Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bloeddrukverlagers

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Bloeddrukverlagers kopen
Categorie
Wij laten zien:

Bij hypertensie is er sprake van een hoge bloeddruk. Dit is een aandoening die relatief vaak voorkomt. Het risico erop wordt groter bij onder meer overgewicht, ongezond eten en onvoldoende beweging. Ook roken en drinken hebben een negatief effect. Bent u van Afrikaanse of zwarte Caribische afkomst? Houd er dan rekening mee dat u een hoger risico loopt op deze aandoening. Wereldwijd zijn er zo’n 1,4 miljard mensen die hieraan lijden. Dat is enorm veel, als men bedenkt dat dat ruim 30 procent van alle volwassenen ter wereld is. Opvallend daarbij is dat de kwaal in landen met hogere inkomens momenteel afneemt, terwijl er in landen met lagere inkomens juist een toename te zien is. Het is dus een wereldwijd probleem.

  • Vorm: pillen en tabletten
  • Prijs bloeddrukverlager (incl. online consult): vanaf € 39,25

Dit is hypertensie

Bij hypertensie drukt het bloed te hard tegen de wanden van de bloedvaten. Hierdoor kan er schade ontstaan en wordt het risico groter op het krijgen van gezondheidsproblemen zoals hart- of nierproblemen. Dit komt doordat het hart harder moet werken wanneer er sprake is van een hoge bloeddruk. De bloeddruk wordt namelijk bepaald door de hoogte van de weerstand bij het rondpompen van het bloed en door de hoeveelheid bloed die door de aderen stroomt. In eerste instantie zult u niet merken dat het hart harder moet werken. Op termijn kan een hoge bloeddruk echter leiden tot blijvende klachten en aandoeningen. Het is dus van belang om bijtijds actie te ondernemen.

De oorzaken van een hoge bloeddruk

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de bloeddruk. Een voorbeeld is stress, maar ook een ongezonde levensstijl, roken en een gebrek aan lichaamsbeweging zijn factoren die kunnen bijdragen. In sommige gevallen is er sprake van chronische medische aandoeningen, zoals nierproblemen, diabetes, obesitas en een hoog cholesterol. Deze aandoeningen kunnen ook een oorzaak zijn van een te hoge bloeddruk. Daarnaast speelt erfelijkheid een rol. Wanneer naaste familieleden last hebben van hypertensie, is de kans groter dat u hier zelf ook last van krijgt.

Dit zijn symptomen van hypertensie

Doordat deze aandoening in eerste instantie geen symptomen geeft, wordt ook wel de term ‘stille moordenaar’ gebruikt. Zonder dat u het merkt kunnen het hart, nieren, of bloedvaten ernstig beschadigd raken. In sommige gevallen ervaart u klachten zoals duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, overmatig zweten, kortademigheid en pijn op de borst. Dergelijke symptomen kunnen echter ook wijzen op andere aandoeningen, waardoor niet altijd de link met hypertensie wordt gelegd. Wordt hypertensie niet op tijd behandeld? Dan kan dit leiden tot ernstige complicaties, zoals hartkloppingen, hartfalen, gezichtsverlies, dementie of een beroerte.

Medicatie tegen hoge bloeddruk

Is uw bloeddruk te hoog? Dan zal niet in alle gevallen medicatie voorgeschreven worden. In eerste instantie zal geprobeerd worden om de bloeddruk te verlagen met behulp van een gezondere levensstijl. Werkt dit niet afdoende? Dan zijn er verschillende opties op het gebied van medicatie:

  • Ook wel plaspillen genoemd. Door diuretica kunnen de nieren meer vocht en zout verwijderen via uw urine. Gevolg van deze medicatie is dat u vaker zult moeten plassen. Doordat u minder vocht in uw lichaam heeft, vermindert de hoeveelheid bloed in de aderen, waardoor de kracht op de aderen vermindert;
  • Bètablokkers. Dit type medicatie verlaagt de bloeddruk en zorgt ervoor dat uw hart minder snel klopt. Ze heten bètablokkers omdat ze de effecten van de hormonen adrenaline en noradrenaline in het lichaam blokkeren;
  • Dit type medicatie ontspant de aderen, waardoor bloed en zuurstof makkelijker naar het hart stromen;
  • Angiotensine-converterende enzymremmers (ACE-remmers). Deze medicijnen verwijden de aderen, zodat het bloed er gemakkelijker door kan stromen. Hierdoor wordt de bloeddruk lager;
  • Angiotensine II-receptorblokkers (ARB’s). ARB’s werken net zo als ACE-remmers.

Wanneer u medicatie nodig hebt, zal uw arts beoordelen welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Lisinopril

Lisinopril is een generiek geneesmiddel voor de behandeling van hoge bloeddruk. Deze medicatie wordt geleverd in tabletten. Het middel wordt niet alleen voorgeschreven bij hypertensie, maar kan ook gebruikt worden na een hartaanval of bij diabetische nierziekten.

Exforge

Het geneesmiddel Exforge bevat twee werkende stoffen: valsartan en amlodipine. Deze medicatie hoeft slechts een keer per dag ingenomen te worden. Vaak wordt eerst medicatie voorgeschreven met slechts een werkend bestanddeel. Als dergelijke medicatie onvoldoende werkt is Exforge een goed alternatief.

Ramipril

Ramipril is een generieke versie van het merkmedicijn Tritace. Deze medicatie behoort tot de ACE-remmers en zorgt voor ontspanning van de bloedvaten. Hierdoor wordt het voor het hart makkelijker om het bloed door het lichaam te pompen, waardoor de bloeddruk lager wordt. Ramipril wordt geleverd in capsules, terwijl veel andere bloeddrukmedicatie wordt geleverd in tabletvorm. Wordt de medicatie voorgeschreven? Dan zal in de meeste gevallen gestart worden met een lage dosering, die indien nodig langzaam verhoogd kan worden.

Zestril

Zestril bevat de ACE-remmer lisinopril. De werkzame stof zorgt ervoor dat de aderen wijder worden, waardoor het bloed er makkelijker doorheen stroomt. Zestril is verkrijgbaar in verschillende doseringen. Uw arts kan beoordelen welke dosering voor u het meest geschikt is.

Sevikar

Werkt een middel zoals Zestril onvoldoende? Dan kan er gekozen worden voor medicatie met twee actieve ingrediënten, zoals Sevikar. Dit geneesmiddel bevat olmesartan medoxomil en amlodipinebesilaat. De ene stof is een ACE-remmer, terwijl de andere een calciumkanaalblokker. Beide zorgen ervoor dat uw bloeddruk lager wordt. Het effect van Sevikar is langer merkbaar dan het effect van andere bloeddrukverlagende medicatie. Hierdoor hoeven deze tabletten minder vaak gebruikt te worden dan de meeste andere middelen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen

Bloeddrukverlagers