Atorvastatine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Atorvastatine?

Atorvastatine is een veelvoorkomend medicijn dat wordt gebruikt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en daarmee het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Steeds meer mensen overwegen om medicijnen online aan te schaffen, voor het gemak en de toegankelijkheid. Wilt u deze medicatie online aanschaffen? Let dan op de volgende zaken.

 • Dosering: Atorvastatine – 10 mg / 20 mg / 40 mg / 80 mg
 • Prijs Atorvastatine (incl. online consult): 84 tabletten – vanaf € 49,00

Online kopen van Atorvastatine

Het online kopen van Atorvastatine biedt patiënten de mogelijkheid om het medicijn vanuit huis te bestellen, zonder naar een fysieke apotheek te gaan. Dit kan handig zijn voor mensen met een drukke levensstijl of beperkte mobiliteit. Daarnaast biedt online aanschaf de vrijheid om het aanvraagproces op ieder willekeurig tijdstip te doorlopen.

Online prijzen van Atorvastatine

De prijzen van Atorvastatine kunnen verschillen tussen verschillende online apotheken. Het is daarom aan te raden om prijzen te vergelijken en mogelijke kortingen of aanbiedingen te onderzoeken. Generieke versies van Atorvastatine kunnen ook beschikbaar zijn, wat de kosten kan verlagen. Let erop dat de weergegeven prijs vaak inclusief verzendkosten en medisch consult is. U hebt vooraf dus een duidelijk beeld van de te verwachten kosten. Via onze partnerapotheek verkrijgbaar vanaf 49,00 euro.

Online Atorvastatine aanschaffen in een paar stappen

Ziet u op tegen het online bestelproces? Dat is nergens voor nodig, want online bestellen gaat snel en simpel. Meestal omvat het proces de volgende stappen:

 1. Ga naar de gecertificeerde online apotheek van uw voorkeur;
 2. Bestel Atorvastatine en kies daarbij de juiste dosering;
 3. Omdat dit middel alleen op recept verkrijgbaar is, zal gevraagd worden om een recept te uploaden. Heeft u dit nog niet? Dan kunt u een online medische vragenlijst invullen;
 4. Op basis van de door u ingevulde vragenlijst beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag;
 5. Is de arts akkoord? Dan wordt de bestelling doorgezet en krijgt u deze snel en discreet thuisgestuurd.

Online bestelproces Atorvastatine

Veiligheid van online Atorvastatine bestellen

Veiligheid is van het grootste belang bij het online kopen van medicijnen. Kies daarom voor erkende online apotheken die voldoen aan de nodige regelgeving. Via een website van de rijksoverheid is het mogelijk om de vergunningen van een apotheek te checken. Zo weet u zeker of de apotheek aan de voorwaarden voldoet. Controleer eventueel ook beoordelingen van andere gebruikers en let op de aanwezigheid van veiligheidsmaatregelen op de website, zoals versleutelde betalingssystemen.

Online betalen van Atorvastatine

Online apotheken bieden verschillende betaalmethoden aan. Populaire opties zijn iDeal, creditcards, bankoverschrijvingen en elektronische portemonnees. Ook iDeal kan tot de mogelijkheden behoren. Kies een betrouwbare betaalmethode en vermijd het delen van gevoelige informatie op onbeveiligde websites.

Betaalmethodes Atorvastatine

Belangrijke informatie

U moet geen Atorvastatine innemen als u zwanger bent of borstvoeding geeft, of als u een leveraandoening heeft.

Stop met het innemen van deze medicatie en vertel uw arts meteen als u zwanger wordt.

Ernstige interacties tussen geneesmiddelen kunnen optreden wanneer bepaalde geneesmiddelen samen met atorvastatine worden gebruikt. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu gebruikt en alle geneesmiddelen die u begint of stopt met gebruiken.

Afbraak van skeletspierweefsel

In zeldzame gevallen kan Atorvastatine een aandoening veroorzaken die resulteert in de afbraak van skeletspierweefsel, wat leidt tot nierfalen. Bel uw arts onmiddellijk als u onverklaarbare spierpijn, tederheid of zwakte heeft, vooral als u ook koorts, ongebruikelijke vermoeidheid en donkere urine heeft.

Vermijd het eten van voedingsmiddelen met een hoog vet- of cholesterolgehalte. Atorvastatine zal niet zo effectief zijn in het verlagen van uw cholesterol als u geen cholesterolverlagend dieetplan volgt.

Atorvastatine is slechts een onderdeel van een compleet programma van behandeling dat ook dieet, lichaamsbeweging en gewichtscontrole omvat. Volg uw dieet, medicatie en oefenroutines op de voet.

Bijsluiter Atorvastatine

Voordat u dit geneesmiddel inneemt

U moet atorvastatine niet gebruiken als u er allergisch voor bent, of als u er allergisch voor bent:

 • leveraandoening; of
 • als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Atorvastatine kan een ongeboren baby schaden of geboorteafwijkingen veroorzaken. Niet gebruiken als u zwanger bent. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en vertel uw arts onmiddellijk als u zwanger wordt. Gebruik effectieve anticonceptie om zwangerschap te voorkomen terwijl u dit geneesmiddel inneemt.

Atorvastatine kan overgaan in de moedermelk en kan schadelijk zijn voor een zogende baby. Geef geen borstvoeding terwijl u dit geneesmiddel gebruikt.

Om er zeker van te zijn dat dit geneesmiddel veilig voor u is, moet u uw arts vertellen of u het ooit heeft gehad:

 • leverproblemen;
 • spierpijn of zwakte;
 • nierziekte;
 • diabetes;
 • een schildklieraandoening; of
 • als u meer dan 2 alcoholische dranken per dag drinkt.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Atorvastatine

Wanneer u nieuwe medicatie gaat gebruiken, is de kans groot dat er vragen ontstaan over de juiste wijze van gebruik, of de kans op het krijgen bijwerkingen. Uw arts of apotheker kan u hier meer over vertellen. Daarnaast is het advies om de bijsluiter voor het eerste gebruik goed door te lezen. Hierin vindt u een volledig overzicht van alle belangrijke informatie. Een aantal vragen over Atorvastatine worden vaak gesteld. Deze vindt u in het overzicht hieronder, inclusief de beantwoording.

Atorvastatine is een statine, een medicijn dat wordt gebruikt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Het wordt vaak voorgeschreven om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Atorvastatine werkt door het remmen van een enzym dat betrokken is bij de productie van cholesterol in de lever. Hierdoor daalt het totale cholesterolgehalte in het bloed.

Enkele mogelijke bijwerkingen zijn spierpijn, vermoeidheid, maagklachten en duizeligheid. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam maar moeten onmiddellijk aan een arts worden gemeld. Kijk voor een volledig overzicht van bijwerkingen in de bijsluiter.

Zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden, moeten hun arts raadplegen, omdat Atorvastatine mogelijk schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van de foetus.

Artsen kunnen adviseren om een gezond dieet te volgen, laag in verzadigde vetten en cholesterol, om de effectiviteit van Atorvastatine te vergroten. Een gezonde levensstijl is een belangrijke voorwaarde om cholesterol te kunnen verlagen.

Matige alcoholconsumptie is meestal acceptabel, maar het is raadzaam dit met uw arts te bespreken, omdat alcohol het cholesterolgehalte kan beïnvloeden.

Het beste tijdstip voor inname kan variëren, maar veel artsen raden aan Atorvastatine ’s avonds in te nemen, omdat de meeste cholesterolproductie ’s nachts plaatsvindt. Overleg met uw arts.

Individuele resultaten kunnen verschillen, maar verbeteringen in het cholesterolgehalte zijn meestal merkbaar na enkele weken tot maanden.

Het stoppen met Atorvastatine moet altijd in overleg met uw arts gebeuren. Het behoud van een gezonde levensstijl is vaak essentieel, zelfs als het cholesterolgehalte verbetert.

Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen, inclusief vitamines en kruiden, die u gebruikt om mogelijke interacties te voorkomen. Uw arts kan beoordelen of hier sprake van kan zijn.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.