Atenolol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Atenolol
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Atenolol?

Atenolol is een soort bètablokker. Bètablokkers zorgen ervoor dat het hart minder snel en minder krachtig klopt. De werkzame stof atenolol wordt geleverd in tabletvorm.

 • Dosering: 25 mg, 50 tot 100 mg per dag
 • Prijs Atenolol (incl. online consult): 20, 30, 90 en 100 filmomhulde tabletten – vanaf € 36,50

Atenolol online kopen

Met de opkomst van online apotheken hebben patiënten nu de mogelijkheid om Atenolol vanuit het comfort van hun huis te bestellen. Het online kopen biedt gemak en toegankelijkheid voor mensen die niet in staat zijn om fysiek naar een lokale apotheek te gaan, of hier simpelweg geen tijd voor hebben.

De prijzen van Atenolol online

De prijzen van Atenolol kunnen verschillen tussen verschillende online apotheken. Het is slim om prijzen te vergelijken om de beste deal te krijgen. Daarnaast kunnen online apotheken kortingen, aanbiedingen en generieke versies van Atenolol aanbieden, wat de kosten verder kan beïnvloeden. Let er ook op dat de berekening van de prijzen per apotheek kan verschillen. Sommige apotheken rekenen in hun totaalprijs niet alleen de kosten voor de medicijnen, maar ook de kosten voor de verzending en voor een eventueel online consult. Via onze partnerapotheek verkrijgbaar vanaf 60,00 euro.

Simpel stappenplan om online te bestellen

Het online bestelproces van Atenolol omvat meestal:

 1. het selecteren van de gewenste dosering,
 2. het toevoegen van het product aan de winkelwagen,
 3. en het invullen van de benodigde persoonlijke en medische informatie.
 4. Vervolgens wordt de bestelling beoordeeld door een geregistreerde arts voordat deze wordt goedgekeurd en verzonden naar de patiënt.

Online bestelproces Atenolol

Zo veilig is online Atenolol bestellen

Veiligheid is een cruciale overweging bij het online kopen van medicijnen. Het is essentieel om te kiezen voor erkende en gecertificeerde online apotheken om de kwaliteit en authenticiteit van het medicijn te waarborgen. Het controleren van beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers kan ook helpen bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een online apotheek.

Betalen voor online bestelling van Atenolol

Online apotheken bieden verschillende betaalmethoden aan, waaronder iDeal, creditcards, bankoverschrijvingen, en elektronische portemonnees. Het is belangrijk om een betrouwbare betaalmethode te kiezen en erop te letten dat de website is beveiligd met encryptieprotocollen om de financiële gegevens te beschermen. Zo kunt u veilig betalen.

Betaalmethodes Atenolol

Waar wordt Atenolol voor gebruikt?

Er zijn verschillende situaties waarin u Atenolol voorgeschreven kunt krijgen. Het middel wordt onder meer ingezet bij hypertensie (verhoogde bloeddruk). Ook bij sommige soorten hartritmestoornissen kan dit geneesmiddel gebruikt worden. In sommige gevallen wordt het voorgeschreven bij angina pectoris (pijn op de borst). Ook kan het het hart beschermen tijdens een vroege behandeling na een hartaanval.

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

Hoe u dit geneesmiddel gebruikt hangt af van de reden waarom u het gebruikt. Uw arts zal dan ook het juiste gebruik voorschrijven. Heeft u hier vragen over? Informeer dan bij uw arts of apotheker. Verder gelden voor het gebruik van Atenolol de volgende voorschriften:

 • Lees voor het eerste gebruik altijd eerst de bijsluiter goed door;
 • Slik de tabletten heel door met water;
 • Het is aan te raden om de tabletten dagelijks rond hetzelfde tijdstip in te nemen.

Verder gelden over het algemeen de volgende startdoseringen:

 • Bij hoge bloeddruk: 25 mg per dag. De gebruikelijke onderhoudsdosis is daarna een keer per dag 50 tot 100 mg;
 • Bij pijn op de borst: 50 tot 100 mg per dag;
 • Bij een onregelmatige hartslag: 50 tot 100 mg per dag;
 • Na een hartaanval: 50 tot 100 mg per dag.

Als u al wat ouder bent en/of last heeft van nierproblemen kan de arts besluiten om u een iets lagere dosering voor te schrijven.

Mogelijke bijwerkingen van Atenolol

Atenolol kan bijwerkingen veroorzaken, net als andere geneesmiddelen. Schakel direct een arts in wanneer u symptomen herkend van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen en jeuk. Verder kunt u te maken krijgen met onder meer trage hartslag, maagklachten (bijvoorbeeld misselijkheid en diarree), vermoeidheid en koude voeten en handen. Ook slaapproblemen en een verstoorde leverfunctie komen voor. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Hij of zij kan beoordelen of er mogelijk aanpassingen nodig zijn in de dosering, of andere medicatie voorschrijven waarvan u minder bijwerkingen ervaart.

Atenolol bijsluiter

Veelgestelde vragen en antwoorden

Als u Atenolol online wilt aanschaffen, zijn er dus een aantal zaken waar u op kunt letten. Ook bij het gebruik van de medicatie is het belangrijk om de instructies voor gebruik goed op te volgen. Raadpleeg uw arts of apotheker bij vragen. Of kijk in de bijsluiter, voor een volledig overzicht met gebruiksinstructies en bijvoorbeeld ook meer informatie over mogelijke bijwerkingen. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden over Atenolol voor u verzameld.

Atenolol is een bètablokker die vaak wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, angina pectoris (pijn op de borst) en bepaalde hartritmestoornissen.

Atenolol vermindert de belasting op het hart door de werking van adrenaline te blokkeren, waardoor de hartslag wordt verlaagd en de bloeddruk lager wordt.

Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn vermoeidheid, duizeligheid, koude handen/voeten en lichte hoofdpijn. Raadpleeg een arts als er ernstige bijwerkingen optreden, of wanneer de bijwerkingen lang aanhouden. Schakel direct medische hulp in wanneer u symptomen van een ernstige allergische reactie heeft, zoals huiduitslag of ademhalingsproblemen.

Atenolol wordt meestal één keer per dag ingenomen, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip. Volg de instructies van uw arts nauwkeurig.

Ja, Atenolol is vaak beschikbaar bij online apotheken, maar het is belangrijk om het middel alleen aan te schaffen bij betrouwbare en gecertificeerde websites.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Sla geen doses over, maar neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Zwangere vrouwen dienen hun arts te raadplegen voordat ze Atenolol gebruiken, omdat het gebruik ervan tijdens de zwangerschap bepaalde risico’s met zich mee kan brengen.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare en kruidenpreparaten, om mogelijke interacties te vermijden. Uw arts kan beoordelen of hier sprake van kan zijn.

Hoewel matige consumptie van alcohol meestal geen probleem is, is het raadzaam dit met uw arts te bespreken, omdat alcohol de bloeddruk kan beïnvloeden.

Nee, het is belangrijk om niet plotseling te stoppen met het innemen van Atenolol zonder eerst met uw arts te overleggen. Abrupt stoppen kan ernstige bijwerkingen kan veroorzaken.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.