Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Crestor

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Crestor?

Crestor (rosuvastatine) is een medicijn dat behoort tot de groep van statines, die worden gebruikt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Het geneesmiddel is alleen op recept verkrijgbaar via fysieke, maar ook via online apotheken. Wij leggen u graag hoe de online aanschaf van dit middel in zijn werk gaat.

 • Dosering: Rosuvastatin 5 mg – 10 mg – 20 mg – 40 mg
 • Prijs Crestor (incl. online consult): 28 tabletten – vanaf € 73,25

Dit vinden wij de voordelen van online aanschaf Crestor

Veel mensen zijn gewend om hun medicatie op te halen bij een lokale, fysieke apotheek. Na een consult bij een arts kan de medicatie daar vaak snel afgehaald worden. Toch biedt online bestellen van medicatie veel voordelen. Ten eerste hoeft u er de deur niet voor uit: u bestelt eenvoudig via de browser op uw laptop, tablet of telefoon. Ten tweede kunt u gemakkelijk prijzen vergelijken bij de diverse aanbieders. En ten slotte is het erg prettig dat u op ieder moment van de dag uw bestelling kunt plaatsen. U bent dus niet langer afhankelijk van de openingstijden van de fysieke apotheek.

Veilig online medicatie bestellen

Als u medicatie online bestelt, is het wel belangrijk dat u dit veilig doet. Er zijn een aantal dingen waar u dan op kunt letten:

 • Zorg ervoor dat u Crestor alleen koopt bij een gecertificeerde online apotheek. Controleer de website op keurmerken, zoals het EU-logo voor geregistreerde online apotheken;
 • Crestor is meestal alleen verkrijgbaar op recept. Wees voorzichtig met websites die Crestor zonder recept aanbieden, omdat dit mogelijk illegaal is en gezondheidsrisico’s met zich meebrengt;
 • Vergelijk de prijzen van Crestor op verschillende online apotheken. Wees sceptisch als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, omdat dit kan wijzen op onbetrouwbare bronnen;
 • Een betrouwbare online apotheek zal gedetailleerde informatie verstrekken over Crestor, inclusief de dosering, mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen;
 • Controleer de privacy- en beveiligingsmaatregelen van de website, zodat uw persoonlijke gegevens veilig zijn.

Veilig online betalen? Volg ons advies!

Is het aanbod van de gekozen online apotheek in orde? Dan hoeft u alleen nog maar de bestelling te plaatsen en te betalen. Ons advies is om bij het betaalproces nogmaals te checken of er sprake is van een beveiligde verbinding. Zo voorkomt u dat uw gegevens in verkeerde handen vallen.

Online Crestor bestellen? Gebruik ons stappenplan!

Gaat u deze medicatie online bestellen? Doorloop dan de volgende stappen en uw bestelling is binnen de kortste keren afgehandeld:

 1. Ga naar de online gecertificeerde apotheek van uw keuze;
 2. Bestel Crestor in de juiste hoeveelheid en dosering;
 3. Vul uw persoonlijke gegevens in, inclusief verzendadres;
 4. Betaal voor uw bestelling;
 5. Wordt er gevraagd om een recept? Upload deze. Heeft u nog geen recept? Vul dan de online medische vragenlijst in, om meer informatie te verstrekken over uw medische historie en uw medicijngebruik;
 6. Een arts beoordeelt uw bestelling;
 7. Na akkoord van de arts wordt de bestelling naar het door u opgegeven adres verzonden.

Online bestelproces Crestor

Crestor en bijwerkingen

Maag- darmklachten zijn een voorname bijwerking van Crestor. Al komen ook deze bijwerkingen slechts in maximaal tien procent van de gevallen voor. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld spierklachten, hoofdpijn en duizeligheid. Wel is het belangrijk om op te passen in het dagelijks leven wanneer deze klachten ervaren worden. Het kan bijvoorbeeld een probleem opleveren in het verkeer. In sommige gevallen kan het gebruik van dit medicijn het krijgen van diabetes in de hand werken.

Crestor gebruik en dosering

Het voordeel van Crestor ten opzichte van veel andere medicijnen die worden gebruikt om het cholesterolgehalte te verlagen is dat het niet per se in de avonduren gebruikt hoeft te worden. Het tijdstip mag zelfgekozen worden. Wel is het aan te raden om dit te doen op een vast moment op de dag en deze routine er op dagelijkse basis in te houden. Neem de tabletten met enkele slokken water in. Hou dit ook vol. Het is realistisch om te bedenken dat dit medicijn levenslang gebruikt moet worden om te zorgen dat er geen hartklachten zullen optreden door de verhoogde bloedvetten.

Crestor bijsluiter

Actieve ingrediënten in Crestor

Crestor is een merknaam voor een medicijn dat is opgebouwd rondom het actieve bestanddeel rosuvastatine. Deze stof wordt gebruikt om de strijd aan te binden met de bloedvetten die in het lichaam te vinden zijn. Het effect van de werkzame stof zal niet direct merkbaar zijn vanaf het eerste moment. Pas na twee tot vier weken van gebruik zal te merken zijn dat de klachten afnemen. Hou dit goed in de gaten.

Vragen over Crestor? Wij geven de antwoorden!

We kunnen het ons voorstellen dat u bij het gebruik van nieuwe medicatie tegen onduidelijkheden aanloopt. Het is dan prettig om informatie snel bij de hand te hebben. We hebben daarom voor u onderstaande lijst met veelgestelde vragen samengesteld, inclusief beantwoording. Staat uw vraag niet in dit overzicht? Kijk dan in de bijsluiter, of raadpleeg uw arts of apotheker.

De aanbevolen startdosering van Crestor (rosuvastatine) is meestal 10 mg per dag, maar uw arts kan de dosis aanpassen op basis van uw specifieke behoeften.

Enkele mogelijke bijwerkingen van Crestor zijn spierpijn, buikpijn, misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen met uw arts te bespreken.

Crestor begint binnen enkele weken de cholesterolwaarden te verlagen, maar het volledige effect kan enkele weken duren. Raadpleeg uw arts voor specifieke informatie.

Crestor mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Bespreek alternatieven met uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Crestor kan op elk moment van de dag worden ingenomen, maar consistentie in het tijdstip is belangrijk. Volg het advies van uw arts.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla geen doses over en verdubbel de dosis niet om een vergeten dosis in te halen.

Ja, Crestor kan interageren met bepaalde medicijnen. Informeer uw arts over alle medicijnen, inclusief vrij verkrijgbare en kruidensupplementen.

Beperk het alcoholgebruik tijdens het gebruik van Crestor, omdat overmatig alcoholgebruik de kans op bijwerkingen kan vergroten.

Bewaar Crestor op kamertemperatuur, beschermd tegen vocht en warmte. Bewaar medicatie ook altijd buiten het bereik van kinderen.

Raadpleeg onmiddellijk u arts als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals spierpijn, geelzucht, onverklaarbare vermoeidheid of ongewone bloedingen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.