Zumenon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Zumenon kopen
Categorie
Wij laten zien:

Waarvoor wordt Zumenon gebruikt

Zumenon is een soort behandeling die hormoonvervangingstherapie (HRT) wordt genoemd. Zumenon tabletten bevatten een hormoon genaamd estradiol.

Het wordt gebruikt om het oestrogeen te helpen vervangen dat het lichaam stopt met het produceren rond de tijd van de menopauze.

De menopauze (“verandering van leven”) is de beëindiging van de menstruatie, d.w.z. de tijd dat een vrouw haar laatste menstruatieperiode heeft. De term menopauze wordt gebruikt om de jaren rond die gebeurtenis te definiëren wanneer het lichaam minder oestrogeen begint te produceren. Dit lagere niveau van oestrogeen kan symptomen veroorzaken bij sommige vrouwen.

 • Dosering: Zumenon 1 mg. / 2 mg.
 • Prijs Zumenon (incl. online consult): 84 Tabletten – vanaf € 46,20

Wat staat er in de bijsluiter

De folder beantwoordt een aantal veelgestelde vragen over Zumenon. Het bevat niet alle beschikbare informatie. Het neemt niet de plaats in van een gesprek met uw arts of apotheker. Alle geneesmiddelen hebben risico’s Zumenon kopenen voordelen. Uw arts heeft de risico’s van het gebruik van dit geneesmiddel afgewogen tegen de voordelen die zij verwachten dat het voor u zal hebben.

Als u zich zorgen maakt over het gebruik van dit geneesmiddel, vraag het dan aan uw arts of apotheker. Bewaar deze bijsluiter bij het geneesmiddel. Het kan zijn dat u de bijsluiter opnieuw moet lezen.

Zumenon bijsluiter

Wanneer u Zumenon niet mag gebruiken

Gebruik geen Zumenon of andere oestrogenen, met of zonder progestageen om hartaanvallen, beroerte of dementie te voorkomen.

Een studie genaamd het Women’s Health Initiative wees op een verhoogd risico van hartaanval, beroerte, borstkanker en bloedstolsels in de benen of longen bij vrouwen die behandeld worden met een product dat geconjugeerde oestrogenen 0,625 mg en het progestageen medroxyprogesteronacetaat (MPA) bevat. De onderzoekers stopten de studie na 5 jaar toen werd vastgesteld dat de risico’s groter waren dan de voordelen in deze groep. De Women’s Health Initiative Memory Study wees op een verhoogd risico op dementie bij vrouwen in de leeftijd van 65-79 jaar die geconjugeerde oestrogenen en MPA gebruiken. Er zijn momenteel geen vergelijkbare gegevens beschikbaar voor andere doses geconjugeerde oestrogenen en MPA of andere combinaties van oestrogenen en progestagenen. Daarom moet u ervan uitgaan dat de risico’s vergelijkbaar zijn voor andere geneesmiddelen die oestrogeen- en progestageencombinaties bevatten.

Bijwerkingen

Vertel uw arts of apotheker zo snel mogelijk als u zich niet goed voelt tijdens het gebruik van Zumenon.

Alle geneesmiddelen hebben een aantal ongewenste bijwerkingen. Soms zijn ze ernstig, maar meestal niet. Het kan zijn dat u medische hulp nodig heeft als u een aantal van de bijwerkingen krijgt.

 • onregelmatige vaginale bloeding of spotting (als de bloeding zwaar is, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts)
 • tedere, pijnlijke of gezwollen borsten
 • maandstondachtige pijn
 • vaginale jeuk, ontsteking of afscheiding
 • zwelling van de onderbenen, enkels, vingers of buik door vochtretentie
 • misselijkheid (zich ziek voelen), buikpijn, braken, maagpijn, brandend maagzuur, wind, diarree
 • hoofdpijn, migraine
 • stijging van de bloeddruk
 • zwakte of duizeligheid
 • depressie, nervositeit, snelle veranderingen in stemming, moeite met slapen
 • rugpijn
 • verandering in geslachtsdrift
 • gewichtstoename
 • acne, jeukende of droge huid, huidverkleuring
Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.