Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fluvastatine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Fluvastatine beïnvloedt het aantal bloedvetten in het bloed daarmee kunnen problemen zoals een te hoog cholesterolgehalte en aderverkalking worden aangepakt. Het wordt ingezet bij mensen met hart- en vaatziekten, maar ook bij patiënten met klachten die hiertoe op termijn kunnen leiden. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van dit medicijn door diabetici. Wanneer dit middel wordt gebruikt, dan kan daarmee de kans op bijvoorbeeld een hartinfarct of een beroerte sterk worden teruggedrongen onder deze groepen. Daarbij is als vanzelf het juiste gebruik van het medicijn wel een belangrijke factor.

  • Dosering: 20 mg – 40 mg – 80 mg Fluvastatine
  • Prijs Fluvastatine (incl. online consult): 84 tabletten – vanaf € 51,99

Fluvastatine bijwerkingen

Als er gekeken wordt naar de bijwerkingen van Fluvastatine, dan zal in de eerste plaats naar de uitwerking op de spieren moeten worden gekeken. Het is namelijk zo dat de klachten ertoe kunnen leiden dat spierpijn, spierkramp, spierzwakte, spierverslapping, spierscheuring en gewrichtspijn optreden. Het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden.

Vrijwel altijd betreft het matige bijwerkingen, maar in een enkel geval is het een flink probleem. De plekken waar dit het vaakst voorkomt zijn de kuiten en de onderrug. Andere problemen betreffen het ervaren van maag- darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid of juist slapeloosheid.

Fluvastatine gebruik en dosering

Fluvastatine kan worden voorgeschreven bij een te hoog cholesterol in de vorm van capsules of in de vorm van tabletten. In beide gevallen is het belangrijk om de medicijnen in het geheel door te slikken. Ze mogen dus niet gekauwd of vermalen worden. Dit komt omdat het juist de werking ten goede komt wanneer de medicijnen langzaam in het lichaam smelten zodat de werkzame stoffen langzaam vrijkomen. Het is om die reden ook aan te raden om de medicijnen ’s avonds dichtbij het slapengaan te nemen voor een optimaal effect. De kans dat dit medicijn langdurig gebruikt moet worden is groot.

Actieve ingrediënten in Fluvastatine

Fluvastatine is zelf een actief bestanddeel. Het komt daarom ook in andere medicijnen met andere namen, maar dezelfde werking, voor. Dit middel zorgt ervoor dat de bloedvetten in het bloed minder hoog in aantal zijn. Er zitten in de medicijnen naast de werkzame stof ook enkele stoffen om te zorgen dat de tabletvorm of capsulevorm tot stand kan komen. Deze stoffen hebben verder geen effect.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen