Exforge

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Exforge
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Exforge?

Exforge is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie). We geven u graag belangrijke informatie over het online kopen van Exforge, het online bestelproces en de mogelijke betaalmethoden. Ook geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen over deze medicatie en de online aanschaf ervan.

 • Dosering: 5mg/80mg, 5mg/160mg, 10mg/160mg
 • Prijs Exforge (incl. online consult): 28 Tabletten – € 79,59

Exforge online kopen? Dit zijn de voordelen!

Hoewel veel mensen nog gewend zijn om medicatie aan te schaffen via een lokale apotheek, heeft online aanschaf veel voordelen. Ten eerste is het heel praktisch dat u voor medicatie niet langer het huis uit hoeft. U bestelt simpelweg vanuit huis en krijgt de medicatie vervolgens thuisbezorgd. Daarbij is de online apotheek ook nog eens dag en nacht bereikbaar, waardoor u dus kunt bestellen op het moment dat dit u het beste uitkomt. En dan maakt online zoeken het ook nog eens heel gemakkelijk om prijzen te vergelijken.

Dit kost Exforge online

Let bij het vergelijken van prijzen bij online aanbieders goed op: de opbouw van de prijs kan namelijk per aanbieder verschillen. De ene aanbieder kiest er bijvoorbeeld voor om een prijs voor alleen de medicatie te tonen. Eventuele aanvullende kosten, zoals verzendkosten, worden pas zichtbaar tijdens het bestelproces. Een andere aanbieder kan ervoor kiezen om een totaalprijs weer te geven. Hierin zitten dan niet alleen de kosten van de medicatie, maar bijvoorbeeld ook die van verzending of van een medisch consult. Dit kan op het eerste gezicht grote prijsverschillen opleveren, maar een aanbieder die in eerste instantie duurder lijkt kan uiteindelijk dus voordeliger zijn. Dit geneesmiddel is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 79,59 euro.

Online medicatie bestellen? Gebruik ons stappenplan!

Heeft u nog niet eerder medicatie online besteld, of heeft u hier nog weinig ervaring mee? Dan is een steuntje in de rug handig. Met behulp van ons stappenplan bent u het online bestelproces zo door:

 1. Maak eerst een keuze voor de online aanbieder;
 2. Selecteer vervolgens in de shop van de online aanbieder de juiste medicatie, in de juiste dosering en hoeveelheid;
 3. Rond het bestelproces af door uw gegevens in te vullen en de medicatie te betalen;
 4. Heeft u receptplichtige medicatie besteld, zoals Exforge? Dan dient u een recept te uploaden. Heeft u dat nog niet? Dan is het bij sommige aanbieders mogelijk om in plaats daarvan een medisch consult te doorlopen. Hiermee kan een arts beoordelen of de medicatie inderdaad voor u geschikt is;
 5. Na akkoord van de arts wordt de bestelling direct voor u in orde gemaakt.

Online bestelproces Exforge

Veilig online bestellen? Let op de volgende zaken!

Online medicatie bestellen is veilig, zolang u een aantal veiligheidszaken controleert. Wij adviseren om in ieder geval te letten op de volgende:

 • Is de website van de aanbieder voldoende beveiligd? Dit kunt u bijvoorbeeld zien in de adresbalk van de browser. Staat daar voor de websitenaam https en niet alleen http? Dan is er sprake van extra beveiliging;
 • Het is de moeite waard om recensies van andere gebruikers te lezen. Zo krijgt u een beter beeld van de betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid van de aanbieder;
 • Via aanbiedersmedicijnen.nl, een website van de overheid, kunt u de vergunningen van de online aanbieder controleren. Gecertificeerde aanbieders hebben een groen-wit logo op de website staan. Als u hier op klikt, komt u direct op de website van de overheid terecht.

Online betaalmogelijkheden voor Exforge

Een voordeel van online aanbieders is dat ze doorgaans verschillende betaalmethoden aanbieden. Zo kunt u meestal kiezen voor de betaalmethode waar u het meeste ervaring mee heeft. Kies bijvoorbeeld voor betaling via bankoverschrijving, met creditcard of via iDeal.

Betaalmethodes Exforge

Informatie

Exforge kan helpen bij het verminderen van symptomen van een hoge bloeddruk en het verlagen van die bloeddruk. Het middel wordt gemaakt door farmaceutisch bedrijf Novartis. De twee actieve bestanddelen in het middel verminderen de spanning in de bloedvaten. Hierdoor verloopt de bloedcirculatie makkelijker. Eén tablet per dag is voldoende om effect te bemerken.

Kenmerken hypertensie

Als er sprake is van een hoge bloeddruk betekent dit dat het hart hard moet pompen om een normale bloedsomloop op gang te houden. Uw (huis)arts kan de bloeddruk meten, waarbij er wordt gekeken naar systolische druk (de druk waarmee het hart het bloed rondpompt) en diastolische druk (hoeveel weerstand de bloedvaten geven bij het rondpompen van het bloed). Er wordt ook wel gesproken over boven- en onderwaarde. Beide waardes worden uitgedrukt in mmHg. Van hypertensie is sprake wanneer er twee keer of meer 140/90 of hoger wordt gemeten. Zo’n 1 op de 4 Nederlanders heeft last van hypertensie, maar waarschijnlijk zijn dit er meer. Doordat een hoge bloeddruk niet altijd klachten geeft, kan de aandoening lang onopgemerkt blijven. Klachten zoals bloedneuzen, zichtproblemen of hoofdpijn worden vaak niet direct met hypertensie in verband gebracht. Dat is gevaarlijk, want op lange termijn kan een hoge bloeddruk de kansen op een beroerte, hartaanval, embolie en nierziekte verhogen.

Oorzaken hypertensie

Er lijken verschillende oorzaken te zijn voor hypertensie. Duidelijk is inmiddels dat mensen van Afrikaanse en Caribische afkomst meer kans lopen op deze aandoening. Ook ouder worden vergroot de kans. Daarnaast is een ongezonde levensstijl een belangrijke factor. Te weinig beweging, te veel zout eten, roken en te veel drinken kunnen allemaal een rol spelen. Om die reden zal de huisarts u bij een te hoge bloeddruk ook altijd eerst adviseren om uw levensstijl aan te passen. Werkt dit niet voldoende, dan kan medicatie ingezet worden.

Werking Exforge

Het medicijn Exforge bevat twee actieve ingrediënten. Beide helpen de symptomen van hoge bloeddruk te verminderen. Het middel wordt voornamelijk ingezet wanneer medicatie met slechts 1 werkzaam ingrediënt niet afdoende werkt. Het werkzame bestanddeel Amlodipine is een calciumblokker, die ervoor zorgt dat de activiteit van calcium in de spierwanden van de bloedbaan geremd wordt. Valsartan is een angiotensine-II blokker. Deze stof remt de werking van het hormoon angiotensine-II, zodat de aderen minder nauw worden. Door de werking van beide stoffen wordt de bloeddruk verlaagd en verminderen de symptomen.

Gebruiksaanwijzing

Lees voor het eerste gebruik van medicatie de bijsluiter goed door. Over het algemeen geldt ovor Exforge de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Gebruik zoals de arts heeft voorgeschreven;
 • Meestal wordt gestart met een lagere dosering. Afhankelijk van uw reactie op de medicatie, kan de arts besluiten om de dosering te verhogen;
 • Slik dagelijks 1 tablet heel door, met wat water;
 • Het tijdstip van inname maakt niet uit en het is niet noodzakelijk om het met voedsel in te nemen;
 • Aangeraden wordt om de tablet iedere dag rond hetzelfde tijdstip in te nemen;
 • Pas daarnaast ook uw levensstijl aan. Vraag hierover eventueel advies van uw arts;
 • Slik de tabletten niet met grapefruitsap, omdat grapefruit de werking van dit middel beïnvloedt;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
 • Bent u een tablet vergeten? Neem dan nooit een dubbele dosering in om de vergeten dosering in te halen. Neem de vergeten tablet alsnog in zo gauw u hieraan denkt, behalve wanneer het al bijna tijd is voor de volgende. Sla in dat geval de vergeten tablet over en ga verder volgens uw vaste schema.

Kijk in de bijsluiter voor een volledige gebruiksaanwijzing.

Exforge bijsluiter

Bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook Exforge bijwerkingen geven. Het is van belang om hier voor het eerste gebruik van op de hoogte te zijn. Onderneem direct actie wanneer u tekenen herkent van een allergische reactie, zoals zwellingen in gezicht of mond en netelroos. Zoek bij ernstige bijwerkingen zo snel mogelijk medische hulp.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen geven:

 • Regelmatig voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 10 mensen): zwelling van benen, armen, handen, enkels of voeten, hoofdpijn, grieperig gevoel, blozen, vermoeidheid;
 • Minder vaak voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 100 mensen): misselijkheid of braken, duizeligheid, buikpijn, tintelend gevoel in handen of voeten, droge mond, hartkloppingen, diarree of verstopping, rugpijn, huiduitslag, gezwollen gewrichten, rugpijn;
 • Zelden voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 1000 mensen): angstaanvallen, tinnitus, flauwvallen, lage bloeddruk, erectiestoornissen, jeuk, zweten.

Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht en meer informatie.

Bij ander medicatie

Laat uw arts weten welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Zo’n wisselwerking kan ontstaan tussen Exforge en onder meer:

 • ACE remmers;
 • Diuretische middelen;
 • Lithium;
 • Kaliumverminderende diuretische middelen;
 • NSAIDs;
 • COX-2 remmers;
 • Epilepsiemedicatie;
 • Sint-Janskruid;
 • Antivirale medicatie.

Bij andere aandoeningen

Vertel uw arts ook welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet geschikt. Dit geldt onder meer voor:

 • Leverklachten;
 • Galproblemen;
 • Lage bloeddruk;
 • Vernauwing van de aortaklep;
 • Hartfalen na een hartaanval;
 • Diabetes met verminderde nierfunctie.

Wij beantwoorden vragen over Exforge

Als u medicatie voorgeschreven krijgt, legt de arts u uit wat de voorschriften voor gebruik zijn. We adviseren u ook om voor het eerste gebruik de bijsluiter door te lezen. Zo weet u bijvoorbeeld welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten en wat de instructies voor gebruik zijn. Lees ook onderstaande vragen eens door, die wij hebben voorzien van de antwoorden.

Exforge is een combinatiegeneesmiddel dat amlodipine en valsartan bevat. Het werkt door de bloedvaten te ontspannen en de bloeddruk te verlagen.

Volg de instructies van uw arts voor het juiste gebruik van Exforge. Neem de tabletten in zoals voorgeschreven, meestal eenmaal daags.

Exforge is alleen verkrijgbaar met een recept. Wel is het bij sommige aanbieders mogelijk om een medische vragenlijst in te vullen. Op basis van de door u gegeven informatie kan een arts dan beoordelen of de medicatie voor u geschikt is.

Ja, u kunt Exforge online kopen bij diverse aanbieders. We raden u wel aan om alleen medicatie aan te schaffen via gecertificeerde online aanbieders. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Levertijden verschillen per online aanbieder. Doorgaans worden bestelling binnen een paar werkdagen verzonden. Neem voor meer informatie contact op met de specifieke aanbieder.

De prijzen verschillen per online aanbieder. We raden daarom aan om prijzen te vergelijken, voordat u tot aanschaf overgaat.

In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van bekende bijwerkingen. Mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, hoofdpijn, opgezette enkels, vermoeidheid en spierkrampen.

Exforge mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, omdat het schadelijk kan zijn voor de foetus.

Alcohol kan het bloeddrukverlagende effect van Exforge versterken. Drink met mate en raadpleeg uw arts voor advies.

Ja, dit middel hoort geen invloed te hebben op de rijvaardigheid. Stap echter niet zelf achter het stuur bij ernstige bijwerkingen.

Nee, gebruik dit middel niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u allergisch bent voor een van de volgende bestanddelen:

 • Amlodipine;
 • Valsartan;
 • Cellulose microcrystalline;
 • Silica;
 • Colloidal anhydrous;
 • Crospovidon type A;
 • Magnseiumstearaat;
 • Macrogol 4000;
 • Hypromellose;
 • Talk;
 • Titaniumdioxide (E171);
 • IJzeroxide geel (E172).
Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.