Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zestoretic

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Zestoretic kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Zestoretic wordt gebruikt om patiënten die te maken hebben met een hoge bloeddruk te behandelen. Het is echter zo dat dit medicijn pas wordt ingezet wanneer andere, meer gebruikelijke middelen, niet goed blijken te werken. In dat geval kan dit medicijn de oplossing die nodig is bieden. Er zijn dan ook wel wat voorwaarden aan het gebruik verbonden. Zo is het belangrijk dat de urineproductie normaal is en mag er geen allergische reactie op vergelijkbare middelen, zoals bepaalde soorten antibiotica zijn opgetreden. Dit is belangrijk om vooraf mee te wegen.

  • Dosering: Zestoretic 10 mg lisinopril en 12,5 mg hydrochlorothiazide
  • Prijs Zestoretic (incl. online consult): 28 tabletten – vanaf € 50,99

Mogelijke bijwerkingen van Zestoretic

Zestoretic kent verschillende bijwerkingen Het kan gaan om: duizeligheid of licht in het hoofd zijn, te lage bloeddruk met flauwvallen als gevolg, hartkloppingen of benauwdheid, pijn op de borst, hoofdpijn, darmklachten bijvoorbeeld in de vorm van diarree, misselijkheid, huiduitslag, een droge mond, prikkelhoest, gevoel van vermoeidheid, slapte in de spieren of juist kramp in de spieren, slaapstoornissen of een verandering in de smaak. Al deze bijwerkingen komen slechts zelden tot zeer zelden voor. Wanneer dit wel het geval is, kan het rust geven om even met de huisarts hierover te overleggen.

Hoe is zestoretic te gebruiken

Zestoretic wordt geleverd in tabletten. Met het gebruik moet zeer voorzichtig worden omgesprongen. Dat betekent bijvoorbeeld dat wordt aangeraden om het medicijn in het begin slechts met een halve tablet per inname, eenmaal per dag, te gebruiken. Wanneer dit onvoldoende blijkt dan kan de medicatie voorzichtig opgevoerd worden. Het best kan de tablet worden doorgeslikt door een aantal slokken water te nemen. Het is verstandig om een vast tijdstip te kiezen waarop iedere dag het middel wordt ingenomen. Dit verkleint onder meer de kans dat het medicijn vergeten wordt.

Werkzame stoffen in Zestoretic

Het medicijn Zestoretic draait om twee actieve bestanddelen. De eerste werkzame stof is lisinopril. Dit is een stof die onder de zogenaamde ACE-remmers valt. Lisinopril wordt in dit medicijn gecombineerd met de werkzame stof hydrochloorthiazide. Dit is een stof die de hoeveelheid urine die in de nieren geproduceerd wordt vergroot. Dit soort stoffen worden ook wel diuretica genoemd. Daarom mag het middel niet met andere medicijnen met een diuretische werking worden gecombineerd.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen