Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Indapamide

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Indapamide
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Indapamide?

Indapamide is een geneesmiddel dat alleen op doktersvoorschrift te krijgen is en wordt voorgeschreven vanwege de bloeddrukverlagende eigenschappen.

  • Dosering: 2,5 mg
  • Prijs Indapamide (incl. online consult): vanaf € 55,50

Waarvoor wordt Indapamide gebruikt?

Heeft u last van een te hoge bloeddruk? Dan zal de arts in sommige gevallen Indapamide voorschrijven. Dit geneesmiddel is een plasmiddel. Doordat u meer urine produceert, verdwijnen vocht en bepaalde stoffen sneller uit uw lichaam. Hierdoor kan de bloeddruk verlaagd worden. Soms wordt dit middel voorgeschreven in combinatie met andere medicatie.

Hoe gebruikt u dit geneesmiddel?

Wanneer de arts u dit middel voorschrijft zal hij of zij ook uitleggen hoe u dit middel dient te gebruiken. Meer informatie hierover kunt u ook in de bijsluiter vinden. Over het algemeen gelden voor Indapamide de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • Slik de medicatie dagelijks rond hetzelfde tijdstip, bij voorkeur ’s ochtends omdat u er ’s nachts dan zo min mogelijk last van heeft;
  • Slik de tabletten heel door, met wat water;
  • Is er na twee maanden onvoldoende resultaat wat betreft verlaging van de bloeddruk? Dan zal uw arts zoeken naar andere medicijncombinaties;
  • Bent u een dosering vergeten? Sla de vergeten dosering dan over en ga verder volgens uw schema. Neem dus geen twee doses tegelijk in om de vergeten tablet in te halen;
  • Heeft u te veel van dit medicijn gebruikt? Dan loopt u het risico op overdosering, met symptomen zoals braken, krampen, slaperigheid en verandering in urinelozing. Overleg direct met uw arts wanneer dit gebeurt.

Zorg er ook voor dat uw arts uw medische voorgeschiedenis kent en weet welke medicatie u verder gebruikt. In sommige gevallen is dit medicijn namelijk minder of niet geschikt. Zo kunnen medicijnen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij tegelijktijdig gebruik van het middel lithium.

Mogelijke bijwerkingen Indapamide

Wanneer u Indapamide gebruikt kunt u ook last krijgen van bijwerkingen. Het is belangrijk om voor het eerste gebruik de bijsluiter door te lezen, zodat u weet welke mogelijke bijwerkingen u kunt verwachten. Schakel in ieder geval direct een arts in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsmoeilijkheden of zwelling in mond of keel.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen