Lenzetto

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Lenzetto
Categorie
Wij laten zien:

Lenzetto is een medicijn dat kan worden gebruikt voor hormonale substitutietherapie (HST) bij vrouwen tijdens en na de menopauze. Het bevat het actieve bestanddeel estradiol, dat een synthetische vorm van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen is. Lenzetto wordt in de vorm van een neusspray toegediend, om de klachten door de menopauze te verminderen.

  • Dosering: Lenzetto Estradiol
  • Prijs Lenzetto (incl. online consult):  vanaf € 29,00

De werking van Lenzetto

Tijdens de menopauze ondergaat de vrouw fysiologische veranderingen door afnemende hormoonspiegels. Vooral de afname van oestrogeen kan leiden tot klachten, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, botontkalking (osteoporose) en. Het gebruik van Lenzetto kan helpen deze hormonale onevenwichtigheden aan te pakken. Het estradiolcomponent levert een vorm van oestrogeen aan het lichaam, wat helpt om deze symptomen te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

De gebruiksaanwijzing van Lenzetto

Lenzetto kan worden voorgeschreven in de vorm van pleisters, gel en spray. De spray wordt geabsorbeerd door het neusslijmvlies, de gel en de pleisters werken op de huid. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosis en het voorgeschreven schema te volgen zoals aangegeven door een arts of zorgverlener. De neusspray moet dagelijks worden gebruikt, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip. Bij het voorschrijven van de medicatie zal de arts u uitleggen hoe u het middel dient te gebruiken. Doorgaans gelden in ieder geval de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • Schud de flacon goed, zodat de inhoud goed gemengd is;
  • Maak uw neus schoon, voordat u de spray inspuit. Wanneer het neusslijmvlies schoon is, kan het middel namelijk het effectiefst werken;
  • Het kan zijn dat u de flacon voor het eerste gebruik eerst moet voorbereiden. Hiervoor zijn aparte instructies, die u kunt terugvinden in de bijsluiter;
  • Plaats het spuitstuk van de spray in een neusgat en houd tegelijkertijd het andere neusgat dicht. Adem vervolgens uit door uw mond en druk op het pompje op het moment dat u zacht door de neus ademt;
  • Voer dezelfde handeling uit bij het andere neusgat;
  • Sluit de neusspray na gebruik goed af en bewaar deze op een donkere, koele plek en buiten het bereik van kinderen.

Mogelijke bijwerkingen

Hoewel Lenzetto effectief kan zijn bij het verminderen van menopauzale symptomen, kan het middel ook bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen deze bijwerkingen zal ervaren, en sommige bijwerkingen kunnen van voorbijgaande aard zijn. Toch is het goed om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van de bijwerkingen die u mogelijk kunt ervaren. Lees daarom eerst de bijsluiter goed door.

Veelvoorkomende bijwerkingen van Lenzetto zijn onder meer neusirritatie (niezen, een branderig gevoel of een loopneus) en hoofdpijn. Die hoofdpijn ontstaat door de hormonale therapie. Ook misselijkheid en doorbraakbloedingen (spotting) kunnen voorkomen. Daarnaast kunt u te maken krijgen met stemmingswisselingen. Heeft u veel last van de bijwerkingen van dit middel? Overleg dan met uw arts. Wellicht zijn er andere medicijnen voor te schrijven waar u minder last van heeft.

Lenzetto bijsluiter

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.