Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Trelegy Ellipta inhaler

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Trelegy Ellipta inhaler
Categorie
Wij laten zien:

Trelegy Ellipta is een inhalator die een combinatie van drie actieve stoffen bevat: fluticasonfuroaat, umeclidiniumbromide en vilanteroltrifenataat. Dit medicijn wordt voornamelijk voorgeschreven voor de behandeling van chronische obstructieve longziekte (COPD). Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing nauwkeurig te volgen. Dit middel is uitsluitend verkrijgbaar op doktersvoorschrift.

  • Dosering: Trelegy Ellipta Inhalator – fluticason furoaat/umeclidinium/vilanterol
  • Prijs Trelegy Ellipta (incl. online consult): vanaf € 78,50

De toepassing van Trelegy Ellipta inhaler

Trelegy Ellipta is geïndiceerd voor de langdurige onderhoudsbehandeling van patiënten met matige tot zeer ernstige COPD, waarbij de combinatie van een corticosteroïde, een langwerkende muscarine-antagonist (LAMA) en een langwerkende beta-2 adrenerge agonist (LABA) geschikt is. De drie actieve ingrediënten werken samen om ontstekingen te verminderen, de luchtwegen te verwijden en de ademhaling te vergemakkelijken.

De gebruiksaanwijzing van Trelegy Ellipta

Het is essentieel om de instructies voor het gebruik van Trelegy Ellipta zorgvuldig op te volgen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  • Meestal wordt één inhalatie per dag aanbevolen. Volg echter strikt de voorschriften van uw arts;
  • Probeer de inhalator elke dag op hetzelfde tijdstip te gebruiken, bij voorkeur in de ochtend;
  • Open de kap van de inhalator en controleer of het doseermechanisme correct werkt voordat u het gebruikt;
  • Plaats uw lippen stevig rond de mondstukopening en adem krachtig uit. Plaats de inhalator in uw mond en adem diep in, terwijl u op de knop drukt om het medicijn vrij te geven. Houd uw adem gedurende enkele seconden in om de medicatie volledig in uw longen te laten doordringen;
  • Spoel uw mond met water na gebruik om eventuele resten van het medicijn weg te spoelen;
  • Reinig de inhalator regelmatig volgens de instructies in de bijsluiter om optimale prestaties te behouden.

Hoewel Trelegy Ellipta effectief is bij de behandeling van COPD, zijn er situaties waarin het mogelijk niet geschikt is. Raadpleeg uw arts als u allergisch bent voor een van de actieve ingrediënten in Trelegy Ellipta of een actieve longinfectie heeft. Geef uw arts een volledige medische geschiedenis, inclusief allergieën en andere gezondheidsproblemen, zodat hij of zij beoordelen of Trelegy Ellipta geschikt voor u is.

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van Trelegy Ellipta kan bijwerkingen met zich meebrengen. Hoewel niet iedereen deze ervaart, is het belangrijk om bewust te zijn van mogelijke reacties. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn een verhoogd risico op luchtweginfecties en een schimmelinfectie in mond of keel. Sommige mensen ervaren hoofdpijn. Raadpleeg uw arts als deze bijwerkingen aanhouden of verergeren. In zeldzamere gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals allergische reacties. Zoek onmiddellijk medische hulp als u symptomen van een ernstige reactie opmerkt, zoals ademhalingsproblemen of zwelling van het gezicht en de keel.

Trelegy Ellipta inhaler bijsluiter

Online aanschaf van dit geneesmiddel

Trelegy Ellipta is een receptplichtig medicijn, maar het is mogelijk om het online aan te schaffen via gecertificeerde online apotheken zoals Treated en Dokteronline. Vul een online medische vragenlijst in, waarna een arts uw geschiktheid voor het medicijn beoordeelt. Hij of zij bekijkt in ieder geval welke medicijnen u verder gebruikt, om wisselwerking te voorkomen. Ook zal er gevraagd worden naar uw medische historie. In sommige gevallen kan deze medicatie niet of minder geschikt zijn. Na goedkeuring wordt Trelegy Ellipta discreet naar uw huisadres verzonden. Het online medisch consult bij Treated is inbegrepen bij de prijs en zorgt voor een veilige aankoop zonder onverwachte kosten.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Trelegy Ellipta inhaler