Indivina

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Indivina
Categorie
Wij laten zien:

Indivina is een vorm van hormoonvervangingstherapie, gefabriceerd door farmaceutisch bedrijf Orion. Het kan ingezet worden om overgangsverschijnselen te verminderen. Daarvoor zitten er twee actieve bestanddelen in dit middel: de synthetische hormonen estradiol en medroxyprogesteron. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? U kunt via de online apotheek een medische vragenlijst invullen. Op basis van deze informatie kan een gekwalificeerd arts uw aanvraag beoordelen. Na akkoord kunt u de medicatie meestal de eerstvolgende werkdag al thuisbezorgd krijgen.

 • Dosering: 1mg/2.5mg, 1mg/5mg, 2mg/5mg
 • Prijs Indivina (incl. online consult): 84 Tabletten – € 122,09

Informatie

Door Indivina te gebruiken kunnen overgangsverschijnselen verminderen, waardoor de menopauze soepeler verloopt. Dit medicijn bestaat uit tabletten, die ook gebruikt kunnen worden als behandeling tegen osteoporose op het moment dat andere soorten medicatie daartegen niet goed werken. Het middel is verkrijgbaar in drie verschillende doseringen en kan worden gebruikt wanneer uw laatste natuurlijke menstruatie al meer dan drie jaar geleden is.

Kenmerken menopauze

Bij vrouwen in de middelbare leeftijd stopt de ovulatie en zal de menstruatiecyclus ontregeld worden. Uiteindelijk blijft de menstruatie helemaal uit en is er niet langer kans op een zwangerschap. Het proces (menopauze of overgang) komt op gang door een enorme daling in de hoeveelheid oestrogeen, het vrouwelijke geslachtshormoon. Door de overgang kunnen er diverse klachten ontstaan, zoals stemmingswisselingen, slaapproblemen, opvliegers en concentratieproblemen. De ene vrouw heeft hier meer last van dan de andere. Beïnvloeden de klachten uw dagelijks leven te erg? Dan kan de arts HRT (Hormoonvervangingstherapie) voorschrijven. Een voorbeeld daarvan is Indivina.

Actieve ingrediënten Indivina

Het geneesmiddel Indivina bevat twee actieve bestanddelen. Het ene is estradiol; een synthetische versie van het lichaamseigen hormoon oestrogeen. Estradiol compenseert voor de natuurlijk afname van het lichaamseigen hormoon in uw lijf. Hierdoor worden de symptomen die door de afname ontstaan ook minder ernstig. Het tweede actieve ingrediënten is medroxyprogestron, een synthetische versie van het lichaamseigen hormoon progesteron. Deze stof zorgt voor een balans in de hoeveelheid estradiol. Dat is noodzakelijk, want een teveel van dit hormoon kan een overvloedige aanmaak van baarmoederslijmvlies veroorzaken en mogelijk zelfs baarmoederkanker. Door de toevoeging van dit tweede actieve ingrediënt is het mogelijk dat ook vrouwen bij wie de baarmoeder nog niet is verwijderd het medicijn kunnen gebruiken. Daarnaast is het medicijn in te zetten als tweedelijnsbehandeling tegen osteoporose bij vrouwen die een verhoogd risico hierop lopen. Komt osteoporose voor in de familie, rookt u, bent u fijn gebouwd of hebt u onlangs corticosteroïden therapie gehad? Dan valt u in die risicogroep.

Gebruiksaanwijzing

Het is belangrijk dat u voordat u medicatie voor het eerst gaat gebruiken de bijsluiter goed doorleest. Hierin vindt u onder meer informatie over het gebruik en mogelijke bijwerkingen. Juist gebruikt zorgt ervoor dat de medicatie het maximale effect kan bereiken. Daarnaast verkleint het de kans op het krijgen van bijwerkingen.

Over het algemeen geldt voor deze medicatie de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg de aanwijzingen van uw arts;
 • Neem een tablet in met water. Volg daarbij de volgorde die op de doordrukstip staat aangegeven;
 • Bent u een tablet vergeten? Sla deze dan over en ga verder volgens het schema. Door het overslaan van tabletten kunnen spotting of doorbraakbloedingen ontstaan. Neem geen dubbele dosis in om een vergeten dosering in te halen;
 • Heeft u meer tabletten ingenomen dan voorgeschreven? Overleg dan met uw arts;
 • U kunt op ieder moment starten met Indivina zoals u niet meer ongesteld wordt, niet eerder een HRT heeft gebruikt of wanneer u overstapt van een andere continue versie van HRT. Stapt u over van een cyclische behandeling? Start dan 7 dagen na het innemen van de laatste pil;
 • Denkt u dat de dosering te laag of te hoog is, dan kunt u het beste met de arts overleggen over de behandeling. Ook wanneer u wilt stoppen met de behandeling dient u eerst met de arts te overleggen;
 • Ondergaat u binnenkort een operatie? Meld uw chirurg dan dat u een HRT behandeling ondergaat. Mogelijk krijgt u het advies om een aantal weken voor de operatie tijdelijk te stoppen.

In de bijsluiter vindt u een volledige gebruiksaanwijzing.

Bijwerkingen

Als u Indivina gaat gebruiken, is het belangrijk om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van de mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Zoek in ieder geval meteen medische hulp wanneer u opeens migraine krijgt terwijl u dat eerder nooit had. Ook bij vergeling van huid of oogwit, symptomen van een snelle stijging van de bloeddruk (zoals duizeligheid of hoofdpijn) of symptomen van een bloedpropje (zoals pijnlijke zwelling van de benen) is snelle actie vereist.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen geven:

 • Vaak voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 10 vrouwen): vocht vasthouden, gewichtsschommelingen, opvliegers, hoofdpijn, depressie, meer zweten, braken of misselijkheid, winderigheid, pijnlijke borsten, vaginale aandoeningen, vaginale afscheiding, spotting;
 • Minder vaak voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 100 vrouwen): ongemak bij dragen contactlenzen, huiduitslag, verandering in galproductie en leverfunctie, bloedpropjes, symptomen die lijken op PMS.

Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Bij andere medicatie

Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Zo kunnen sommige medicijnen in combinatie met Indivina zorgen voor onregelmatige bloedingen. Dat geldt onder meer voor hiv medicatie (zoals nevirapine, efavirenz en nelfinavir), epilepsiemedicatie (zoals fenytoïne en carbamazepine), natuurgeneesmiddelen met Sint-Janskruid als ingrediënt en antibiotica tegen tuberculose.

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk niet of minder geschikt. Gebruik het middel in ieder geval niet als u nu of eerder borstkanker heeft (gehad), of een andere vorm van kanker die reageert op oestrogeen. Ook bij onverklaarde vaginale bloedingen, bloedpropjes of leveraandoening kunt u het middel niet gebruiken.

Q&A

Een aantal veel gestelde vragen over dit middel.

Mag ik deze medicatie gebruiken tijdens een zwangerschap?

Stop direct met het gebruik van dit middel wanneer u zwanger blijkt te zien en raadpleeg een arts.

Mag ik alcohol drinken als ik Indivina gebruik?

Ja, alcohol beïnvloedt de werking van deze medicatie niet.

Kan ik allergisch zijn voor Indivina?

Gebruik dit middel niet wanneer u allergisch bent voor een van de volgende bestanddelen:

 • Medroxyprogesteron;
 • Estradiol valerate;
 • Magnesiumstearaat;
 • Lactosemonohydraat;
 • Maïszetmeel;
 • Gelatine.
Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.