Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Solifenacine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Solifenacine
Categorie
Wij laten zien:

Solifenacine is een medicijn dat behoort tot de groep van zogenaamde antimuscarinica, en het wordt voornamelijk voorgeschreven voor de behandeling van aandoeningen van de urinewegen, zoals eem overactieve blaas. Als u deze medicatie gaat gebruiken is het essentieel dat u de gebruiksaanwijzing kent en weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Voor Solifenacine is een doktersvoorschrift nodig. Deze kunt u verkrijgen via de gecertificeerde online apotheek.

 • Dosering: Solifenacine 5 mg
 • Prijs Solifenacine (incl. online consult): vanaf € 88,95

Zo wordt Solifenacine toegepast

Solifenacine wordt voornamelijk voorgeschreven voor de behandeling van een overactieve blaas, een aandoening waarbij de blaasspieren ongecontroleerd samentrekken. Dat kan leiden tot symptomen zoals frequente aandrang om te plassen, urgentie en incontinentie. Door zijn antimuscarinica-eigenschappen werkt Solifenacine door specifieke receptoren te blokkeren, waardoor de blaasspieren ontspannen en de symptomen van overactieve blaas verminderen. Het medicijn is effectief gebleken bij het verbeteren van de symptomen van overactieve blaas, waardoor patiënten een betere controle krijgen over hun blaasfunctie en hun kwaliteit van leven verbetert.

Zo gebruikt u Solifenacine

Als u deze medicatie krijgt voorgeschreven, zal uw arts u vertellen hoe u het dient te gebruiken. Het is cruciaal om de gebruiksaanwijzing van Solifenacine nauwkeurig te volgen, om optimale resultaten te bereiken en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van instructies vinden. Dit zijn enkele algemene richtlijnen:

 • Neem Solifenacine in zoals voorgeschreven door uw arts, meestal eenmaal daags met of zonder voedsel;
 • Slik de tabletten heel door met een glas water, en kauw of plet ze niet;
 • Als u een dosis vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Sla geen doses over om een dubbele dosis te compenseren;
 • Het is essentieel om de instructies van uw arts op te volgen en eventuele vragen of zorgen met de arts te bespreken.

Hoewel Solifenacine effectief is, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die moeten worden overwogen voordat u het medicijn gebruikt. Ten eerste is het belangrijk om uw arts te informeren over uw medische geschiedenis. Heeft u bijvoorbeeld nier- of leverproblemen? Meld dit dan, omdat deze medicatie in sommige gevallen minder geschikt is. Uw arts kan beoordelen of dat in uw geval zo is. Vertel uw arts ook welke medicijnen u verder gebruikt. Dit geldt ook voor vrij verkrijgbare medicijnen en supplementen. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben. Uw arts kan beoordelen of hier sprake van kan zijn. Verder is het advies om alcoholgebruik te vermijden, omdat dit de bijwerkingen van dit geneesmiddel kan versterken. U kunt hierdoor bijvoorbeeld meer last krijgen van duizeligheid of slaperigheid. Wees ook voorzichtig met activiteiten die alertheid vereisen, zoals autorijden, vanwege die mogelijke bijwerkingen.

Solifenacine bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Net als elk medicijn kan Solifenacine bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze ervaart. Lees voor het eerste gebruik daarom de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer:

 • Een droge mond. Dit geneesmiddel kan de speekselproductie verminderen, wat kan leiden tot een droge mond. Kauwgom kauwen of regelmatig water drinken kan helpen dit symptoom te verlichten;
 • Sommige mensen kunnen last krijgen van obstipatie of indigestie. Voldoende vezelinname en hydratatie kunnen deze symptomen verminderen;
 • Wazig zicht. Solifenacine kan wazig zicht veroorzaken, dus wees voorzichtig bij activiteiten waarbij scherp zicht vereist is;
 • Duizeligheid of slaperigheid. Sommige mensen kunnen duizeligheid of slaperigheid ervaren, vooral bij het begin van de behandeling. Vermijd activiteiten die alertheid vereisen;
 • In zeldzame gevallen kan Solifenacine problemen met urineren veroorzaken, zoals moeilijkheden of pijn bij het plassen. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u dergelijke symptomen ervaart.

Het is belangrijk om bijwerkingen te melden aan uw arts, vooral als ze aanhouden of verergeren. Schakel ook direct medische hulp in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of zwelling in mond of keel.

Online aanschaf van Solifenacine

Solifenacine is op recept verkrijgbaar, en u kunt het via gecertificeerde online apotheken aanschaffen, zoals Treated en Dokteronline. Vul hiervoor een online medische vragenlijst in, waarna een arts uw geschiktheid voor Solifenacine beoordeelt op basis van uw medische geschiedenis. Na goedkeuring wordt Solifenacine discreet naar uw huisadres verzonden. Het online aanschaffen van medicijnen biedt gemak. Het is wel cruciaal om altijd eerst een arts te raadplegen, vooral als u andere medicijnen gebruikt of andere medische aandoeningen heeft. Het online medisch consult bij Treated is inbegrepen bij de prijs en zorgt voor een veilige aankoop zonder onverwachte kosten. Solifenacine een effectieve behandeling voor overactieve blaas, maar het is essentieel om het medicijn op de juiste wijze te gebruiken, de instructies van uw arts nauwkeurig op te volgen en eventuele bijwerkingen met uw arts te bespreken.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen