Budesonide

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Budesonide
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Budesonide?

Budesonide is een corticosteroïde dat vaak wordt gebruikt voor de behandeling van ontstekingsaandoeningen in de luchtwegen, zoals astma en chronische obstructieve longziekte (COPD). Het middel is op recept verkrijgbaar bij fysieke apotheken, maar ook te koop via erkende online apotheken.

 • Dosering: Budesonide Easyhaler – 0.10 mg – 0.20 mg – 0.40 mg – 0.50 mg – 0.64 mg
 • Prijs Budesonide (incl. online consult): vanaf € 50,50

Voordelen online kopen Budesonide

Voor online shoppen hoeft u de deur niet uit, en dat geldt ook voor het online bestellen van medicijnen zoals Budesonide. Een afspraak maken met een arts of langsgaan bij een apotheek is niet nodig, omdat u de medicatie gewoon kunt aanvragen op het moment dat u dit het beste uitkomt. En de medicatie wordt bij u thuisbezorgd, waardoor u zelfs hiervoor niet meer naar buiten hoeft.

Dit kost Budesonide online

De prijzen voor Budesonide kunnen online verschillen per apotheek. Het is de moeite waard om te vergelijken. Handig om te weten: prijzen kunnen verschillen, omdat er verschillen in prijsopbouw kunnen zitten. Soms zit in de weergegeven prijs alleen de medicatie, terwijl op andere online apotheken de prijs wordt weergegeven inclusief verzendkosten en eventueel medisch consult. Budesonide kunt u aanschaffen voor een totaalprijs vanaf 50,50 euro.

Online Budesonide bestellen in 6 stappen

Wilt u dit geneesmiddel online bestellen? Doorloop dan de volgende zes stappen:

 1. Selecteer het gewenste geneesmiddel en dosering in de online apotheek van uw keuze;
 2. Vul uw persoonlijke gegevens in;
 3. Bij receptplichtige medicatie dient u een recept te uploaden. Heeft u dat nog niet? Dan kunt u een online medische vragenlijst invullen, met meer informatie over bijvoorbeeld uw medische geschiedenis;
 4. Een erkend arts beoordeelt uw aanvraag;
 5. Is de arts akkoord? Dan wordt de bestelling voor u in orde gemaakt;
 6. U krijgt de medicatie discreet en snel thuisbezorgd.

Online bestelproces Budesonide

Zo bestelt u veilig online

Als u medicatie online aanschaft, is het belangrijk dat u dit alleen doet via een erkende apotheek. Niet-erkende apotheken worden namelijk niet gecontroleerd, waardoor zij malafide medicatie kunnen verkopen. De vergunningen van erkende apotheken kunt u zelf online checken, via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl. Verder kunt u bij de online apotheken ook letten op de beveiliging van de website. Is er sprake van een beveiligde verbinding? Door dit vooraf te checken, voorkomt u nare verrassingen achteraf.

Betalen voor online bestelling Budesonide

Bij online apotheken zijn er vaak verschillende betaalmethoden mogelijk. Denk aan creditcard, iDeal, betaalkaart en elektronische portemonnees. Welke betaalmethode voor u het best is, hangt onder meer af van uw ervaring met de diverse betaalmethodes. Kies in ieder geval een veilige betaalmethode en let er bij de betaling op dat de gegevens via een beveiligde verbinding worden verzonden.

Betaalmethodes Budesonide

De werking van Budesonide

Het geneesmiddel Budesonide bevat bijnierschorshormonen (ook wel corticosteroïden genoemd). Deze werkzame stof heeft een ontstekingsremmende werking. Hierdoor kan het middel ook ingezet worden als er sprake is van een ontsteking van het neusslijmvlies. U dient er wel rekening mee te houden dat er bepaalde situaties zijn waarin u Budesonide beter niet kunt gebruiken. Het gebruik wordt in ieder geval afgeraden wanneer u last heeft van infecties in de luchtwegen. In principe kunt u het middel langere tijd gebruiken, maar dan is het wel noodzakelijk dat u het neusslijmvlies een keer per jaar laat controleren.

Zo gebruikt u Budesonide

Als de arts u dit middel voorschrijft, zal hij of zij ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Uw apotheker kan u hier ook meer over vertellen. Daarnaast wordt de medicatie altijd geleverd met een bijsluiter. Daarin staat meer informatie over het gebruik. Over het algemeen gelden in ieder geval de volgende instructies:

 • Budesonide wordt toegediend in de vorm van een nevel;
 • Haal bij het eerste gebruik het beschermdopje van het flesje en schud het flesje goed;
 • Houd het flesje rechtop vast, met uw middel- en wijsvinger op de vleugels van de vernevelaar en uw duim aan de onderkant ter ondersteuning;
 • Druk daarna de vleugels zeven keer naar beneden. De nevel zal nu naar buiten komen;
 • Een volgende keer hoeft u niet eerst zeven keer de vleugels naar beneden te drukken. Eenmaal drukken volstaat. Pas na een paar dagen verdwijnt deze druk. Herhaal in dat geval de startprocedure;
 • Gebruikt u Budesonide in verband met hooikoorts? Dan wordt aangeraden om al met het gebruik te beginnen voordat het hooikoortsseizoen begint;
 • U kunt de nevel verstuiven door met een vinger het ene neusgat dicht te houden. Houd daarna het neusstukje van de vernevelaar voorzichtig een stukje in het andere neusgat. Druk de vleugels van het flesje naar beneden, terwijl u de top van het neustussenschot af gericht houdt. U spuit zo een dosis in;
 • Herhaal deze procedure met het andere neusgat;
 • Maak het flesje af en toe schoon. Dit kan door het beschermdopje en de vleugeltjes van het flesje af te halen;
 • Volg wat betreft de dosering de instructies van uw arts.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Budesonide. Het is daarom aan te raden om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Hierin vindt u een overzicht van mogelijke bijwerkingen. Zo weet u wat u eventueel kunt verwachten, al betekent dit niet dat u last hoeft te krijgen van de beschreven symptomen. Een vaak optredende bijwerking bij het gebruik van Budesonide is irritatie van de neus. Ook bloederige afscheiding uit te neus en bloedneuzen kunnen voorkomen. Daarnaast ontstaat er soms huidontsteking, en kunt u last krijgen van onder meer een droge neus of niesaanvallen.

Budesonide bijsluiter

Veelgestelde vragen en antwoorden over Budesonide

Krijgt u deze medicatie voorgeschreven? Dan zal de arts u aanwijzingen geven voor gebruik. Volg deze aanwijzingen altijd goed op. Bij vragen kunt u ook in de bijsluiter kijken, want daarin staat alle belangrijke informatie over de medicatie. En hieronder hebben we voor u een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden verzameld.

Budesonide is een corticosteroïde die wordt gebruikt voor de behandeling van ontstekingsaandoeningen in de luchtwegen, zoals astma en COPD.

De snelheid van de werking kan variëren afhankelijk van de aandoening. Raadpleeg uw arts voor specifieke informatie.

Mogelijke bijwerkingen kunnen onder andere keelpijn, hoesten en hoofdpijn zijn. Bespreek eventuele zorgen met uw arts. Neem bij ernstige klachten, zoals een allergische reactie, direct contact op met een arts.

Raadpleeg uw arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft, voordat u Budesonide gebruikt.

De duur van de behandeling wordt bepaald door uw arts. Volg het voorgeschreven behandelingsplan.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt om mogelijke interacties te voorkomen. Medicijnen kunnen een wisselwerking met elkaar hebben. Dat geldt voor medicatie op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare supplementen en middelen.

Matig alcoholgebruik is meestal veilig, maar raadpleeg uw arts voor persoonlijk advies.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Raadpleeg uw arts bij twijfel.

Gebruik deze medicatie onder meer niet wanneer u tuberculose heeft, onbehandelde schimmelinfecties, of als u allergisch bent voor een van de bestanddelen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen