Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Simvastatine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Simvastatine innemen is een goede optie voor patiënten die te maken hebben met problemen met bloedvetten. Dit medicijn verlaagt dit aantal namelijk. Dat betekent dat het bijvoorbeeld gebruikt kan worden bij een te hoog cholesterolgehalte. Ook kan het worden ingezet bij aderverkalking. Het wordt voorgeschreven aan hartpatiënten, maar ook aan patiënten met andere aandoeningen die de kans op hartproblemen verhogen zoals bijvoorbeeld diabetici. Let goed op het juiste gebruik voor optimale werking. Het effect is immers pas na enkele weken goed meetbaar, mits de juiste gebruikswijze is nagestreefd.

  • Dosering Simvastatine: 10 mg – 20 mg – 40 mg – 80 mg
  • Prijs Simvastatine (incl. online consult): tabletten en orale suspensie SF – vanaf € 41,49

De bijwerkingen van Simvastatine

Bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Simvastatine hebben vaak betrekking op de spieren. Het kan gaan om spierpijn, gewrichtspijn, spierkramp, spierscheuring of spierzwakte. Ook kan het om hele andere klachten gaan. Voorbeelden hiervan zijn maag- darmklachten, geheugenstoornissen, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, huiduitslag, tintelingen, doofheid of psychische klachten. Wanneer een allergische reactie optreedt is het belangrijk om direct te stoppen en een arts te raadplegen. Het is dan vaak zo dat er direct een andere oplossing gezocht moet worden. Let hier dus altijd goed op.

Hoe is dit middel te gebruiken

Om Simvastatine goed te laten werken wordt aangeraden om het gebruik in de avonduren te laten plaatsvinden. Dit kan na het eten, maar bijvoorbeeld ook vlak voor het slapengaan. Omdat de werking pas goed merkbaar is op lange termijn is regelmaat in het gebruik wel van belang. Kies daarom altijd een vast tijdstip van inname om de kans op vergeten te verkleinen. Het is in de meeste gevallen zo dat het medicijn langdurig gebruikt moet worden. Vaak is het dan zelfs zo dat het voor de rest van het leven is.

De werkzame stof simvastatine in dit geneesmiddel verlaagt de hoeveelheid cholesterol in het bloed. Daarbij gaat het niet alleen om LDL-cholesterol, ook wel het ‘slechte cholesterol’ genoemd, maar ook om triglyceriden. Dit zijn een soort vettige stoffen die de het risico op het krijgen van hart- of vaatziekten verhogen. Het middel heeft daarnaast een positieve invloed op HDL-cholesterol, ofwel het ‘goede cholesterol’. De concentratie in het bloed van dit type wordt verhoogd. Gebruik van Simvastatine dient altijd te gebeuren in combinatie met een dieet dat het cholesterol verlaagt. Het middel wordt voorgeschreven wanneer het gehalte cholesterol of het vetgehalte in uw bloed verhoogd is. Het kan zijn dat u een erfelijke aandoening heeft die ervoor zorgt dat het cholesterolgehalte verhoogd is. Ook dan kan dit middel worden voorgeschreven.

Actieve elementen

Simvastatine is zowel de naam van het middel als van het actieve bestanddeel. Het is deze stof die ervoor zorgt dat de hoeveelheid bloedvetten verlaagd wordt. De stof heeft een wisselwerking met andere stoffen uit andere medicijnen. Wanneer dit middel dus wordt voorgeschreven, dan is het altijd van belang om goed na te gaan of dit niet in conflict komt met andere medicijnen die op dat moment gebruikt worden. Dit kan immers een averechtse werking hebben.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen