Candesartan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Candesartan
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Candesartan?

Candesartan is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie) en hartfalen. Het middel is alleen op recept verkrijgbaar. Naast dat het middel beschikbaar is in de fysieke apotheek, is het ook mogelijk om het aan te schaffen via de online apotheek.

 • Dosering: 4 mg – 8 mg – 16 mg – 32 mg
 • Prijs Candesartan (incl. online consult): tabletten – vanaf € 43,50

Waarom online Candesartan kopen?

Online medicatie bestellen biedt veel gemak. Het belangrijkste voordeel is dat u het huis er niet voor uit hoeft. Het is niet meer nodig om een consult in te plannen met een arts, omdat u een recept vaak ook online kunt krijgen met behulp van een online medische vragenlijst. Daarnaast is het niet nodig om de medicatie op te halen bij een fysieke apotheek, omdat u deze gewoon thuisgestuurd krijgt. Dit kan niet alleen veel moeite, maar ook veel tijd schelen. En wanneer u zich minder goed voelt kan het extra prettig zijn om gewoon thuis te kunnen blijven.

De prijs van Candesartan online

Prijzen voor Candesartan kunnen variëren tussen verschillende online apotheken. Het is dus de moeite waard om prijzen te vergelijken. Daarbij is het wel van belang om goed te kijken naar de prijsopbouw. Apotheken geven online vaak een prijs die inclusief verzendkosten en een eventueel medisch consult is. Er zijn echter ook online apotheken waar alleen de prijs voor de medicatie wordt weergegeven en aanvullende kosten pas op een later moment in het bestelproces zichtbaar worden. Het is goed om hier rekening mee te houden. Via onze partnerapotheek is dit medicijn verkrijgbaar vanaf 43,50.

Online in een paar stappen medicatie bestellen

Wilt u Candesartan online bestellen? Doorloop dan de volgende stappen en u heeft binnen de kortste keren de medicatie in huis:

 1. Selecteer in de online apotheek de juiste medicatie en juiste dosering;
 2. Vul uw persoonlijke gegevens in;
 3. Wordt er gevraagd om een recept? Dan kunt u dat uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan kunt u een online medische vragenlijst invullen. Hierin wordt gevraagd naar onder meer uw medische voorgeschiedenis en naar verdere medicatie die u eventueel gebruikt;
 4. Een gekwalificeerd arts beoordeelt vervolgens uw aanvraag;
 5. Is de aanvraag akkoord? Dan wordt de bestelling in orde gemaakt en naar u verzonden.

Online bestelproces Candesartan

Hoe veilig is online Candesartan bestellen?

Veiligheid is een prioriteit bij het online kopen van medicijnen. Kies daarom voor erkende online apotheken die voldoen aan de nodige regelgeving. Kunt u Candesartan bestellen zonder dat er om een recept of een medisch consult wordt gevraagd? Wees dan voorzichtig, want waarschijnlijk bent u terecht gekomen bij een niet-gecertificeerde apotheek. Controleer ook of de website beveiligd is (https://). Het lezen van reviews kan helpen om een beeld te vormen van de prestaties van de betreffende website.

Betaalmogelijkheden voor medicatie

Online apotheken bieden meestal verschillende betaalmethoden aan. Veel voorkomende methodes zijn creditcards, bankoverschrijvingen en iDeal. Erkende apotheken bieden vaak voldoende methodes aan, zodat er altijd een methode tussen zit die voor u vertrouwd is.

Betaalmethodes Candesartan

Waar wordt Candesartan voor gebruikt?

Candesartan kan in diverse situaties ingezet worden. Zo wordt het regelmatig gebruikt ter behandeling van hypertensie (een hoge bloeddruk). In dat geval kan het niet alleen door volwassenen gebruikt worden, maar ook door kinderen vanaf 6 jaar. Bij volwassen patiënten wordt het middel ook gebruikt om hartfalen te behandelen, als andere soorten medicatie niet gebruikt kunnen worden of niet helpen. Of u in uw geval het geneesmiddel gebruiken kunt, kan uw arts beoordelen. Daarvoor is het in ieder geval van belang dat hij of zij weet welke medicijnen uw verder gebruikt en wat uw medische geschiedenis is.

Zo gebruikt u Candesartan

Gebruik dit middel altijd volgens de voorschriften van uw arts of apotheker. Over het algemeen gelden de volgende voorschriften:

 • Gebruik dit middel iedere dag;
 • De tabletten kunnen ingenomen worden met wat water;
 • Het is mogelijk om de tablet te verdelen in gelijke doseringen;
 • Slik de medicatie dagelijks rond hetzelfde tijdstip;
 • Bij een hoge bloeddruk is de aanbevolen dosering 8 mg per dag. Uw arts kan dit indien nodig verhogen naar maximaal 32 mg per dag. Bij kinderen is de aanbevolen begindosis 4 mg per dag;
 • Bij hartfalen is de aanbevolen begindosering 4 mg per dag. Deze dosering kan door uw arts verhoogd worden tot maximaal 32 mg.

Candesartan bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Net als andere geneesmiddelen kan ook Candesartan bijwerkingen veroorzaken. Lees voor het eerste gebruik daarom altijd aandachtig de bijsluiter door, zodat u weet wat u kunt verwachten. Herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie? Neem dan direct contact op met een arts.

Verder zijn vaak voorkomende bijwerkingen: hoofdpijn, luchtweginfectie, een draaierig gevoel, een lage bloeddruk, verandering in bloedwaarden, toename van kalium in het bloed. Ook nierproblemen of hartfalen komen voor. Bij ernstig hartfalen raakt u snel moe, heeft u een onregelmatige hartslag of last van tintelingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Candesartan

Gaat u dit geneesmiddel gebruiken? Lees dan altijd eerst de bijsluiter goed door. Hierin staat onder meer informatie over het gebruik en ook over mogelijke bijwerkingen. Wanneer u van tevoren weet wat u kunt verwachten, is het makkelijker om als dat nodig is snel actie te ondernemen. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg een arts of apotheker. Of kijk hieronder in de lijst met veelgestelde vragen, inclusief beantwoording.

Candesartan behoort tot de klasse van angiotensine II-receptorblokkers en werkt door de bloedvaten te ontspannen. Dat resulteert in een verlaging van de bloeddruk.

Candesartan wordt voorgeschreven voor de behandeling van hypertensie (hoge bloeddruk) en hartfalen.

Het effect van Candesartan kan variëren, maar verbeteringen in de bloeddruk kunnen binnen enkele weken optreden.

Mogelijke bijwerkingen omvatten duizeligheid, vermoeidheid en nierproblemen. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt over bijwerkingen.

Candesartan mag niet worden gebruikt tijdens zwangerschap, omdat het schadelijk kan zijn voor de ongeboren baby. Bespreek alternatieven met uw arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.

De duur van de behandeling wordt bepaald door uw arts. Volg het voorgeschreven behandelingsplan. Is de medicatie effectief? Dan is de kans groot dat u de medicatie voor langere tijd zal moeten gebruiken.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt om mogelijke interacties te voorkomen. Benoem niet alleen de medicatie die u gebruikt op doktersvoorschrift, maar ook de medicatie die u gebruikt en vrij verkrijgbaar is. Ook kruidensupplementen moeten genoemd worden.

Matig alcoholgebruik is meestal veilig, maar overleg met uw arts voor persoonlijk advies.

Neem de vergeten dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Gebruik dit middel niet als u zwanger bent, of zwanger wilt worden. Wees daarnaast extra voorzichtig als u nier- of leverproblemen hebt. Het kan zijn dat dit middel dan niet of minder geschikt is. Uw arts kan dit voor u beoordelen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.