Dridase

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Dridase
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Dridase?

Dridase is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde oogproblemen, zoals glaucoom. In dit artikel vindt u belangrijke informatie over het online kopen van Dridase, de prijs ervan en de veiligheid van online betaalmethoden. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen over dit geneesmiddel.

 • Dosering: 1,5 ml Dridase stroop
 • Prijs Dridase (incl. online consult): vanaf € 49,90

Dridase online kopen? Dit zijn volgens ons de voordelen!

Dridase is op recept verkrijgbaar bij verschillende online apotheken. Online aanschaf via gecertificeerde apotheken heeft veel voordelen. Het is bijvoorbeeld handig dat u voor medicatie niet langer de deur uit hoeft, om medicatie op te halen bij een fysieke apotheek. Zelfs een consult bij een arts is niet altijd meer noodzakelijk, omdat u online medicatie kunt bestellen op basis van een medische vragenlijst. Deze procedure kan u veel tijd besparen en u hoeft niet langer rekening te houden met openingstijden. Online staat de apotheek namelijk dag en nacht tot uw beschikking.

Dit kost Dridase online

Online prijzen voor medicatie kunnen verschillen per apotheek. Het is daarom de moeite waard om prijzen te vergelijken. De prijs van Dridase kan variëren en is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid en de specifieke online apotheek waar het wordt gekocht. Gaat u prijzen vergelijken? Let er dan wel op dat u de juiste prijzen met elkaar vergelijkt. Bij sommige apotheken wordt alleen de prijs voor de medicatie weergegeven en worden extra kosten pas zichtbaar tijdens het bestelproces. Bij andere apotheken wordt al direct een totaalprijs weergegeven. Onze partnerapotheek heeft dit medicijn beschikbaar vanaf € 49,90.

Online bestellen in een paar simpele stappen

Heeft u nog niet eerder online medicatie besteld? Dan adviseren we u om de volgende stappen te doorlopen:

 1. Kies in de apotheek van uw keuze voor de gewenste hoeveelheid Dridase en plaats deze in uw winkelmandje;
 2. Vul tijdens het bestelproces de gevraagde gegevens in;
 3. Wordt er gevraagd om een recept? Dan kunt u dit uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan is er soms de mogelijkheid om een medische vragenlijst in te vullen, met meer informatie over uw medicijngebruik en medische geschiedenis;
 4. Betaal voor uw medicatie;
 5. Na afronding van het betaalproces wordt uw bestelling beoordeelt door een gekwalificeerd arts;
 6. Is de arts akkoord met de aanvraag? Dan wordt de bestelling direct voor u in orde gemaakt.

Online bestelproces Dridase

Is het veilig om online Dridase te bestellen?

Ja, uit ons onderzoek blijkt dat het over het algemeen veilig is om Dridase online te bestellen, mits u dit doet bij een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. Controleer altijd de legitimiteit van de website, lees beoordelingen van andere klanten en zorg ervoor dat de website beveiligd is voordat u persoonlijke informatie invoert. De vergunningen van de desbetreffende apotheek kunt u zelf checken via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl.

Zo betaalt u online voor Dridase

Bij gecertificeerde online apotheken heeft u meestal de keuze uit diverse betaalmethoden. Denk bijvoorbeeld aan betaling via creditcard, PayPal of iDeal. We raden aan om altijd te kiezen voor een methode waar u vertrouwd mee bent, zodat u zeker weet dat het goed gaat. En let ook tijdens het betaalproces op dat de website beveiligd blijft. Geadviseerd wordt om geen persoonlijke gegevens te delen via een openbare wifi-verbinding.

Betaalmethodes Dridase

De werking van Dridase

De werkzame stof in Dridase is oxybutynine. Deze stof kan positieve effecten hebben bij urine incontinentie, omdat het de spieren van blaas en urinewegen ontspant. Het kan ook bij andere aandoeningen voorgeschreven worden. Zo wordt het wel gebruikt bij overmatig zweten of een te veel aan speeksel. En het kan ook gebruikt worden om opvliegers te voorkomen bij hormoontherapie bij borstkanker. Houd er rekening mee dat met dit middel niet altijd het gewenste effect bereikt wordt. Als u bijvoorbeeld last heeft van urine incontinentie door een vergrote prostaat of door blaasontsteking zal het middel niet effectief zijn. Ook bij inspanningsincontinentie zal het geen effect hebben. Hierbij heeft u last van verlies van urine bij lichte inspanning (zoals tillen, lachen of bukken).

De gebruiksaanwijzing van Dridase

Gaat u deze medicatie gebruiken? Dan zal de arts u bij het voorschrijven uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Meer informatie over het gebruik kunt u ook vinden in de bijsluiter. Of raadpleeg de apotheker. Meestal gelden in ieder geval de volgende instructies voor gebruik:

 • Dit middel is beschikbaar in de vorm van blaasspoeling, maar ook als tabletten of drank. De arts zal u uitleggen hoe u de vloeistof in de blaas kunt brengen. Het is daarna belangrijk dat de vloeistof lang genoeg in de blaas blijft, zodat het zo goed mogelijk kan werken;
 • Neem de tabletten in met een glas water;
 • Heeft u snel last van maagklachten? Dan mag u de tabletten ook innemen bij de maaltijd, of met een glas melk in plaats van water;
 • Gebruikt u de medicatie in de vorm van tabletten of drank, twee keer per dag? Neem de eerste dosering dan ’s ochtends in en de tweede ’s avonds. Dat kan bij het avondeten, maar ook vlak voor het slapengaan gebeuren;
 • Als u de medicatie drie keer per dag gebruikt, kunt u deze het beste innemen bij elke maaltijd. En wanneer u de medicatie vier keer per dag dient te gebruiken, kunt u deze tijdens de maaltijden en ’s avonds voor het slapengaan innemen;
 • Gebruikt u de blaasspoeling? Overleg dan met uw arts op welk moment u deze het beste kunt inbrengen;
 • Doorgaans wordt deze medicatie eerst voorgeschreven voor de duur van vier weken. Werkt het middel dan goed en heeft u niet te veel last van bijwerkingen? Dan mag u het voor langere tijd gebruiken. Merkt u na vier weken nog geen effect? Dan is het niet zinvol om het middel te blijven gebruiken.

Dridade bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen van Dridase

Bij het gebruik van medicatie kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van Dridase. Het advies is daarom om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Bijwerkingen die soms kunnen ontstaan zijn duizeligheid, slaperigheid en maagdarmklachten (bijvoorbeeld verstopping of buikpijn). Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.

Dit zijn onze antwoorden op veelgestelde vragen

Bij het voorschrijven van medicatie zal de arts u instructies geven over het gebruik. Volg die instructies altijd goed op. Heeft u nog vragen over het gebruik? Dan is het de moeite waard om onderstaande lijst met vragen en antwoorden door te nemen. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts of apotheker. En de bijsluiter verschaft ook veel informatie, bijvoorbeeld over instructies voor gebruik en over mogelijke bijwerkingen.

Dridase is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde oogproblemen, zoals glaucoom. Het werkt door de druk in het oog te verlagen.

Dridase wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van glaucoom, een aandoening waarbij de druk in het oog abnormaal hoog is.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere oogirritatie, wazig zien, roodheid van het oog en hoofdpijn. We adviseren om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Indien nodig kunt u dan snel handelen. Zoek direct medische hulp wanneer u symptomen heeft van een allergische reactie, zoals zwelling in mond of keel of huiduitslag.

Gebruik Dridase zoals voorgeschreven door uw arts. Breng een kleine hoeveelheid van het medicijn aan in het aangetaste oog volgens de aanwijzingen van de arts.

Raadpleeg uw arts voordat u Dridase gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft, omdat de veiligheid van het medicijn tijdens deze periodes niet volledig is vastgesteld.

Raadpleeg uw arts voordat u Dridase gebruikt in combinatie met andere oogmedicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

De effecten van Dridase kunnen binnen enkele minuten na toediening optreden, maar de volledige effecten kunnen enkele weken duren.

Ons advies: volg de instructies van uw arts nauwkeurig op bij het gebruik van Dridase. Vermijd het aanraken van de druppelaar van de fles om besmetting te voorkomen.

Als u een dosis Dridase mist, gebruik het dan zo snel mogelijk. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Ja, er zijn verschillende alternatieve medicijnen beschikbaar voor de behandeling van glaucoom, zoals bètablokkers, prostaglandine-analogen en koolzuuranhydraseremmers.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.