Zestril

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Zestril kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Wie zestril als medicatie krijgt voorgeschreven heeft over het algemeen te maken met bijvoorbeeld hoge bloeddruk, hartproblemen, nierfalen of de nasleep van een hartinfarct. Om die redenen kan dit medicijn een goede werking hebben op het lichaam. Het zorgt namelijk voor een verlaging van de bloeddruk, maar ook voor een verbetering van de pompkracht van het hart. Omdat het een werking op het hart betreft is het belangrijk om het medicijn precies zo te nemen als is voorgeschreven. Dit kan bijvoorbeeld bijwerkingen helpen voorkomen.

  • Dosering Zestril: 5 mg – 10 mg – 20 mg Lisinopril – éénmaal daags
  • Prijs Zestril (incl. online consult): 28 Tabletten – v.a. € 42,00

De bijwerkingen van Zestril

Een bekende bijwerking van Zestril is kriebelhoest. Dit betreft een sterkere en hardnekkigere kriebelhoest dan gebruikelijk. Ook duizeligheid kan weleens voorkomen. Maag- darmklachten, hoofdpijn en een verminderde nierwerking zijn ook bijwerkingen die soms voorkomen wanneer dit medicijn wordt gebruikt. In zeldzame gevallen gaat het om huidklachten, vermoeidheid, slaperigheid, een teveel aan kalium, griepverschijnselen, een ontsteking aan de alvleesklier of overgevoeligheidsklachten. In deze gevallen is het slim om de huisarts of behandelend arts in te lichten. Het is dan belangrijk om snel te stoppen met de medicatie tot nader order.

Dosering en gebruik Zestril

Omdat Zestril een medicijn is dat met één dosis per dag voldoende werking moet hebben, is het gemakkelijkst om zelf een ideaal moment te kiezen. Het is daarbij wel sterk aan te raden om een vast moment op de dag te kiezen. Zo kan het een dagelijkse routine worden en is de kans op vergeten kleiner. Dit komt de werking van het middel wel ten goede. In de meeste gevallen is het zo dat het medicijn langdurig gebruikt moet worden. Dat betekent vaak zelfs dat er nooit meer mee gestopt zal worden gedurende het leven.

Actieve ingrediënten in Zestril

Het actieve bestanddeel in zestril is de stof lisinopril. Met dank aan deze stof kan het hart beter pompen. Dit is belangrijk om de klachten met het hart of in de aderen te bestrijden. Deze stof komt soms ook in andere medicijnen met gelijke werking voor. Het is een stof die langzaam beter gaat werken naar mate er meer van gebruikt is. Dat betekent dat goede werking bijvoorbeeld pas na zes weken duidelijk wordt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.