Nebivolol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Nebivolol
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Nebivolol?

Het geneesmiddel Nebivolol kan voorgeschreven worden als er sprake is van een hoge bloeddruk. Het middel hoort tot de groep van de bètablokkers.

  • Dosering: zoals aangegeven door uw arts
  • Prijs Nebivolol (incl. online consult): vanaf € 51,25

Hoe werkt Nebivolol?

Nebivolol kan voorgeschreven worden voor patiënten, voornamelijk voor patiënten vanaf 70 jaar. Dat gebeurt dan in combinatie met de standaardbehandeling van hoge bloeddruk, die bestaat uit bijvoorbeeld digoxine, ACE-remmers, plaspillen en angiotensine II antagonisten. Nebivolol kan dan worden voorgeschreven voor de behandeling van essentiële hypertensie (een hoge bloeddruk). Hiermee wordt de bloeddruk verlaagt en kan de hartcapaciteit worden verbeterd. Het is belangrijk dat uw arts op de hoogte is van uw medische voorgeschiedenis en ook weet welke medicatie u verder gebruikt. In sommige situaties is dit middel namelijk niet of minder geschikt. Gebruik het middel niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Hoe gebruikt u Nebivolol?

Als u dit middel krijgt voorgeschreven, dan zal de arts u ook vertellen hoe u de medicatie dient te gebruiken. Ook in de bijsluiter kunt u hier meer informatie over vinden. Heeft u vragen over het gebruik van Nebivolol? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Over het algemeen gelden de volgende voorschriften:

  • De gebruikelijke dosering voor volwassenen is dagelijks 1 tabel van 5 mg;
  • Doorgaans treedt het maximale effect binnen 1 tot 2 weken op;
  • Net als andere bètablokkers mag dit middel alleen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie die de bloeddruk verlagen;
  • Als uw nierfunctie verminderd is, dient de startdosering van dit middel verlaagd te worden naar een 0,5 tablet per dag;
  • U mag dit middel niet gebruiken als u een verminderde leverfunctie heeft;
  • Als u dit middel gebruikt in verband met chronisch hartfalen is het belangrijk dat de dosering geleidelijk verhoogd wordt, totdat de optimale onderhoudsdosering bereikt is.

Mogelijke bijwerkingen van Nebivolol

Wanneer u medicatie gebruikt, kunt u ook bijwerkingen ervaren. Dit geldt ook voor Nebivolol. Herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of zwellingen in mond of keel? Schakel dan direct medische hulp in. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Vaak voorkomend zijn onder meer duizeligheid, hoofdpijn, verstopping, diarree, vermoeidheid en gezwollen handen of voeten.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.