Ezetimibe

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Ezetimibe?

Ezetimibe is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. In dit artikel delen we belangrijke informatie over het online kopen van Ezetimibe, de kosten en de online bestelprocedure. Heeft u een vraag over dit geneesmiddel? Bekijk dan ook de lijst met veelgestelde vragen, die wij beantwoorden.

 • Dosering: 10 mg
 • Prijs Ezetimibe (incl. online consult): vanaf € 39,25

De voordelen van online aanschaf Ezetimibe

Bent u gewend om medicijnen te bestellen en aan te schaffen via de lokale apotheek? Dan kan het zijn dat het idee om online medicatie te kopen even wennen is. Toch heeft online aanschaf veel voordelen. Uit ons onderzoek blijkt dat vooral de flexibiliteit van online aankoop wordt gewaardeerd. U kunt bestellen op het moment dat u dit het beste uitkomt, zonder rekening te hoeven houden met openingstijden. En of u nu thuis bent, op het werk of elders: zolang u op internet kunt, kunt u medicatie bestellen. Voor de ontvangst hoeft u het huis ook niet meer uit, want de medicatie wordt bij u thuisbezorgd.

Dit kost Ezetimibe online

Een ander belangrijk voordeel hebben we nog niet benoemd, maar het is prettig dat u online heel gemakkelijk prijzen kunt vergelijken. Zo kunt u simpel de aanbieder vinden met de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Let bij het vergelijken van prijzen wel op de verschillen in opbouw die er kunnen zijn. Soms wordt door een aanbieder namelijk eerst alleen een prijs voor de medicatie weergegeven, waarna overige kosten (bijvoorbeeld voor verzending) pas tijdens het bestelproces naar voren komen. In andere gevallen tonen aanbieders direct een totaalprijs. Dat is een prijs voor de medicatie plus eventuele extra kosten. Ook een medisch consult kan hierbij inbegrepen zijn. Ezetimibe is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 129,95 euro.

Online bestelproces Ezetimibe

Online bestellen in een paar stappen

Online medicatie bestellen is simpel en omvat meestal de volgende stappen:

 1. Maak een keuze uit online aanbieders van Ezetimibe;
 2. Voeg de medicatie toe aan het winkelmandje. Let daarbij op de juiste dosering en hoeveelheid;
 3. Voltooi het bestelproces door uw gegevens in te vullen en te betalen;
 4. Bij medicatie waar een doktersvoorschrift nodig is, wordt gevraagd om een recept te uploaden. Heeft u dit nog niet? Dan is het bij sommige aanbieders mogelijk om een medische vragenlijst in te vullen, zodat de arts kan beoordelen of de bestelde medicatie voor u geschikt is;
 5. Na akkoord van de arts wordt de bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres verzonden.

Veilig online bestellen? Dit adviseren wij!

Online medicatie bestellen is veilig, als u let op de volgende zaken:

 • Om medicijnen te mogen verkopen heeft een aanbieder een vergunning nodig. Of de betreffende aanbieder zo’n vergunning heeft kunt u zelf controleren. Dit doet u via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl. Erkende aanbieders hebben in de meeste gevallen een groen-wit logo op de website staan. Wanneer u hierop klikt, komt u ook terecht op de website van de overheid;
 • Let op de beveiliging van de website. Omdat u persoonlijke gegevens en betaalgegevens deel is het extra belangrijk dat die beveiliging op orde is. Kijk bijvoorbeeld na of de website is voorzien van een beveiligingscertificaat. Er staat dan voor de websitenaam in de browser https in plaats van alleen http;
 • We raden aan om ook klantbeoordelingen te lezen. Zo kunt u makkelijker een beeld krijgen van de ervaringen van anderen wat betreft betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid van de aanbieder.

Betaalmethodes Ezetimibe

Betalen voor online bestelling medicatie

Online apotheken accepteren verschillende betaalmethoden, waardoor er altijd wel een methode bij zit die u goed kent, zoals creditcards, betaalpassen, PayPal en soms bankoverschrijvingen. Kies de betaalmethode die het beste bij u past en volg de instructies om de betaling te voltooien.

De werking van Ezetimibe

De werkzame stof in Ezetimibe zorgt ervoor dat het opnemen van cholesterol uit de darmen in het bloed geremd wordt. Gevolg hiervan is dat er minder cholesterol in het bloed komt en de balans tussen goed en slecht cholesterol verbetert. Hierdoor loopt u minder kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. Het kan een paar weken duren voordat Ezetimibe gaat werken. Hoogstwaarschijnlijk merkt u hier zelfs niets van. Of de medicatie aanslaat kan alleen door middel van bloedonderzoek aangetoond worden. Daarbij is het belangrijk om de medicatie dagelijks te slikken, omdat het daardoor effectiever wordt.

Zo gebruikt u Ezetimibe

Als u dit geneesmiddel voor het eerst gaat gebruiken is het belangrijk om de bijsluiter goed door te lezen. Hierin staat meer informatie over de manier waarop u het middel dient te gebruiken. Ook uw arts en apotheker kunnen u uitleg geven over het gebruik. Meestal gelden in ieder geval de volgende instructies voor het gebruik:

 • De medicatie is in verschillende doseringen verkrijgbaar. Uw arts zal beoordelen welke dosering voor u het beste is;
 • Aangeraden wordt om een vast tijdstip te kiezen voor het innemen van de medicatie. Zo verkleint u de kans om een tablet te vergeten. Bent u toch een dosering vergeten? Neem de vergeten dosering alsnog in als het nog langer dan acht uur duurt voordat u de volgende tablet dient in te nemen. Duurt dit minder dan acht uur? Sla de vergeten dosering dan over;
 • Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Het is daarom belangrijk dat u uw arts laat weten welke medicatie u verder gebruikt, ook als dit gaat om vrij verkrijgbare medicijnen of kruidensupplementen. Uw arts kan dan beoordelen of er sprake kan zijn van zo’n wisselwerking;
 • Deze medicatie heeft geen invloed op uw rijvaardigheid;
 • Heeft dit geneesmiddel het gewenste effect? Dan mag u het langdurig gebruiken.

Ezetimibe bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken en dat geldt ook voor Ezetimibe. Zorg er daarom voor dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van de mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel direct een arts in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen en huiduitslag. Zelden voorkomende bijwerkingen zijn vermoeidheid, en maagdarmklachten (zoals misselijkheid, maagpijn en diarree). Ook bijwerkingen zoals hoest, verminderde eetlust, een hoge bloeddruk of spierkramp zijn gerapporteerd. Overleg met uw arts als u veel hinder ervaart van bijwerkingen.

Vragen over Ezetimibe? We geven u de antwoorden!

Wanneer de arts u medicatie voorschrijft, zal hij of zij ook instructies geven voor gebruik. Volg deze constructies altijd goed op en raadpleeg bij vragen de arts of apotheker. Heeft u nog andere vragen over het gebruik of de online aanschaf van dit middel? Kijk dan ook eens in onderstaande lijst met veelgestelde vragen.

Ezetimibe is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Het werkt door de opname van cholesterol uit voedsel in de darmen te verminderen.

Voor de aanschaf van Ezetimibe heeft u een doktersvoorschrift nodig. Heeft u dit nog niet? Dan is het bij sommige online aanbieders mogelijk om een online medische vragenlijst in te vullen. Hierin geeft u meer informatie over onder andere uw medicijngebruik, zodat een arts kan beoordelen of de medicatie geschikt voor u is.

Ja, maar kies wel voor een gecertificeerde aanbieder, zodat de kwaliteit gewaarborgd kan worden.

Doorgaans worden bestellingen binnen een paar werkdagen afgeleverd, maar de levertijden kunnen verschillen per aanbieder. Voor specifieke levertijden verwijzen we u naar de aanbieder.

Let er op dat er sprake is van een beveiligde verbinding en gebruik alleen betaalmethoden waarvan u goed weet hoe ze werken.

Volg de instructies van uw arts voor het juiste gebruik van Ezetimibe. Neem de voorgeschreven dosis in met of zonder voedsel, zoals voorgeschreven.

Mogelijke bijwerkingen zijn buikpijn, diarree, vermoeidheid, hoofdpijn en spierpijn. Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart.

Gebruik Ezetimibe zoals voorgeschreven door uw arts, zelfs als u zich goed voelt. Stop niet met de behandeling zonder advies van uw arts.

Raadpleeg uw arts voordat u Ezetimibe gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Bewaar Ezetimibe bij kamertemperatuur, buiten het bereik van kinderen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen