Ezetimibe

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Heeft u last van een te hoge cholesterol? Wanneer veranderingen in leefwijze onvoldoende effect hebben, kan de arts medicatie voorschrijven. Ezetimibe is een voorbeeld van zo’n middel.

  • Dosering: 10 mg
  • Prijs Ezetimibe (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Ezetimibe

De werkzame stof in Ezetimibe zorgt ervoor dat het opnemen van cholesterol uit de darmen in het bloed geremd wordt. Gevolg hiervan is dat er minder cholesterol in het bloed komt en de balans tussen goed en slecht cholesterol verbetert. Hierdoor loopt u minder kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. Het kan een paar weken duren voordat Ezetimibe gaat werken. Hoogstwaarschijnlijk merkt u hier zelfs niets van. Of de medicatie aanslaat kan alleen door middel van bloedonderzoek aangetoond worden. Daarbij is het belangrijk om de medicatie dagelijks te slikken, omdat het daardoor effectiever wordt.

Zo gebruikt u Ezetimibe

Als u dit geneesmiddel voor het eerst gaat gebruiken is het belangrijk om de bijsluiter goed door te lezen. Hierin staat meer informatie over de manier waarop u het middel dient te gebruiken. Ook uw arts en apotheker kunnen u uitleg geven over het gebruik. Meestal gelden in ieder geval de volgende instructies voor het gebruik:

  • De medicatie is in verschillende doseringen verkrijgbaar. Uw arts zal beoordelen welke dosering voor u het beste is;
  • Aangeraden wordt om een vast tijdstip te kiezen voor het innemen van de medicatie. Zo verkleint u de kans om een tablet te vergeten. Bent u toch een dosering vergeten? Neem de vergeten dosering alsnog in als het nog langer dan acht uur duurt voordat u de volgende tablet dient in te nemen. Duurt dit minder dan acht uur? Sla de vergeten dosering dan over;
  • Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Het is daarom belangrijk dat u uw arts laat weten welke medicatie u verder gebruikt, ook als dit gaat om vrij verkrijgbare medicijnen of kruidensupplementen. Uw arts kan dan beoordelen of er sprake kan zijn van zo’n wisselwerking;
  • Deze medicatie heeft geen invloed op uw rijvaardigheid;
  • Heeft dit geneesmiddel het gewenste effect? Dan mag u het langdurig gebruiken.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken en dat geldt ook voor Ezetimibe. Zorg er daarom voor dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van de mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel direct een arts in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen en huiduitslag. Zelden voorkomende bijwerkingen zijn vermoeidheid, en maagdarmklachten (zoals misselijkheid, maagpijn en diarree). Ook bijwerkingen zoals hoest, verminderde eetlust, een hoge bloeddruk of spierkramp zijn gerapporteerd. Overleg met uw arts als u veel hinder ervaart van bijwerkingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen