezondheid en medische geschiedenis. Vrouwen die nog hun baarmoeder hebben, hebben vaak progestageen nodig in combinatie met oestrogeen om het risico op endometriumkanker te verminderen. Let op: vrouwen met een voorgeschiedenis van borst- of baarmoederkanker, bloedstolsels, leverproblemen of bepaalde ernstige medische aandoeningen kunnen mogelijk niet geschikt zijn voor Trisequens. Zorg er daarom voor dat uw arts altijd weet wat uw medische geschiedenis is en welke medicatie u verder gebruikt. Het middel is daarom ook niet zonder recept verkrijgbaar. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Vraag uw arts dan om een recept, of vraag een recept aan via een gecertificeerde online apotheek.

Hoe dient Trisequens gebruikt te worden?

De toediening van Trisequens varieert afhankelijk van het voorschrift van de arts en de behoeften van de patiënt. Hier zijn algemene richtlijnen:

  • De dosering van Trisequens kan verschillen. Het is essentieel om de voorgeschreven dosis strikt te volgen volgens de aanwijzingen van de arts;
  • Trisequens is vaak verkrijgbaar in tabletvorm. De tabletten worden oraal ingenomen, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip elke dag;
  • De duur van de behandeling wordt individueel bepaald. Het kan variëren afhankelijk van de symptomen en de gezondheid van de patiënt;
  • Trisequens kan wisselwerkingen hebben met bepaalde medicijnen. Het is belangrijk om alle medicijnen, inclusief vrij verkrijgbare en kruidensupplementen, aan de arts te melden;
  • Trisequens kan de effectiviteit van sommige medicijnen beïnvloeden, zoals anticonvulsiva en bepaalde antibiotica. Artsen moeten op de hoogte worden gesteld van alle ingenomen medicatie;
  • Trisequens kan het risico op bloedstolsels verhogen, dus voorzichtigheid is geboden bij vrouwen met een verhoogd risico.

Mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel

Trisequens kan bijwerkingen veroorzaken, en het is belangrijk om deze met de arts te bespreken. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn onder meer gevoelige borsten, hoofdpijn en misselijkheid. Ernstigere bijwerkingen kunnen zijn bloedstolsels, borst- en baarmoederkanker, en cardiovasculaire aandoeningen. Trisequens biedt effectieve hormoonvervangende therapie voor vrouwen in de menopauze, maar het gebruik ervan vereist zorgvuldige overweging en medisch toezicht. Stop in ieder geval direct met het gebruik als u symptomen herkent van een allergische reactie, zoals huiduitslag of ademhalingsproblemen.

Trisequens bijsluiter

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen