Lipostat

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Lipostat is een medicijn dat wordt gebruikt om de bloedvetten in het lichaam niet de overhand te laten krijgen voor patiënten die met hart- en vaatziekten te maken hebben kan dit een belangrijke oplossing zijn. Ook kan het preventief werken voor mensen die diabetes hebben of die te maken hebben met te hoog cholesterol of een hoge bloeddruk. Daarnaast kan het worden voorgeschreven aan mensen die juist herstellen van een hartinfarct. Het medicijn zal, nadat er eenmaal mee begonnen is, naar alle waarschijnlijkheid gedurende de rest van het leven gebruikt moeten worden.

  • Dosering: 10 mg – 20 mg – 40 mg Pravastatin Sodium
  • Prijs Lipostat (incl. online consult): 28 tabletten – v.a. € 65,75

Nevenwerkingen van Lipostat

Bijwerkingen van Lipostat kunnen zich op allerlei manieren uiten, maar komen desondanks niet vaak voor. Als er al klachten ontstaan, dan kan het vaak gaan om last van de spieren en gewrichten. Bijvoorbeeld pijn, kramp of zwakte treden dan op. In ernstige gevallen kan een spierscheuring voorkomen. Andere klachten die kunnen optreden zijn die van haaruitval, jeuk of huidirritaties. Ook hoofdpijn, duizeligheid en slaperigheid kunnen weleens optreden na gebruik. Daarnaast komt soms een allergie voor. Waarschuw dan direct de dokter en stop met het gebruik van het middel.

Lipostat dosering en gebruik

Het medicijn Lipostat kan het best in de avonduren na het eten maar voor het slapen worden ingenomen. Dan wordt namelijk het overgrote deel van de werking van het medicijn ’s nachts opgebouwd. Dit is ook het moment waarop de lever het meest met de aanmaak van cholesterol bezig is. Op dat moment kan dus het best worden geprofiteerd. Het vaste tijdstip zorgt er bovendien voor dat de kans op vergeten een stuk kleiner wordt. Dagelijks gebruik met regelmaat zal ertoe leiden dat al binnen enkele weken goede resultaten waarneembaar zijn.

Actieve stoffen in Lipostat

Lipostat draait om de stof pravastatine. Dit is een stof die wordt gebruikt om de aanmaak van bloedvetten in het bloed te beteugelen. Zo kan aderverkalking worden tegengegaan, maar wordt ook de kans op hartaandoeningen een flink stuk teruggedrongen. Dit is voor de meeste mensen dan ook de belangrijkste reden waarvoor het voorgeschreven wordt. Overleg eventueel met de arts over het medicijn en zijn werking.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen