Enalapril

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Enalapril
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Enalapril?

Enalapril is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie) en hartfalen. In dit artikel geven we u belangrijke informatie over Enalapril, veilige online aanschaf van dit geneesmiddel en beschikbare betaalmethoden. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen over dit geneesmiddel en online aanschaf.

 • Dosering: 5 tot 20 mg eenmaal daags
 • Prijs Enalapril (incl. online consult): vanaf € 43,50

Enalapril online aanschaffen

Wist u dat online aanschaf van medicatie diverse voordelen heeft? Zo is het niet langer nodig om voor medicatie naar lokale apotheek toe te gaan. In plaats daarvan bestelt u simpel online, gewoon vanuit huis. Vervolgens krijgt u de medicatie thuisbezorgd, dus ook daar hoeft u de deur niet voor uit. Dat betekent dat online aanschaf ook veel tijd kan besparen. En u hoeft niet langer rekening te houden met de openingstijden van de lokale apotheek, want de online aanbieders zijn dag en nacht beschikbaar. Bestel dus op het moment dat u dit het beste uitkomt.

Online prijzen voor Enalapril

Nog een voordeel van online aanschaf: u kunt heel gemakkelijk prijzen vergelijken. Let er bij het vergelijken wel op dat de prijsopbouw per aanbieder kan verschillen. De ene aanbieder toont bijvoorbeeld eerst alleen de prijs voor de medicatie en laat pas later in het betaalproces overige kosten zien. De andere aanbieder laat direct een totaalprijs zien, waardoor meteen duidelijk is om welke kosten het gaat. Vergelijk dus de juiste prijzen, om een vertekend beeld te voorkomen.

Online bestellen? Volg ons handige stappenplan

Wanneer u nog niet eerder online medicatie heeft aangeschaft, kan onderstaand stappenplan helpen als leidraad. En ook wanneer u al wel eerder online medicatie heeft gekocht, kan het praktisch zijn om dit stappenplan erbij te houden:

 1. Ga naar de online aanbieder van uw keuze;
 2. Selecteer Enalapril in de juiste dosering en hoeveelheid en plaats het in het winkelwagentje;
 3. Doorloop het verdere bestelproces, door uw gegevens in te vullen en te betalen;
 4. Bij receptplichtige medicatie, zoals Enalapril, zal om een recept gevraagd worden. Als u dit nog niet heeft, is het in sommige gevallen mogelijk om een medische vragenlijst in te vullen voor een online consult;
 5. Na uw betaling controleert een gekwalificeerd arts uw bestelling;
 6. De medicatie wordt snel en discreet verzonden naar uw verzendadres.

Online bestelproces Enalapril

Veilig online bestellen? Wij adviseren de volgende maatregelen

Enalapril online bestellen is veilig, zolang u dit doet via een gecertificeerde online aanbieder. Vergunningen van de aanbieder kunt u heel gemakkelijk controleren via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl. Verder adviseren we om ook klantbeoordelingen van anderen door te lezen, zodat u meer te weten komt over klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Let ten slotte ook op de beveiliging van de website van de aanbieder. Bij een beveiligd betaalproces is bijvoorbeeld altijd een slotje te zien in de browserbalk. Zo weet u zeker dat uw gegevens veilig verzonden worden.

Handige online betaalmethoden

Heel praktisch: online apotheken accepteren doorgaans verschillende betaalmethoden, waardoor u kunt kiezen voor de methode die u het beste kent. Kies bijvoorbeeld voor betaling met creditcard, betaalpas of bankoverschrijving.

Betaalmethodes Enalapril

Waarvoor wordt Enalapril gebruikt?

Heeft u last van een verhoogde bloeddruk of van hartfalen? Dan kan de arts u Enalapril voorschrijven. Ook kan het middel voorgeschreven worden om hartaandoeningen te voorkomen wanneer u een gestoorde linkerkamerfunctie in het hart heeft. In sommige gevallen schrijft de arts dit middel ook voor als een verhoogde bloeddruk ontstaat door een bepaalde nierafwijking.

Zo gebruikt u Enalapril

Heeft uw arts dit middel voorgeschreven? Volg dan altijd de aanwijzingen van uw arts en apotheker op over het innemen van de medicatie. Hiervoor gelden een aantal algemene voorschriften:

 • Stop niet zomaar met dit middel. Als u besluit te willen stoppen is het belangrijk om dit eerst met de arts te bespreken;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven hoeveelheid;
 • Bij een hoge bloeddruk is de standaard startdosering 5 tot 20 mg per dag;
 • Bij hartfalen is de standaard startdosering 2,5 mg per dag. Indien nodig kan uw arts de dosering verhogen;
 • De maximale hoeveelheid is 40 mg per dag, die dan verdeeld dient te worden over 2 doses van 20 mg;
 • Als u nierproblemen heeft liggen de doseringen lager.

Enalapril bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen Enalapril

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken. Daarnaast kunnen geneesmiddelen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Het is daarom belangrijk dat u uw arts vertelt welke medicatie u verder nog gebruikt, zodat de arts kan beoordelen of Enalapril voorgeschreven kan worden. In de bijsluiter kunt u meer lezen over mogelijke bijwerkingen. Zo komen wazig zien, hoesten en een duizelig, zwak gevoel zeer vaak voor. Ook pijn in de hartstreek, hoofdpijn en een verandering in smaak worden vaak genoemd. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Schakel in ieder geval direct medische hulp in wanneer u symptomen van een ernstige allergische reactie herkent, zoals zwelling in mond of keel, of uitslag.

Vragen over Enalapril? We beantwoorden ze graag!

Uit ons onderzoek blijkt dat kopers vaak nog vragen hebben over het gebruik of de aanschaf van medicijnen. We raden aan om bij vragen over het gebruik de arts of apotheker te raadplegen. Kijk ook in de bijsluiter, want daarin vindt u alle belangrijke informatie terug. Daarnaast geven we hieronder antwoord op diverse veelgestelde vragen.

Enalapril behoort tot de groep geneesmiddelen die ACE-remmers worden genoemd. Het werkt door de bloedvaten te verwijden, waardoor de bloeddruk daalt en het hart efficiënter kan pompen.

Volg de instructies van uw arts nauwkeurig op. Neem Enalapril gewoonlijk één keer per dag op hetzelfde tijdstip in, bij voorkeur ’s ochtends. Het kan met of zonder voedsel worden ingenomen.

Kijk in de bijsluiter voor een compleet overzicht van gemelde bijwerkingen en voor de frequentie waarin die voorkomen. Mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, hoesten, vermoeidheid, hoofdpijn en een lage bloeddruk.

We adviseren om uw arts te raadplegen voordat u Enalapril combineert met andere medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

Enalapril is online aan te schaffen bij diverse aanbieders. We raden aan om het geneesmiddel alleen aan te schaffen via een gecertificeerde online apotheek, waar de betrouwbaarheid wordt gegarandeerd.

De prijzen van Enalapril kunnen per aanbieder verschillen. Het kan daarom de moeite waard zijn om prijzen te vergelijken.

De levertijden van medicatie kunnen verschillen per aanbieder en per geneesmiddel. U kunt hierover het beste informeren bij de aanbieder van uw keuze.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem dus nooit een dubbele dosis om een vergeten dosering in te halen.

Vermijd alcohol tijdens het gebruik van Enalapril en vermijd langdurige blootstelling aan direct zonlicht.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.