Hydroxyzine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Hydroxyzine
Categorie
Wij laten zien:

Het geneesmiddel Hydroxyzine kan ingezet worden in verschillende situaties. Ten eerste kan het gebruikt worden om spanning met angstgevoelens bij volwassenen symptomatisch te behandelen. Ten tweede kan het voorgeschreven worden ter behandeling van jeuk.

  • Dosering: zoals uw arts het voorschrijft
  • Prijs Hydroxyzine (incl. online consult): vanaf € 49,25

De werking van Hydroxyzine

Hydroxyzine is een anxiolyticum. De werkzame stof hydroxizin-2HL heeft een kalmerend effect. Daarnaast kan het bepaalde overgevoeligheidsreacties van de huid verminderen. Het is meestal het beste om de oorzaak van klachten aan te pakken, maar dit is niet altijd mogelijk. In deze gevallen kan bij jeuk of bij angstklachten Hydroxyzine voorgeschreven worden. Bij jeuk wordt de medicatie met name voorgeschreven wanneer er sprake is van jeuk op verschillende plekken, zodat de jeuk van binnenuit bestreden kan worden.

Zo gebruikt u Hydroxyzine

Als u deze medicatie gaat gebruiken, zal de arts u ook uitleggen hoe u het dient in te nemen. Volg die instructies altijd goed op. Meer informatie over het gebruik kunt u ook terugvinden in de bijsluiter, of raadpleeg uw apotheker. In de meeste gevallen gelden in ieder geval de volgende instructies:

  • Neem de medicatie bij voorkeur in na de maaltijd;
  • Slik de tabletten heel door, met genoeg water;
  • Gebruikt u de medicatie ter behandeling van spanning met angstgevoelens? Dan is de dagelijkse dosering meestal 30 mg per dag, waarbij u drie keer per dag een tablet van 10 mg in dient te nemen. Indien nodig kan de arts de dosering verhogen tot maximaal 60 mg per dag;
  • Gebruikt u de medicatie voor de behandeling van jeuk? Dan is de aanvangsdosis 12,5 mg, die ’s avonds ingenomen dient te worden. Als het nodig is kan de arts de dosering verhogen tot maximaal 4 keer per dag 12,5 mg;
  • Het is belangrijk dat u deze medicatie zo kort mogelijk gebruikt, vanwege de bijwerkingen die het middel kan geven;
  • Merkt u na drie dagen nog geen vermindering van de symptomen? Overleg dan met uw arts, want waarschijnlijk heeft u dan geen baat bij dit middel.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kan ook gebeuren als u Hydroxyzine gebruikt. Aangeraden wordt om voor het eerste gebruik de bijsluiter door te lezen, omdat u hierin een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen kunt vinden. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in als u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie. Verder kunt u last krijgen van slaperigheid, sufheid en vermoeidheid. Als u veel last heeft hiervan is het aan te raden om de medicatie ’s avonds in de te nemen. Ook kunt u last krijgen van hoofdpijn en een droge mond, neus of keel. Zeer zelden komen klachten voor zoals maagdarmklachten, oorsuizen, koorts en duizeligheid. Overleg met uw arts als u hier veel hinder van ervaart.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen