Kliovance

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Kliovance kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Wanneer de overgang (menopauze) hevig symptomen veroorzaakt, dan kan een medicijn als Kliovance veel betekenen voor vrouwen. Doordat de pillen van dit middel zorgen dat de hormoonspiegels minder hevig schommelen, kan worden gezorgd dat een flink aantal van de klachten minder heftig ervaren worden. Om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, is het wel van belang dat het gebruik op de voorgeschreven wijze gebeurt. Dit is bovendien van belang om te zorgen dat er minder kans is op het ervaren van bijwerkingen. Let daarom altijd op de volgende zaken.

  • Dosering: Activelle pil – 1 mg. estradiol en 0,5 mg. norethisteron
  • Prijs Kliovance (incl. online consult): 84 tabletten – € 62,60

Bijwerkingen en Kliovance

Pijnlijke of gevoelige borsten of vaginale bloedingen komen met enige regelmaat voor wanneer Kliovance gebruikt wordt. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden. In de meeste gevallen trekt dit snel weg, maar soms is actie gewenst. Andere klachten die kunnen optreden zijn hoofdpijn, gewichtstoename, het vasthouden van vocht in het lichaam, infectie van de vagina, schimmels, depressieklachten, misselijkheid, rugpijn, vleesboompjes en stemmingswisselingen. Ook is het soms zo dat allergie voor de werkzame stoffen blijkt te bestaan. Stop dan direct met het gebruik en laat de dokter een onderzoek doen.

Werking Kliovance

Het gebruik van Kliovance is relatief gemakkelijk, maar wel specifiek. Het is van belang om iedere dag op hetzelfde tijdstip een pil te nemen. Dat tijdstip mag wel zelfgekozen zijn, maar na het allereerste moment van inname is het dus de bedoeling om dit tijdstip vast te houden zolang het gebruikt wordt. Daarnaast is het van belang om de pillen in de juiste volgorde te nemen. Om die reden worden de tabletten dan ook in een kalenderverpakking geleverd. Mocht een tablet vergeten worden, dan kan deze tot 12 uur later nog ingehaald worden. Neem geen dubbele dosis. Het doorslikken gebeurt met een half glas water.

Actieve componenten

Kliovance bestaat uit synthetische varianten van oestrogeen en progesteron. Dit zijn stoffen die ook van nature in het vrouwelijk lichaam voorkomen. Omdat de oestrogeenspiegel daalt worden de overgangsklachten veroorzaakt. Om die reden kan door middel van het gebruik van de tabletten de daling worden beperkt en de klachten worden verlicht.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.