Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Co-Diovan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Co-Diovan
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Co-Diovan?

Co-Diovan is een medicijn dat wordt gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen. Als u overweegt Co-Diovan online te kopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. In dit artikel leggen we daarom meer uit over dit geneesmiddel, het gebruik daarvan en de mogelijkheden om deze medicatie online aan te schaffen.

 • Dosering: één tablet per dag
 • Prijs Co-Diovan (incl. online consult): tabletten – vanaf € 49,50

Online Co-Diovan kopen? Wij leggen uit waarom!

Online medicatie kopen heeft belangrijke voordelen. Ten eerste kan het u flink veel tijd besparen. Voor een recept moet u doorgaans naar de arts, waarvoor een afspraak tijdens kantooruren noodzakelijk is. Daarna dient u de medicatie nog op te halen bij een fysieke apotheek. Online is dit proces veel simpeler. Zelfs voor een recept hoeft u in veel gevallen de deur niet uit, omdat dit via een online medische vragenlijst geregeld kan worden. Ten tweede is het ook erg prettig dat u de deur niet uit hoeft voor de medicatie, zeker wanneer u veel last heeft van klachten of ziekte.

Ons eenvoudige stappenplan om Co-Diovan te bestellen

Wilt u Co-Diovan online aanschaffen? Dat is in een paar simpele stappen geregeld:

 1. Kies bij welke online apotheek u de medicatie wilt aanschaffen;
 2. Plaats Co-Diovan in de juiste samenstelling en hoeveelheid in het winkelmandje;
 3. Vul bij het afrekenen uw persoonlijke gegevens in;
 4. Upload een doktersvoorschrift als hier om wordt gevraagd. Heeft u nog geen recept? Vul dan de medische vragenlijst is als deze mogelijkheid wordt gegeven. Hierin kunt u meer informatie geven over uw medische historie en over uw medicijngebruik;
 5. Uw aanvraag wordt beoordeeld door een gekwalificeerd arts;
 6. Na akkoord van de arts wordt de bestelling naar het door u opgegeven adres verzonden.

Online bestelproces Co-Diovan

De kosten van Co-Diovan online

Bent u benieuwd naar de prijs van Co-Diovan online? Wij raden u aan om de prijzen te vergelijken via de diverse online platforms (via onze partnerapotheek kost het 49,50 euro). Let er bij het vergelijken van prijzen op dat die niet altijd op dezelfde wijze zijn opgebouwd. Soms is alleen de medicatie zelf inbegrepen, terwijl bij andere apotheken ook de verzendkosten en een medisch consult in de prijs inbegrepen zijn.

Online bestellen: onze beste tips

Als u online medicatie besteld, is het belangrijk dat u dit veilig doet. U kunt daarbij op een aantal zaken letten:

 • Let erop dat de website een beveiligde verbinding heeft, zodat uw persoonlijke gegevens ook veilig zijn;
 • U kunt het privacy beleid van de betreffende website nalezen;
 • Check of de betreffende apotheek de juiste vergunningen heeft. Dit kunt u doen via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl.

Veilig online betalen voor Co-Diovan

Ook bij het betalen van de medicatie is het belangrijk te letten op de veiligheid. Gebruik een betrouwbare betaalmethode, zoals een creditcard of betaling via iDeal. Wees alert op verdachte betaalmethoden en deel nooit onnodige persoonlijke informatie.

Betaalmethodes Co-Diovan

Waarvoor wordt Co-Diovan gebruikt?

Bieden andere medicijnen tegen een hoge bloeddruk geen soelaas? Dan kan de arts Co-Diovan voorschrijven. Dit middel bevat Valsartan. Deze stof behoort tot de groep angiotensine-II-receptorantagonisten. In ons lichaam zit de stof angiotensine II, die ervoor zorgt dat de bloedvaten nauwer worden. Hierdoor stijgt de bloeddruk. Valsartan voorkomt dat effect, waardoor de bloedvaten ontspannen en de bloeddruk dus ook lager wordt. Co-Diovan bevat daarnaast de stof hydrochloorthiazide, die behoort tot de thiazidediuretica. Door deze stof neemt de productie van urine toe en ook daardoor wordt de bloeddruk lager. Deze combinatie van werkzame stoffen draagt bij aan het effect van het middel. Het is van belang dat er redelijk snel effect merkbaar is, omdat een te hoge bloeddruk op termijn zeer schadelijke gevolgen kan hebben.

Zo gebruikt u Co-Diovan

Hoe u dit geneesmiddel dient te gebruiken hangt af van de voorschriften van uw arts. In de meeste gevallen duurt de behandeling 5 tot 21 dagen, maar wanneer de behandeling dan nog onvoldoende aanslaat kan deze periode verlengd worden.

Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende aanwijzingen:

 • De aanbevolen dosering is doorgaans 1 tablet per dag;
 • Neem het middel iedere dag in rond hetzelfde tijdstip. Het advies is om dit ’s ochtends te doen;
 • Dit middel kan met of zonder voedsel ingenomen worden;
 • Drink bij het innemen van de tablet een glas water;
 • Verander niet zomaar de dosering en stop niet zomaar met dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts te overleggen.

Co-Diovan bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Dit geldt ook voor Co-Diovan. Het is aan te raden om voor het eerste gebruik van dit middel de bijsluiter goed door te lezen. Zo weet u welke mogelijke bijwerkingen u kunt verwachten. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer een lage bloeddruk, hoesten, uitdroging, een licht gevoel in het hoofd, wazig zien, oorsuizen. Heeft u veel last van bijwerkingen, of heeft u bijwerkingen die wijzen op een allergische reactie (zoals ademhalingsproblemen of zwelling van mond of tong)? Raadpleeg dan direct een arts.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Co-Diovan

Heeft u nog vragen over het aanschaffen van dit geneesmiddel? We leggen u graag uit welke stappen u dient te doorlopen. Daarnaast hebben we voor u veelgestelde vragen verzameld, inclusief de beantwoording. Raadpleeg bij vragen uw arts of apotheker. Daarnaast raden we u aan om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Zo weet u onder meer wat de mogelijke bijwerkingen zijn en wat de juiste gebruiksinstructies zijn.

Raadpleeg uw arts voor de juiste dosering, aangepast aan uw behoeften. Volg altijd de aanwijzingen goed op en pas niet zelf de dosering aan.

Ja, bijwerkingen kunnen voorkomen. Lees de bijsluiter of raadpleeg uw arts voor meer informatie.

Bespreek dit met uw arts, vooral als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Mogelijk is dit middel dan niet of minder geschikt.

De snelheid van resultaten kan variëren. Overleg met uw arts voor verwachtingen.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, om mogelijke interacties te voorkomen. Benoem dus niet alleen de medicatie die u op doktersvoorschrift gebruikt, maar ook de medicatie die vrij verkrijgbaar zijn.

Gebruik Co-Diovan alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Wilt u de medicatie voor andere aandoeningen gebruiken? Overleg dit dan eerst met uw arts.

Volg de bewaarinstructies op de verpakking of vraag uw apotheker. Bewaar Co-Diovan altijd buiten bereik van kinderen.

Neem zo snel mogelijk de gemiste dosis, maar sla de vergeten dosering over als het bijna tijd is voor de volgende dosis.

Bespreek eventuele zorgen met uw arts en volg de voorgeschreven instructies op. Juist gebruik vergroot de kans op het bereiken van het maximale effect en verkleint de kans op het krijgen van bijwerkingen.

Raadpleeg uw arts, apotheker of betrouwbare medische bronnen (zoals de bijsluiter) voor meer informatie over Co-Diovan.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen