Zocor

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Zocor is een medicijn dat wordt voorgeschreven aan patiënten die te maken hebben met een te hoog cholesterolgehalte, die aan hart- en vaatziekten lijden, die last hebben van nierfalen of die recentelijk met een hartinfarct zijn geconfronteerd. Daarnaast kan het soms preventief worden voorgeschreven aan bijvoorbeeld mensen die lijden aan aandoeningen zoals diabetes. Dit zijn aandoeningen die hart- en vaatziekten in de hand kunnen werken. Op deze manier kan dit mogelijk worden voorkomen. Let wel goed op het gebruik. Dit zorgt ervoor dat optimaal resultaat wordt gebruikt.

  • Dosering: Zocor tabletten 10 mg – 20 mg – 40 mg simvastatine
  • Prijs Zocor (incl. online consult): 28 tabletten – vanaf € 77,49

Nevenwerkingen Zocor

Zocor gebruiken hoeft geen aanleiding te zijn om bijwerkingen te ervaren, maar dit kan wel. Meestal betreft het dan klachten met betrekking tot te spieren. In matige vorm gaat het dan om gewrichtspijn of spierpijn, spierkramp of spierzwakte. Is de klacht wat heviger, dan kan het zelfs om spierscheuringen gaan. In dat geval is een arts erbij betrekken geen verkeerde stap. Andere bijwerkingen die weleens willen voorkomen zijn maag- darmklachten, geheugenstoornissen, hoofdpijn, duizeligheid, huiduitslag, haaruitval, doofheid. Soms gaat het om psychische klachten en ook allergische reacties zijn mogelijk.

Hoe Zocor te gebruiken en dosering

Om de beste werking van Zocor te ervaren, is het belangrijk om een specifiek moment van inname te kiezen. Dit is de periode vlak voor het slapengaan. Het middel kan dan ’s nachts werken. Dit komt omdat dan de aanmaak van cholesterol in het lichaam ook het hevigst is. Dit is dus het perfecte moment. Het is wel zo dat dit middel waarschijnlijk voor een zeer lange periode gebruikt moet worden. Mogelijk is het zelfs zo dat er nooit meer mee gestopt mag worden. Dit komt omdat dagelijks gebruik de enige manier is om de hartklachten te voorkomen.

Actieve bestanddelen in Zocor

Zocor is gebaseerd op het actieve bestanddeel simvastine. Simvastine is een stof die ervoor zorgt dat de bloedvetten in het bloed niet te hoog oplopen. Het is wel belangrijk om hierbij te bedenken dat dit vooral goed werkt in combinatie met een gezonde levensstijl. Daarnaast is het goed om te weten dat dit bestanddeel een wisselwerking kan hebben met andere medicijnen, bijvoorbeeld hartmedicijnen. Overleg hier dus goed over met de dokter.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen