Ezetrol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Ezetrol vermindert de mate van vet in het bloed. Het helpt het cholesterolgehalte verlagen. Om die reden wordt het dus ook voorgeschreven aan mensen die met een te hoog cholesterol te maken hebben. Het is echter wel zo dat dit medicijn pas wordt ingezet wanneer blijkt dat andere middelen en diëten niet voldoende aanslaan om het cholesterolgehalte naar beneden te brengen. Dit brengt als vanzelf ook met zich mee dat het belangrijk is om goed op te letten met betrekking tot bijwerkingen en de manier van gebruiken.

  • Dosering Ezetrol: 10 mg ezetimibe – 1 tablet per dag
  • Prijs Ezetrol (incl. online consult): 28 Tabletten – € 97,60

Ezetrol bijwerkingen

Het ervaren van vermoeidheidsklachten wil nog weleens als bijwerking optreden bij het gebruik van Ezetrol. Ook komt het zo nu en dan voor dat patiënten te maken krijgen met maag- darmklachten. Dit kan bijvoorbeeld maagpijn zijn of opspelend brandend maagzuur. Het kan ook om braken gaan. Let goed op, wanneer dit in grote mate het geval is moet een dokter worden ingeschakeld. Andere klachten kunnen hoesten, een verminderde eetlust, last van de spieren, opvliegers, duizeligheid en een hogere bloeddruk zijn. Vaak is het zo dat de bijwerkingen maar van korte duur zijn.

Hoe Ezetrol te gebruiken

Ezetrol moet langdurig gebruikt worden. Sommige patiënten zullen het zelfs de rest van hun leven moeten innemen. Over het algemeen is het zo dat de tabletten slechts eenmaal per dag geslikt hoeven te worden. In dat geval is het vooral aan te raden om hiervoor een vast moment op de dag te kiezen. Dit maakt de kans op vergeten een flink stuk kleiner. Het is aan te raden om de tabletten in het geheel met enkele slokken water in te slikken. Dit zorgt ervoor dat de werking ervan beter zal aanslaan.

Actieve componenten

Ezetrol heeft als actief bestanddeel de stof exetimib. Dit is de stof die een uitwerking heeft op de maten waarin vetten in het bloed voorkomen. Het is een langzaam werkende stof. Dit betekent dat regelmaat in het slikken van de medicijnen van belang is en dat de resultaten pas na een bepaalde periode van gebruik te meten zijn. In de meeste gevallen gaat het dan om enkele weken van gebruik.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.