Cardura

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Cardura
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Cardura?

Cardura is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie) en symptomen van een vergrote prostaat (benigne prostaathyperplasie of BPH). Wist u dat dit geneesmiddel niet alleen beschikbaar is via fysieke apotheken, maar ook via erkende medische apotheken? U hoeft er dan dus niet eens de deur voor uit.

  • Dosering: 4 mg – 8 mg per dag
  • Prijs Cardura (incl. online consult): tabletten – vanaf € 44,50

Online kopen van Cardura

Online medicijnen kopen biedt veel gemak. Als u Cardura online aanschaft, kunt u dit gewoon doen vanuit huis, op elk gewenst moment. Niet naar de dokter hoeven voor een consult, of naar de apotheek om medicatie op te halen kan veel gedoe schelen. Dat is extra prettig wanneer u veel last heeft van klachten en daardoor noodgedwongen thuis bent.

Online prijzen Cardura

Houd er rekening mee dat prijzen voor Cardura kunnen variëren tussen verschillende online apotheken. Vergelijk dus prijzen en let daarbij ook op eventuele kortingen of aanbiedingen om de meest kostenefficiënte optie te vinden. Goed om te weten: kijk niet alleen naar de kosten. Ook de service die de online apotheek biedt kan een belangrijke factor zijn. Let ook op de prijsopbouw die wordt weergegeven. Soms wordt alleen de prijs voor de medicatie aangegeven, terwijl in andere gevallen de prijs inclusief verzendkosten en eventueel medisch consult wordt getoond.

In een paar simpele stappen online bestellen

Wilt u Cardura online bestellen? Doorloop dan de volgende simpele stappen:

  1. Kies de gewenste medicatie en dosering en plaats deze in het winkelmandje;
  2. Vul de gevraagde persoonlijke gegevens in;
  3. Upload een voorschrift. Heeft u nog geen doktersvoorschrift? Dan kunt u een medische vragenlijst invullen. Hierin wordt gevraagd naar uw medische historie en huidige medicijngebruik;
  4. Op basis van de door u verstrekte informatie beoordeelt een gekwalificeerd arts u aanvraag;
  5. Is de arts akkoord? Dan krijgt u de medicatie snel en discreet thuisgestuurd.

Online bestelproces Cardura

Is het veilig om Cardura online te bestellen?

Veiligheid is een prioriteit bij het online kopen van medicijnen. Zeker bij medicatie is het belangrijk dat u krijgt wat u heeft gevraagd en dat de kwaliteit van het aanbod goed is. Kies daarom altijd voor erkende online apotheken die voldoen aan de nodige regelgeving. Kunt u medicatie waar een recept voor nodig is zonder recept aanschaffen? Dan is de kans groot dat u terecht bent gekomen bij een niet-erkende apotheek. De veiligheid is dan niet gegarandeerd. Controleer ook of de website van uw keuze beveiligd is (https://) en lees eventueel reviews van andere gebruikers om de betrouwbaarheid te verifiëren.

Veilig online betalen voor Cardura

Handig om te weten: online apotheken bieden vaak verschillende betaalmethoden aan. Denk bijvoorbeeld aan bankoverschrijving, creditcard of iDeal. Doordat er vaak veel keuze is in betaalmethode, zult u meestal een methode vinden die bij u past. Let er tijdens het betalen op dat de betaling plaatsvindt via een beveiligde verbinding. Zo worden uw gegevens beschermd.

Betaalmethodes Cardura

Waarvoor wordt Cardura gebruikt?

Heeft u last van een verhoogde bloeddruk? Cardura kan dan gebruikt worden om die bloeddruk te verlagen, doordat dit geneesmiddel ervoor zorgt dat sommige bloedvaten verwijd worden. Het gevolg daarvan is dat het bloed makkelijker door het lichaam kan stromen. Lastig is dat een hoge bloeddruk niet altijd wordt opgemerkt, omdat klachten ontbreken. Het is dan ook moeilijk om het effect van Cardura op de bloeddruk te meten. Dit kan alleen met behulp van een bloeddrukmeter.

Cardura wordt ook wel voorgeschreven als er sprake is van een goedaardige prostaatvergroting, die nog niet geopereerd wordt. Het middel zorgt ervoor dat het leegplassen van de blaas makkelijker wordt. Ook zal de straal bij het plassen sterker worden bij gebruik van Cardura. Voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken is het belangrijk dat andere mogelijke oorzaken van plasproblemen worden uitgesloten.

Zo gebruikt u Cardura

De dosering van dit middel hangt onder meer af van de reden waarom het wordt voorgeschreven. Uw arts zal dit beoordelen. Meestal is de dosering 4 mg per dag, maar een verhoging hiervan is mogelijk.

Over het algemeen gelden voor gebruik de volgende voorschriften:

  • Slik de tabletten heel door, met voldoende water;
  • De tabletten kunnen tijdens de maaltijd ingenomen worden, maar dit hoeft niet;
  • Het is mogelijk dat u de hulzen van de tabletten in uw ontlasting terugvindt. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Het omhulsel is speciaal gemaakt om het medicijn langzaam af te geven. De huls is daarna niet meer nodig.

Mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel

Cardura kan verschillende bijwerkingen geven. Het is aan te raden om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet wat u kunt verwachten. Als u symptomen krijgt van een ernstige allergische reactie is het belangrijk om direct medische hulp te zoeken. Verder kunt u te maken krijgen met onder meer de volgende bijwerkingen: urineweg- of luchtweginfecties, bloedafwijkingen, vermindering van eetlust, of juist een verhoogde eetlust, jicht, depressie, slapeloosheid.

Cardura bijsluiter

Veelgestelde vragen en antwoorden over Cardura

Als u medicatie krijgt voorgeschreven, zal de arts u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Voor vragen over het gebruik kunt u de arts of apotheker raadplegen. Lees ook de bijsluiter goed door, want daarin vindt u alle belangrijke informatie terug. Hieronder staat een lijst met veelgestelde vragen, inclusief de beantwoording.

Cardura behoort tot de groep medicijnen die alfablokkers worden genoemd. Het middel ontspant de bloedvaten en spieren in de prostaat en blaas.

Cardura wordt voorgeschreven voor de behandeling van hoge bloeddruk en symptomen van een vergrote prostaat.

De dosering en frequentie worden bepaald door uw arts. Volg strikt het voorgeschreven behandelingsplan.

Mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, zwakte en hoofdpijn. Raadpleeg uw arts bij aanhoudende bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Informeer uw arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft. Uw arts kan beoordelen of u het middel veilig kunt gebruiken.

Sommige mensen ervaren seksuele bijwerkingen. Bespreek eventuele zorgen met uw arts.

Voorzichtigheid is geboden bij leverproblemen. Informeer uw arts over uw medische geschiedenis, zodat hij of zij kan beoordelen of u het middel veilig kunt gebruiken.

Verbeteringen in de symptomen van een vergrote prostaat kunnen binnen enkele dagen tot weken optreden.

Uw arts kan een geschikt tijdstip voor inname aanbevelen, afhankelijk van uw symptomen en reactie op het medicijn.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem geen dubbele dosis. Denkt u dat u te veel van dit middel hebt gebruikt? Schakel dan direct medische hulp in.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.