Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ramipril

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Ramipril kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Ramipril wordt gebruikt om de bloeddruk te verlagen. Ook kan het worden ingezet om de pompkracht van het hart te verbeteren. Daardoor is het bruikbaar voor een aantal verschillende klachten. Denk aan behandeling van hoge bloeddruk, maar bijvoorbeeld ook de behandeling van hartfalen. Het medicijn steunt in grote mate op regelmaat in het gebruik. Daardoor zal op langere termijn het juiste effect merkbaar worden. Dit kan een maand tot zes weken duren. Goed gebruik van het middel, zoals voorgeschreven, is daarom een belangrijke factor.

  • Dosering: Ramipril 1,25 mg – 2,5 mg – 5 mg – 10 mg (eénmaal daags innemen)
  • Prijs Ramipril (incl. online consult): 30 gram tabletten – vanaf € 38,25

Bijwerkingen van Ramipril

Bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Ramipril als medicijn, zijn: te veel kalium in het bloed met als gevolg lusteloosheid en een verminderde werking van het hart, ook kriebelhoest, duizeligheid tot zelfs flauwvallen, maag- darmklachten, huidklachten (eczeem), hoofdpijn en vermoeidheid willen weleens voorkomen wanneer dit medicijn gebruikt wordt om de hartklachten te behandelen. In zeer zeldzame gevallen gaat het om slapeloosheid, een verandering van smaak of om allergische klachten door overgevoeligheid voor de werkzame stof. Let hier altijd goed op. Dit kan immers een flinke last zijn.

Ramipril gebruiksaanwijzing

Het is afhankelijk van het aantal doses per dag hoe Ramipril het best gebruikt kan worden. Gaat het om eenmaal per dag, dan kan zelf het tijdstip gekozen worden. Kies dan wel een vast moment op de dag om te voorkomen dat vergeten te vaak voorkomt. Wanneer het middel tweemaal per dag moet worden ingenomen, dan is het verstandig om dit eenmaal ’s ochtends en eenmaal ’s avonds te doen. Zo wordt de werking van de stoffen in het medicijn goed verdeeld over de gehele dag.

Actieve ingrediënten

Ramipril is een stof die ook de naamgever van het medicijn is. Het is dit actieve bestanddeel dat zijn uitwerking heeft op de bloeddruk en op de pompkracht van het hart. Door dit medicijn op de juiste wijze in te zetten kunnen klachten die voorkomen uit een te hoge bloeddruk, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, worden bestreden. Dit zorgt voor een langdurige goede gezondheid.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.