Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Estrofem

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Estrofem
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Estrofem?

Estrofem is een geneesmiddel dat oestradiol bevat, een vorm van oestrogeen. Het wordt gebruikt als hormoonvervangingstherapie bij vrouwen tijdens de menopauze, om symptomen zoals opvliegers, vaginale droogheid en stemmingswisselingen te verminderen. Bent u op zoek naar informatie over dit geneesmiddel, of de online aanschaf hiervan? We vertellen u er graag meer over. Ook beantwoorden we in dit artikel veelgestelde vragen over Estrofem.

 • Dosering: Estrofem Oestradiol hemihydraat
 • Prijs Estrofem (incl. online consult): vanaf € 87,00

De voordelen van online aanschaf van Estrofem

Gaat u voor medicatie altijd naar een lokale apotheek? Dat is begrijpelijk, want dat was tot voor kort de enige manier om receptplichtige medicatie te verkrijgen. Tegenwoordig is het echter in veel gevallen ook mogelijk om de medicatie online te bestellen en aan te schaffen. Deze methode biedt veel voordelen. We benoemen bijvoorbeeld de tijdsbesparing die het kan opleveren, doordat u niet langer naar de lokale apotheek toe hoeft. Een ander belangrijk voordeel is dat u geen rekening meer hoeft te houden met openingstijden, want de online apotheek staat 24 uur per dag tot uw beschikking. En voor zowel aanschaf als ontvangst hoeft u de deur niet meer uit.

Dit kost Estrofem online

Als u online op zoek gaat naar Estrofem, zal opvallen dat de prijzen per aanbieder kunnen verschillen. Ook de dosering en de soort verpakking kan van invloed zijn. Daarom adviseren we altijd om de prijzen te vergelijken en zo de medicatie te vinden met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Goed om te weten: de opbouw van de weergegeven prijzen kan verschillen per aanbieder. Kijk dit dus goed na, zodat u de juiste prijzen met elkaar vergelijkt. Estrofem is online verkrijgbaar voor een totaalprijs vanaf 87,00 euro.

Online Estrofem bestellen? Wij adviseren deze stappen!

Online medicatie bestellen is eenvoudig, ook wanneer u dit nog niet eerder heeft gedaan. Onderstaand stappenplan kan een handig hulpmiddel zijn als u nog weinig ervaring heeft met het online bestellen van medicijnen:

 1. Ga naar de website van de aanbieder van uw keuze;
 2. Zoek de gewenste medicatie en geef dosering en hoeveelheid aan;
 3. Plaats uw bestelling in het winkelmandje;
 4. Rond de bestelling af door uw gegevens in te vullen en af te rekenen;
 5. Bij receptplichtige medicatie zoals Estrofem zal om een doktersvoorschrift gevraagd worden. Als u dit nog niet heeft, is het soms mogelijk om in plaats daarvan een medische vragenlijst in te vullen;
 6. Na het plaatsen van uw bestelling beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag. Hij of zij controleert of de medicatie inderdaad voor u geschikt is;
 7. Na akkoord van de arts wordt de bestelling verzonden.

Online bestelproces Estrofem

Veilig Estrofem bestellen op internet

Het is erg belangrijk om Estrofem alleen te kopen bij betrouwbare online apotheken. Zo worden de echtheid en kwaliteit van het medicijn gewaarborgd. U kunt zelf controleren of een aanbieder de juiste vergunning heeft voor de verkoop van medicatie. Kijk hiervoor op aanbiedersmedicijnen.nl. Lees ook beoordelingen van andere klanten en check of de website beveiligd is voordat u persoonlijke informatie invoert.

Betalen voor uw online bestelling

Als u medicatie aanschaft bij een gecertificeerde online apotheek kunt u op verschillende manieren betalen. Let op: de mogelijkheden verschillen per apotheek. Betaal bijvoorbeeld met iDeal, PayPal, of met uw creditcard. Welke methode u ook kiest, het is belangrijk om er een te kiezen die u goed kent. Zo weet u zeker dat u de betaling op de juiste wijze uitvoert.

Betaalmethodes Estrofem

De werking van Estrofem

Estrofem bevat het actieve ingrediënt estradiol. Dit is een vorm van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Oestrogeen is verantwoordelijk voor het reguleren van verschillende lichaamsfuncties, zoals de menstruatiecyclus, botdichtheid en de gezondheid van de voortplantingsorganen. Tijdens de menopauze neemt de natuurlijke productie van oestrogeen af, wat kan leiden tot nare symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen en botverlies. Estrofem vult de afgenomen oestrogeenspiegels aan, waardoor het lichaam de nodige hormonen krijgt en de symptomen verminderen.

De gebruiksaanwijzing van Estrofem

Volg voor het gebruik van Estrofem de voorschriften van uw arts goed op. Lees daarnaast voor het eerste gebruik ook de bijsluiter goed door. Hierin staat een volledig overzicht van gebruiksinstructies. Gewoonlijk wordt het oraal ingenomen, met of zonder wat voedsel en water. De dosering varieert afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt en de ernst van de symptomen. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering niet te overschrijden en eventuele vragen of zorgen met de behandelend arts te bespreken. Voor vrouwen die hun baarmoeder nog hebben, wordt vaak gecombineerde HST voorgeschreven. Dit betekent dat naast oestrogeen ook progestageen wordt ingenomen om het risico op baarmoederkanker te verminderen. Daarnaast is dit geneesmiddel alleen beschikbaar op doktersvoorschrift. U kunt het dus niet aanschaffen bij een drogist.

Wel kunt u een bestelling plaatsen bij een erkende online apotheek. Op basis van een medische vragenlijst beoordeelt een gekwalificeerd arts dan uw aanvraag. Na akkoord kunt u de medicijnen direct bestellen en thuis laten bezorgen. Zorg er bij het invullen van zo’n vragenlijst of bij een consult voor dat u uw arts op de hoogte stelt van uw medische geschiedenis. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk niet of minder geschikt. En het is ook belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om medicijnen op recept, maar ook om vrij verkrijgbare medicatie en supplementen.

Estrofem 2 mg bijsluiter

Bijwerkingen van Estrofem

Hoewel Estrofem effectief kan zijn bij het verminderen van menopauzeklachten, heeft het middel wel enkele mogelijke bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden:

 • Sommige vrouwen ervaren misselijkheid bij het gebruik van Estrofem, vooral bij de start van de behandeling;
 • Veranderingen in de borstgevoeligheid kunnen voorkomen;
 • Sommige gebruikers melden hoofdpijn als een bijwerking;
 • Bij gebruik van gecombineerde HST kunnen er vaginale bloedingen optreden;
 • Sommige vrouwen merken gewichtsveranderingen op tijdens het gebruik van Estrofem.

Het is erg belangrijk om bijwerkingen onmiddellijk met een arts te bespreken, vooral als ze aanhouden of verergeren. En merkt u na drie of vier maanden nog geen effect van de medicatie? Dan is het zinloos om deze nog langer te gebruiken. Wellicht zijn er andere geneesmiddelen die voor u beter werken en die uw arts kan voorschrijven. Estrofem kan een effectieve behandeling zijn voor vrouwen die last hebben van menopauzeklachten, maar het is van vitaal belang om het onder toezicht van een medische professional te gebruiken.

Vragen over Estrofem en online aanschaf? Wij beantwoorden ze graag!

Bij het gebruik van nieuwe medicatie ontstaan er vaak vragen. Volg de aanwijzingen van de arts altijd goed op. Bij vragen adviseren we ook om contact te zoeken met de arts of apotheker. Verder vindt u in de bijsluiter een uitgebreide gebruiksaanwijzing. En kijk ook eens in onderstaande handige overzicht, waarin we veelgestelde vragen over dit middel en over de online aanschaf ervan beantwoorden.

Estrofem bevat oestradiol, een vorm van oestrogeen, en wordt gebruikt als hormoonvervangingstherapie bij vrouwen tijdens de menopauze om symptomen te verminderen.

Volg de instructies van uw arts voor de juiste dosering en toedieningswijze van Estrofem.

Estrofem is een receptplichtig medicijn. U heeft dus een recept nodig. Wel kan het in sommige gevallen mogelijk zijn om een recept te verkrijgen op basis van een online ingevulde medische vragenlijst. Hierin geeft u meer informatie over uw medicijngebruik en medische geschiedenis.

Deze medicatie is beschikbaar via diverse online aanbieders.

Online medicatie aanschaffen is veilig, zolang u dit doet via een gecertificeerde aanbieder. Komt u terecht bij een aanbieder die niet om een recept of een medische vragenlijst vraagt bij receptplichtige medicatie? Let dan goed op, want waarschijnlijk bent u terechtgekomen bij een niet-gecertificeerde aanbieder.

De prijzen van dit geneesmiddel kunnen verschillen per aanbieder, dosering en verpakking. Estrofem is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 87,00 euro.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid en borstgevoeligheid.

U kunt binnen enkele weken verbetering van uw symptomen verwachten, maar de volledige effecten kunnen enkele maanden duren. Heeft u het idee dat u geen effect bemerkt? Dan raden we aan om uw arts te raadplegen.

Raadpleeg uw arts voordat u Estrofem gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, omdat sommige medicijnen een wisselwerking kunnen hebben met Estrofem.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen