Incontinentie

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Wat is incontinentie?

De klacht incontinentie staat voor het probleem dat plas niet opgehouden kan worden. Dit kan zich op verschillende momenten uiten, bijvoorbeeld tijdens het sporten, tijdens een lachbui of tijdens een niesbui. Ook andere vormen van inspanning kunnen de klachten veroorzaken. Andere namen hiervoor zijn ook wel inspanningsincontinentie of stressincontinentie. Ander vormen zijn acute aandrang die niet tegen te houden is of een mengvorm van alle eerdergenoemde varianten. Hoewel incontinentie niet gevaarlijk is, is het wel lastig. Om die reden kan een behandeling tegen deze klachten dus ook veel goeds doen.

Behandeling incontinentie (urineverlies)

Het is essentieel om een veelgemaakte fout juist niet te maken. Dit betreft de misvatting om minder te gaan drinken. Flink veel mensen denken door minder te drinken de problemen beter in de hand te kunnen houden. In de eerste plaats is dit niet waar. Incontinentie staat lost van de hoeveelheid vocht of urine in het lichaam. Daarnaast is het ook gevaarlijk. Het kan bijvoorbeeld uitdroging in de hand werken. Dit brengt dan vervolgens weer hele andere problemen met zich mee. Daarom is het altijd essentieel om goed te blijven drinken, ondanks de urineproblemen die optreden.

Goed bijhouden

Wie last heeft van inspanningsincontinentie kan er veel waarde van hebben om de incontinentie goed bij te houden. Dit betekent dat de problemen die ondervonden vastgelegd moeten worden in een logboek. Aan de hand daarvan kan gezien worden welke spieren de problemen opleveren. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om de bekkenbodemspieren te trainen of juist de blaasspieren te trainen. Aan de hand van een duidelijk inzicht in de problemen wordt het voor een arts gemakkelijker om de beste opties te herkennen. Dit geeft al snel meer rust in het leven.

Medicijnen gebruiken tegen incontinentie

Er zijn ook talloze medicijnen tegen incontinentie op de markt. Deze worden vaak voorgeschreven wanneer gebleken is dat het doen van oefeningen de problemen niet wegneemt. In zulke gevallen kunnen de medicijnen die bijvoorbeeld een uitwerking op de blaasspieren hebben goed helpen om de problemen alsnog te bestrijden. Dit kan een arts voorschrijven bij aanhoudende klachten.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.