Captopril

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Captopril
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Captopril?

Captopril is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie) en andere hartgerelateerde aandoeningen. Het is alleen op doktersvoorschrift beschikbaar. Wilt u deze medicatie gebruiken? Dan is het goed om te weten dat Captopril ook aangeschaft kan worden via een erkende online apotheek.

  • Dosering: 25-50 mg per dag
  • Prijs Captopril (incl. online consult): tabletten – vanaf € 43,50

Online beschikbaarheid Captopril

Het kan erg gemakkelijk zijn om Captopril online te bestellen. Dit betekent namelijk dat u voor de bestelling het huis niet uit hoeft. Waar u normaal gesproken naar een arts toe moet voor een consult en naar een apotheek om de medicatie op te halen, kan dit bij de online apotheek gewoon vanuit huis. De bestelling krijgt u thuisbezorgd. En heeft u nog geen consult gehad? Dan kan een gekwalificeerd arts uw aanvraag beoordelen op basis van een medische vragenlijst.

De online prijs van Captopril

Prijzen voor Captopril variëren tussen verschillende online apotheken. Het is essentieel om prijzen te vergelijken en eventuele kortingen of aanbiedingen in overweging te nemen om de meest kostenefficiënte optie te vinden. Maar let niet alleen op kostenefficiëntie. Service is ook een belangrijke pijler, zeker als het gaat om medicatie. Om hiervan een beeld te krijgen kunt u kijken op de website van de online apotheek zelf, maar ook reviews van andere gebruikers doorlezen. De prijs van dit medicijn is 43,50 via onze partnerapotheek.

Stappenplan: zo bestelt u online Captopril

Wilt u Captopril online bestellen? Volg dan de volgende stappen en u ontvangt de medicatie binnen de kortste keren in huis:

  1. Kies de medicatie en de juiste dosering en voeg deze toe aan het winkelmandje in de online apotheek;
  2. Vul uw persoonlijke gegevens in (naam, adres etc.);
  3. Upload een recept. Heeft u nog geen recept? Vul dan een medische vragenlijst in. Daarin worden vragen gesteld over onder meer aandoeningen die u heeft of heeft gehad. Ook wordt er gevraagd naar welke medicatie u verder gebruikt, om te kunnen beoordelen of er sprake kan zijn van interactie tussen verschillende middelen;
  4. Een arts beoordeelt vervolgens uw bestelling;
  5. Is de arts akkoord? Dan krijgt u de medicatie snel en discreet thuisgestuurd.

Online bestelproces Captopril

Zo bestelt u veilig online

Veiligheid staat voorop bij het online kopen van medicijnen. Kies daarom alleen voor erkende online apotheken die voldoen aan de nodige regelgeving. Komt u op een website waar u de medicatie kunt bestellen zonder dat er om een recept of medische vragenlijst wordt gevraagd? Wees dan extra voorzichtig, want de kans is groot dat u dan op een niet-gecertificeerde website bent gekomen. Controleer ook altijd of de website goed beveiligd is (staat er https:// voor het webadres?) en lees beoordelingen van andere gebruikers.

Online betalen voor medicatie

Online apotheken bieden verschillende betaalmethoden aan. Veel gebruikt zijn creditcards, bankoverschrijvingen en elektronische portefeuilles. Ook iDeal kan een optie zijn. Selecteer altijd een veilige betaalmethode. Let er ook op dat persoonlijke gegevens tijdens het betalingsproces worden beschermd met een beveiligde verbinding.

Betaalmethodes Captopril

Waarvoor wordt Captopril gebruikt?

Captopril kan in diverse situaties ingezet worden. Zo wordt het voorgeschreven bij hypertensie (een hoge bloeddruk). Het kan echter ook ingezet worden bij chronisch hartfalen, maar dan wel in combinatie met diuretica en in sommige gevallen digoxine en bètablokkers. Soms wordt het middel gebruikt als eerste behandeling na een myocardinfarct, maar ook langduriger behandelingen zijn daarmee mogelijk.

Zo gebruikt u Captopril

Hoe u dit middel gebruikt hangt af van de reden waarom het is voorgeschreven. Volg daarom altijd goed de voorschriften van uw arts of apotheker op. Over het algemeen geldt:

  • Bij hypertensie is de begindosering 25-50 mg per dag, in 2 doseringen. Als het nodig is kan deze dosering stapsgewijs verhoogd worden. Dit zal de arts dan aangeven;
  • Bij hartfalen is de begindosering in de meeste gevallen 6,25 mg, 2 tot 3 keer per dag. Het is mogelijk om de dosering te verhogen, maar hiermee moet wel minimaal 2 weken gewacht worden;
  • Bij een myocardinfarct is in het geval van een initiële behandeling de startdosis 6,25 mg. Daarna volgen in vrij snel tempo nog een aantal dosis. Bij een chronische behandeling zal er toegewerkt worden naar een onderhoudsdosering van 25 mg per dag.

Mogelijk bijwerkingen Captopril

Omdat medicatie bijwerkingen kan veroorzaken is het van belang om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Luister ook goed naar de aanwijzingen van uw arts of apotheker. Vaak voorkomende bijwerkingen van Captopril zijn: een droge hoest, misselijkheid, diarree, verstopping, een droge mond, verlies van smaak, verlies van gewicht, slaapproblemen, duizeligheid en kaalheid. Ook overgevoeligheidsreacties zoals huiduitslag, koorts en jeuk kunnen voorkomen. Herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of zwelling van mond of keel? Schakel dan direct medische hulp in. Er zijn voor dit middel ook nog andere bijwerkingen gemeld, maar deze komen minder frequent voor. Houd er ook rekening mee dat Captopril de werking van andere medicatie kan beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat uw arts op de hoogte is van uw medische geschiedenis en uw medicijngebruik.

Captopril bijsluiter

Veelgestelde vragen en antwoorden over Captopril

Als u medicatie gaat gebruiken, zal de arts uitleggen wat de gebruiksinstructies zijn. Heeft u nog vragen hierover? Raadpleeg de arts of apotheker. En lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, want hierin staat alle belangrijke informatie vermeld. Juist gebruik verhoogt de kans op het maximale effect en verkleint de kans op het krijgen van bijwerkingen. In de lijst hieronder staan een aantal veelgestelde vragen, met de beantwoording.

Captopril behoort tot de klasse van ACE-remmers en helpt de bloeddruk te verlagen door de bloedvaten te verwijden.

Captopril wordt voorgeschreven voor de behandeling van hoge bloeddruk, hartfalen en andere hartgerelateerde aandoeningen.

De dosering en frequentie worden bepaald door uw arts. Volg strikt het voorgeschreven behandelingsplan. Stop niet zomaar met de medicatie zonder overleg, ook niet als u denkt dat de medicatie geen effect (meer) heeft.

Mogelijke bijwerkingen omvatten duizeligheid, hoesten en veranderingen in de nierfunctie. Raadpleeg uw arts bij bijwerkingen en kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht.

Zwangere vrouwen moeten Captopril vermijden, vooral in het tweede en derde trimester, vanwege mogelijke schadelijke effecten op de foetus.

Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking hebben. Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, om mogelijke interacties te voorkomen. Uw arts kan beoordelen of hier sprake van kan zijn.

Het effect kan variëren, maar verbeteringen in de bloeddruk kunnen binnen enkele weken optreden.

Vermijd in ieder geval overmatig zoutgebruik. Raadpleeg uw arts voor specifieke of persoonlijke richtlijnen.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Voorkom een dubbele dosis. Denkt u dat u te veel van dit middel heeft ingenomen? Raadpleeg direct een arts.

Lees de bijsluiter zorgvuldig door en volg alle instructies van uw arts op. Meld eventuele bijwerkingen aan uw arts en schakel direct medisch hulp in als u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.