Lescol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Lescol als medicijn wordt gebruikt wanneer er sprake is van een te hoog cholesterolgehalte, wanneer hart- en vaatziekten zijn geconstateerd of wanneer de kans op hart- en vaatziekten verhoogd is door bijvoorbeeld diabetes. Het is een medicijn dat daarom dus ook breed ingezet kan worden onder allerlei doelgroepen. Het is een middel dat de bloedvetten onder controle houdt en zo het gehalte van vet in het bloed weet terug te dringen. Het gebruik van dit middel is vaak voor de lange termijn dus de juiste methode kan van grote waarde zijn.

  • Dosering Lescol: capsules en tabletten MR fluvastatine 20 mg – 40 mg
  • Prijs Lescol (incl. online consult): 28 capsules en tabletten – vanaf € 71,10

Lescol bijwerkingen

Medicijnen zoals Lescol hebben bijwerkingen die allemaal ongeveer van gelijke strekking zijn. Het gaat om bijvoorbeeld problemen met de spieren en gewrichten. Dit gaat vaak om kleinere klachten zoals spierpijn, gewrichtspijn en spierkramp. In enkele gevallen kan het echter ook om klachten zoals spierscheuring gaan. Wanneer de klachten hevig zijn is het slim om hierover te overleggen met de dokter. Andere bijwerkingen betreffen: maag- darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, huiduitslag, haaruitval, doofheid, seksuele stoornissen. Wanneer psychische klachten of allergische reacties worden ervaren is een dokter nodig.

Hoe Lescol gebruiken?

Het medicijn Lescol is in twee vormen te verkrijgen. Enerzijds zijn er capsules, anderzijds zijn er gewone tabletten. De manier van innemen verschilt niet veel van elkaar. Zo is het altijd belangrijk om het middel als geheel in te nemen. Dat betekent dus niet kauwen en niet malen. Dit komt omdat wanneer de medicijnen als geheel worden ingeslikt deze geleidelijk zullen smelten en de werkzame stof langzaam vrijkomt. Zo kan de werking van het middel optimaal worden benut in het lichaam. Het doorslikken kan worden gedaan met enkele slokken water. Dit hoeft niet lastig te zijn.

Actieve elementen

Lescol is gebaseerd op de werkzame stof flucastatine. Dit is het middel dat zorgt dat de bloedvetten beter onder controle blijven in het lichaam. Het is een middel dat beter gaat werken bij regelmatig en langdurig gebruikt. De werkzame stof kan dan opbouwen in het lichaam. Dit betekent dus ook dat de kans groot is dat het over langere periode genomen moet worden, misschien zelfs zonder ooit te stoppen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.