Synapause-E3

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Synapause-E3
Categorie
Wij laten zien:

Ervaart u veel klachten door de overgang? Hormoonsuppletietherapie (HST) kan de symptomen helpen verminderen. Synapause-E3 mag alleen voorgeschreven worden aan vrouwen in de overgang, die minimaal 12 maanden geleden hun laatste natuurlijke menstruatie hebben gehad.

  • Dosering: zoals uw arts heeft voorgeschreven
  • Prijs Synapause-E3 (incl. online consult): vanaf € 49,25

De werking van Synapause-E3

De werkzame stof in Synapause-E3 is estriol. Dit is een synthetische vorm van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. De klachten tijdens de overgang ontstaan doorgaans doordat de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam flink afneemt. Dit heeft overgangsklachten tot gevolg, zoals opvliegers, overmatig zweten, slecht slapen en psychische klachten. Door Synapause-E3 te gebruiken komt er meer balans in de hoeveelheid oestrogeen, waardoor dergelijke symptomen verminderen.

Zo gebruikt u Synapause-E3

Krijgt u deze medicatie voorgeschreven? Dan zal de arts u uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Volg de aanwijzingen van uw arts altijd goed op. Heeft u vragen over het gebruik? Dan kunt u ook terecht bij de apotheker, of kijk in de bijsluiter voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Meestal gelden in ieder geval de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • De arts zal altijd starten met de laagst mogelijke dosering om uw klachten te behandelen. Ook dient u het middel zo kort mogelijk te gebruiken;
  • Als er sprake is van klachten na de menopauze is de aanbevolen dosering in de eerste weken maximaal 4 tot 8 mg per dag. Daarna kan de dosering in stapjes verhoogd worden tot maximaal 2 mg per dag;
  • Dit middel wordt soms voorgeschreven ter behandeling van bepaalde vormen van onvruchtbaarheid. In dat geval is de aanbevolen dagelijkse dosering 1 tot 2 mg, in te nemen op dag 6 tot 15 van de menstruatiecyclus;
  • Heeft u een operatie aan de vagina gehad en bent u al in de overgang geweest? Dan kan dit middel ook worden voorgeschreven om de wondgenezing in de vagina te bevorderen. In dat geval is de dosering in de twee weken voorafgaand aan de operatie 4 tot 8 mg per dag. Na de operatie dient u het middel dan nog maximaal twee weken te gebruiken, in een dosering van 1 tot 2 mg per dag;
  • Vindt u het lastig om de tabletten heel door te slikken? Dan mag u ze op de breukstreep doormidden breken;
  • Neem de medicatie in met een beetje water of andere vloeistof;
  • Neem de dagelijkse dosering altijd in een keer in, dagelijks rond hetzelfde tijdstip;
  • Gebruikt u deze medicatie terwijl u nog wel een baarmoeder heeft? Neem de medicatie dan een gedeelte van de tijd in in combinatie met progestageentabletten. Vrouwen die geen baarmoeder meer hebben hoeven geen progestageentabletten te slikken, behalve wanneer u last heeft gehad van endometriose.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt kunt u last krijgen van bijwerkingen. Ook bij het gebruik van Synapause-E3 kunnen bijwerkingen ontstaan. Lees daarom voor gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Schakel altijd direct medische hulp in wanneer u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen. Vrouwen die HST gebruiken krijgen onder meer vaker te maken met aandoeningen zoals borstkanker, hartaandoeningen en bloedstolsels in longen of benen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.