Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lipitor

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Een medicijn als Lipitor is geschikt voor patiënten die om verschillende redenen een verhoogde kans op hartklachten hebben. Het kan gaan om te hoog cholesterol, of om hart- en vaataandoeningen. Ook patiënten met een verhoogde kans hierop door bijvoorbeeld diabetes of een hoge bloeddruk kunnen baat hebben bij preventief gebruik van dit medicijn. Het is dan zo dat de kans op hartklachten drastisch wordt teruggebracht. Wel is het dan zo dat het medicijn over langere periode met goede regelmaat gebruikt moet worden om effect te hebben.

  • Dosering: 10 mg – 20 mg – 40 mg – 80 mg atorvastatine
  • Prijs Lipitor (incl. online consult): 30 (kauw)tabletten – vanaf € 66,99

Bijwerkingen Lipitor

Bijwerkingen van medicijnen zoals Lipitor zijn vooral te vinden in de manier waarop spieren en gewrichten op het gebruik reageren. Klachten als spierkramp, spierzwakte, spier- of gewrichtspijn en zelfs spierscheuring kunnen het gevolg zijn van gebruik van dit medicijn. Andere problemen die in sommige gevallen kunnen optreden zijn bijvoorbeeld maag- en darmklachten. Last van haaruitval, huidafwijkingen of jeuk. Ook hoofdpijn kan een voorbeeld zijn, evenals vermoeidheid. Daarnaast zijn psychische klachten niet uitgesloten. Let hier goed op. Zoals ook opgepast moet worden met allergische reacties.

Hoe lipitor gebruiken

Lipitor is te krijgen in de vorm van een tablet. Deze moet in het geheel, met behulp van enkele slokken water, worden doorgeslikt. Doe dit in de periode na het avondeten, maar voor het slapengaan. De werking zal dan vooral ’s nachts plaatsvinden. Dit is ook de periode waarin cholesterol voornamelijk wordt aangemaakt in het lichaam. Dit is dus het juiste moment om te zorgen dat de bloedvetten in het bloed onder controle blijven. Juist gebruik over langere periode kan een goed wapen zijn tegen hartklachten. Blijf het middel daarom gebruiken.

Actieve bestanddelen van Lipitor

Lipitor is gebaseerd op een stof die de naam atorvastatine. Deze werkzame stof gaat de strijd aan met bloedvetten. Aan de andere kant is het ook zo dat het middel een wisselwerking kan hebben met andere medicijnen. Het is dus heel belangrijk dat dit op de juiste wijze wordt gebruikt om hier optimaal profijt van te hebben als patiënt met kans op hartklachten. Dit geldt bijvoorbeeld voor andere hartmedicijnen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen