Utrogestan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Utrogestan kopen zonder recep
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Utrogestan kan door vrouwen worden gebruikt bij de bestrijding van verschillende problemen. Een veel voorkomende reden om te gebruiken is in combinatie met een IVF-behandeling. Daarnaast kan het bijvoorbeeld ook worden gebruikt om de menstruatie te beheersen of wanneer blijkt dat de overgang klachten oplevert. De werking is te danken aan het feit dat in het medicijn stoffen zitten die gebaseerd zijn op een vrouwelijk geslachtshormoon. Het is wel belangrijk om het medicijn op de juiste wijze te gebruiken in deze gevallen. Dit komt de werking ten goede.

  • Dosering Utrogestan: 200 milligram vaginale of 100 mg orale capsules
  • Prijs Utrogestan (incl. online consult):  21 of 30 capsules – vanaf € 48,00

Bijwerkingen Utrogestan

De belangrijkste bijwerkingen die kunnen optreden wanneer Utrogestan gebruikt wordt hebben betrekking op de menstruatie. Zo kan er meer last van vaginaal bloedverlies ontstaan. Dit wordt ook wel spotting genoemd. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de menstruatie juist in zijn geheel wegblijft. In sommige gevallen kan er hinder van pijnlijke of gespannen borsten worden ondervonden. Daarnaast is het mogelijk dat er maag- en darmklachten optreden. Denk dan aan buikpijn of misselijkheid, mogelijk gepaard gaand met braken of diarree. De klachten trekken normaal gesproken snel weer weg. Lees altijd goed de bijsluiter door voor alle informatie.

Gebruik Utrogestan

De manier van gebruiken hangt af van de vorm waarin het medicijn Utrogestan is voorgeschreven. Capsules worden met een half glas water in het geheel doorgeslikt. Vaginale tabletten worden ingebracht met een applicator. Vaginale gel wordt met een andere applicator aangebracht. Meestal gebeurt dit vanaf dag 11 van de menstruatiecyclus. Vaak wordt aangeraden om dit ’s avonds voor het slapengaan te doen. In het geval van een IVF kan het echter zo zijn dat het tot wel driemaal per dag moet worden genomen. Let hier dus ook goed op.

Werkzame stof in het medicijn Utrogestan

Utrogestan is gebaseerd op de werkzame stof progesteron. Dit is een stof die is afgeleid van het vrouwelijke geslachtshormoon progestageen. Normaal gesproken is dit hormoon belangrijk voor de vruchtbaarheid van vrouwen. Dit zal ook te merken zijn wanneer weer gestopt wordt met de medicatie. Het zal dan enige tijd duren voordat alles weer teruggekeerd is naar de gebruikelijke situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de menstruatie.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen