Oxybutynine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Oxybutynine
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Oxybutynine?

Heeft u problemen met het onder controle houden van de blaas? Dan kan de arts u Oxybutynine voorschrijven. Het maakt daarbij vaak niet uit wat de oorzaak is van de aandoening.

  • Dosering: Oxybutynine HCl 2,5 mg tablet
  • Prijs Oxybutynine (incl. online consult): vanaf € 61,25

Zo werkt Oxybutynine

Oxybutynine valt in twee verschillende groepen geneesmiddelen. Het ene zijn de spasmolytica en de andere de anticholinergica. Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat de spierspasmen die de blaas heeft minder worden. Dat is nuttig, omdat juist die spasmen het gevoel geven dat u moet urineren. Ongewenst urineverlies is daar dan een mogelijk vervolg van. De werkzame stof in dit geneesmiddel helpt de blaasspier te ontspannen. Bijkomend voordeel daarvan is dat de blaas meer urine kan vasthouden. En u hoeft hierdoor dus minder vaak te plassen. Door het effect van dit middel kan het in sommige gevallen ook ingezet worden bij bedplassen. Dan wordt het wel pas ingezet op het moment dat andere behandelingen geen of onvoldoende effect hebben gehad.

Zo gebruikt u Oxybutynine

Als uw arts u dit middel voorschrijft zal hij of zij ook vertellen hoe het dient te gebruiken. Heeft u hier nog vragen over? Raadpleeg dan de arts of apotheker. Ook in de bijsluiter kunt u meer informatie vinden. Over het algemeen gelden voor het gebruik van Oxybutynine de volgende voorschriften:

  • Slik de tabletten heel door;
  • Neem de medicatie in met een glas water, op een lege maag;
  • Om maagklachten te voorkomen kunt u de medicatie ook innemen tijdens een maaltijd of met melk;
  • Een bijwerking van dit middel kan een droge mond zijn. Hierdoor neemt de kans op tandbederf toe. Het is daarom belangrijk dat u regelmatig naar de tandarts gaat voor controle;
  • Kinderen jonger dan vijf jaar mogen dit middel niet gebruiken;
  • De startdosering voor kinderen ouder dan 5 jaar is 2 keer per dag een tablet van 2,5 mg. Indien noodzakelijk kan de dosering verhoogd worden naar maximaal 3 keer per dag 5 mg;
  • Voor volwassenen is de startdosering 2 of 3 keer per dag een tablet van 2,5 mg. Deze dosering kan verhoogd worden tot maximaal 4 keer per dag 5 mg.

Mogelijke bijwerkingen

Bij gebruik van dit middel kunt u te maken krijgen met bijwerkingen zoals plasproblemen, verhoogde oogdruk of urineweginfecties. Herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals zwelling in mond of keel of huiduitslag? Schakel dan direct een arts in.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.